Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Martisoare crosetate

Martisoare crosetate

Email Imprimare

Pentru a-mi umple timpul acesta noros de iarna, m-am gandit sa fac niste martisoare. Initial, am cumparat tot felul de ate colorate, apoi m-am hotarat ca anul acesta colectia sa fie numai in culorile alb si rosu, pentru a respecta semnificatia  martisorului, plecarea iernii si venirea primaverii. Mi-am procurat: cartoane de diferite culori, 3 perforatoare, unul tip floare, unul tip trifoi si un perforator de colt, doua gheme de bumbac, special pentru crosetat, pungute autoadezive cu dimensiunile de 6 x 8,5, margele foarte mici albe si rosii, inchizatori pentru brosa. Cam astea ar fi toate materialele necesare pe care le gasiti la magazinele pentru dezvoltarea creativitatii.

Totul a costat in jur de 70 de lei. Si am inceput sa crosetez tot felul de floricele. Pe masura ce crosetam, adaugam sau schimbam ceva, toate martisoarele sunt unicat. La unele predomina culoarea rosie, la altele alba, am aplicat margelute si am cusut suportul (acul pentru brosa). Tot manual am executat si snurul, fie ca l-am facut rasucit, crosetat, cu ciucuri sau rondele. Am vrut ca totul sa fie 100% manual. Pe acelasi principiu am crosetat si niste bratari.  Cartoanele le-am taiat la dimensiunea de 5,5 x 8 cm, unele le-am perforat la colturi, altele nu. Am lipit diferite floricele decupate din alte cartoane colorate. Apoi le-am pus in pungute si gata! Un astfel de martisor este un cadou inedit pentru prieteni si poate chiar vand unele dintre ele. Va doresc o primavara insorita, care sa va aduca numai bucurii! Cu mult drag, pentru prietenii revistei, inchei cu o poezie a Emiliei Plugaru. (Viorica Axinte)

Martisor
Ici si colo, pe afara,
Zboara cate-un fulgusor.
Dar e zi de primavara:
- Soare, pune-ti Martisor.

Soarele, de colo sus,
Cu caldura mi-a zambit,
De la zambetul lui cald
Fulgusorii s-au topit.


Comentarii (3)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.