Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Femeia a mai ratat o sansa

Femeia a mai ratat o sansa

Email Imprimare

Romanca nu e interesata sa ajunga sa faca politica, activitate pe care o considera fara sanse reale de succes sau pe care o poate crede fara legatura cu nazuintele ei. Iar cand romanul o tine pe femeie in organizatii sexuale, din care barbatii aleg cateva specimene pentru lista mare, printre barbatii fara organizatie de tip sexual, vorbim si de discriminare. In plus, putinele femei ajunse in politica romaneasca pe criterii de performanta sau din alte considerente nu se comporta, din pacate, ca niste femei care trebui sa fie interesate de subiecte specifice: natalitate, familie, copii, invatamant, educatie, ci ele sunt transformate de barbati in… barbate, in personaje la fel de vulgare, agresive, usor de manipulat si doar in slujba partidului. Desigur, nu se poate generaliza, ci doar se poate observa tendinta de a se copia comportamentul masculin cu toate tarele lui.
Discriminata in partid, femeia nu are organizatii feministe adevarate care sa o apere, nici institutii ale statului care sa condamne discriminarea reala dupa criteriul sexului. Fara sanse egale cu barbatul, cu salarii inferioare lui, femeia simpla are sansa, o data la 4-5 ani, ca sa dea peste nas celor care o considera inferioara si buna doar de pus stampila pe promisiunile barbatilor, dar, din pacate pentru ele, femeile au votat de neinteles si recent, pentru barbatii cu atacuri si mizerii etnice si religioase sau, din contra, pentru victima acestor atacuri.
Femeia nu a avut in ultimii 25 de ani, simultan, doua candidate la presedintie, iar rezultatul votului a fost de parca femeile si-au urat candidatii de acelasi sex! Peste 900.000 de voturi, adica nici 10 la suta din numarul total de voturi exprimate, iar aici am calculat si voturile date de barbati! Asta dupa un monopol aproape absolut, de politica facuta de barbati poate mai corupti sau mai mediocri, semn ca in Romania feminismul e inexistent, dar si un semnal pentru nevoia de agenda politica normala a candidatei femei. (Florentin Deac, Foto: freeimages.rom)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.