Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Speranta in suflet la Biserica Lazaret

Speranta in suflet la Biserica Lazaret

Email Imprimare

Cu trei ani in urma, fetita mea, in varsta de 10 ani, a fost diagnosticata cu miopie. Atunci avea dioptria de -1,5 la ambii ochi. La fiecare sase luni s-au adaugat -0,5 sau -0,75 fiecaruia dintre ochi. Mi s-a spus ca cel mai probabil mosteneste miopia, atat sotul meu, cat si mama mea sunt miopi din tinerete. Insa cel mai mult m-au durut preconizarile deloc optimiste, mi s-a spus ca dioptriile vor creste odata cu cresterea fiicei mele, respectiv a globului ocular. Am fost la o conferinta, unde a invatat cateva exercitii oculare, nu i-am cumparat tableta, tocmai pentru ca mi s-a spus ca ar trebui sa evite ecranele mici, la calculator se joaca doar cate jumatate de ora sambata si duminica sau in vacanta.

Am fost cu ea la consultatie la fiecare sase luni, asa cum mi-a fost recomandat. La consultatia facuta in urma cu sase luni, ajunsese la -3,5 la ochiul drept si -4,25 la ochiul stang. O eventuala operatie nu s-ar putea face decat dupa stabilizarea dioptriei, undeva in jurul varstei de 20 de ani. Imi era teama de dioptriile la care s-ar putea ajunge. Am inceput sa merg mai mult pe la manastiri, cu speranta ca Dumnezeu ma va ajuta. La sfatul unei persoane dragi, am ajuns la Biserica Lazaret din Bacau. Biserica Lazaret este un loc special, un asezamant social-filantropic, un loc unde primesc ajutor multi copii si batrani, un fost cimitir al eroilor din Primul Razboi Mondial, un cimitir dezafectat de regimul comunist.
La Biserica Lazaret se gasesc o parte din moastele Sfantului Luca al Crimeei. Sambata, la slujba care se tine incepand cu ora 17.00, se citeste Acatistul Sfantului Luca al Crimeei si se scot moastele din altar. Oameni cu probleme oftalmologice si nu numai vin acolo cu speranta de mai bine. Sfantul Luca al Crimeei a fost medic chirurg oftalmolog. Sotia acestuia a murit prematur, in urma unei tuberculoze. S-a supus chemarii dumnezeiesti, fiind hirotonit diacon si apoi preot, in anul 1921.Ulterior, a intrat in monahism, luand numele Luca. A trecut la Domnul pe cand era Arhiepiscop al Simferopolului. Sfantul Luca al Crimeei a ajutat multi oameni bolnavi si a facut minuni, atat cand era in viata, cat si dupa.
Slujba la care am participat impreuna cu fetita mea, am simtit-o ca pe ceva special. La finalul Acatistului Sfantului Luca al Crimeei s-a citit rugaciunea pentru omul bolnav. Numele fiicei mele l-au rostit cei doi preoti pe parcursul rugaciunii. Am crezut, cu toata fiinta mea, ca o sa fie mai bine. Mi-am cumparat acatistul Sfantului Luca al Crimeei si am inceput sa-l citesc periodic. La consultatia oftalmologica facuta recent, fetita mea avea aceleasi dioptrii. Pentru prima data, dupa atatea alte consultatii, dioptriile nu i-au mai crescut. Cu rabdare si incredere! Dumnezeu sa ne ajute pe toti! (Oana-Nicoleta Rosu)Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.