Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Cafeina, cofeina sau cateva din beneficiile cafelei!

Cafeina, cofeina sau cateva din beneficiile cafelei!

Email Imprimare

Cofeina sau cafeina se regaseste in boabele de cafea si in frunzele de ceai si este drogul cel mai raspandit din lume, de aceea multe persoane trec la consumul de cafea decofeinizata pentru a scapa de dependenta. Problema este ca si in cafeaua decofeinizata se gaseste cofeina, intr-o cantitate mult mai mica decat in cafeaua normala, asa cum au relevat numeroase studii de specialitate. Cu toate acestea, cofeina nu are doar dezavantaje, ci si unele avantaje care echilibreaza balanta. Astfel, ea contribuie la sustinerea performantelor intelectuale (in combinatie cu lecitina, spirulina sau gingko), imbunatatind atentia si reducand oboseala.

Cofeina creste, de asemenea, eficienta activitatilor fizice si mentale! Daca bem cafea decofeinizata in cantitati mari vom obtine acelasi efect ca si cand am consuma o portie de cafea normala, asa ca mai bine alegem o bautura fara cafeina pentru imboldul de energie de dimineata. Este important sa intelegem ca daca bem cafea decofeinizata nu inseamna ca nu consumam cofeina, ci doar ca o consumam in cantitati reduse. Chiar si cafeaua decofeinizata poate provoca dependenta si iti poate oferi aceleasi senzatii ca si cafeaua normala.
Daca nu avem probleme de sanatate care sa ne interzica sa bem cafea, este indicat sa o consumam in mod regulat, fie ca e vorba de cea decofeinizata, fie de cea normala. Cu sau fara cofeina, cafeaua contine substante active foarte importante pentru noi. Una dintre aceste substante, acidul cafeic, are efect antioxidant si anticancerigen. (Razvan-Constantin Ciubotaru, Foto: www.freeimages.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.