Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Sarbatoarea de Halloween

Sarbatoarea de Halloween

Email Imprimare

Se apropie sarbatoarea de Halloween, sarbatoare preluata de la occidentali, ca si Valentine's Day. In noaptea de 31 octombrie, copiii se costumeaza in vrajitori, mumii, fantome, alte personaje hidoase si colinda pe la case unde primesc dulciuri. Cea mai mare placere a lor este alegerea dovleacului si sculptarea lui in cele mai haioase forme, in care se pune o lumanare aprinsa, care, in intuneric, straluceste infricosator. Sculptarea dovleacului o faceam si noi cand eram copii, doar ca pe atunci nu cunosteam sarbatoarea sub aceasta denumire. Ne placea sa ne amuzam si-i speriam pe altii. Ne mandream cu dovlecii nostri, care e mai mare, mai frumos sculptat, mai fioros, acela era cel frumos. Ne bucuram cand primeam mere, covrigi ori cate o bomboana, era un joc, jocul nostru cu dovlecii, asa il denumeam noi pe atunci. (Gabriela Rotaru, Foto: freeimages.com)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.