Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Parinti pentru ora de religie

Parinti pentru ora de religie

Email Imprimare

Cand Curtea Constitutionala a conditionat studierea orei de religie pe baza de cerere, s-a declansat o adevarata revolta in randul parintilor si al celor ce sustin valorile crestine.
Patriarhia Romana, prin intermediul mijloacelor media de care dispune, Biserica prin slujitorii sai, scoala prin profesori, oameni de cultura, personalitati, parinti si copii deopotriva si-au unit fortele intr-un demers fara precedent in istoria noastra de dupa comunism.
Multi dintre parintii de azi si-au trait tineretea intr-un regim ateu, fiind privati de orice informatii cu privire la credinta crestina, indepartati de orice preocupari religioase si chiar persecutatii. Cu toate acestea, sustinerea orei de religie se pare a fost pe deplin inteleasa si imbratisata de o majoritate covarsitoare. Peste doua milioane de parintii s-au prezentat la scoli pentru a depune cererea fara de care copilul nu ar putea studia religia. Nu stiu daca toti au facut-o din convingeri profund religioase sau din dragoste de Dumnezeu... Fiecare isi cunoaste motivele sale si valorile in care crede.

Din respect pentru istoria neamului de 2000 de ani si pentru ostenitorii care au sfintit pamantul tarii cu rugaciunile lor, din respect pentru martirii din inchisorile comuniste si pentru cei se si-au dat viata la revolutia din decembrie 1989 rostind Tatal nostru, din respect pentru bunicii nostri de la sate, care imparteau lumea in doua, intarind cele bune cu Doamne ajuta si alungand cele rele cu Doamne fereste, din respect pentru dascali si pentru scoala, parintii s-au mobilizat, dand dovada de implicare, responsabilitate si multa demnitate. Au aratat ca nu sunt indiferenti atunci cand sistemul e pe cale sa comita o nedreptate. Vocea poporului a cerut dreptate si adevar, si-a cerut dreptul la suflet. Parintii au mai fost inca o data pusi pe drumuri si la cozi, pentru a cere un drept esential pentru copii lor. Un drept respectat in mod firesc de mai toate tarile Uniunii Europene.
Este importanta formarea corecta a copiilor.  Mihai Eminescu scria in ziarul Timpul, acum mai bine de 100 de ani: Pentru a se imbogati, pentru a-si imbunatati starea materiala, pentru a usura lupta pentru existenta, dand mii de ajutoare muncii bratului, oamenii au nevoie de mii de cunostinte exacte. Pentru a fi buni, pentru a se respecta unii pe altii si a-si veni unul altuia in ajutor au nevoie de religie. Acest mesaj este actual si astazi si va ramane ca un testament si pentru generatiile viitoare care trebuie sa stie ca viata trebuie traita in bunatate si in comuniune unii cu alti. Generatiile se succed sprijinindu-se, evolueaza ajutandu-se.
Copiii au nevoie de cunostinte diverse, insa educarea comportamentului si formarea caracterului sunt, de asemenea, foarte importante si acestea revin in mare parte in sarcina orei de religie. Dascali au datoria de a sadi in sufletele copiilor valorile crestine, dragostea, bunatatea si toate derivatele acestora care slefuiesc caracterul.  Nu se poate a trai doar pentru a ne imbogatii intelectual si material, saracind sufleteste.
Iar rezultatele graiesc de la sine. 90% dintre copiii inscrisi in sistemul de invatamant vor putea studia disciplina care cultiva sufletul. Parintii au votat pentru aceasta.
O primavara binecuvantata! (Bianca Ierchan, Foto: ziarullumina.ro)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.