Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Sanatate cu muraturi

Sanatate cu muraturi

Email Imprimare

Fiecare gospodina pune toamna muraturi: gogonele, varza, castraveciori, conopida, gogosari, ciuperci, pepeni, morcovi. Gustoase, ieftine si sanatoase, nu lipsesc de la masa pe tot parcursul iernii. Nu ingrasa si ajuta la tratarea multor afectiuni. Insa conditia este sa fie de casa, obtinute prin metoda traditionala. Muraturile fabricate la scara industriala, prin metode care includ pasteurizarea si folosirea otetului, sunt lipsite de savoarea celor in saramura, facute in casa, dupa metode de mii de ani. Muraturile fermentate tin sub control microbii din intestine, diminueaza colesterolul rau, imbunatatesc circulatia, scad tensiunea arteriala. Ele ajuta la digestie, mai ales dupa o masa bogata in carne si grasimi.

Un consum regulat de muraturi combate astmul, virozele si previne cancerul de colon. Legumele murate contin antioxidanti, care lupta cu radicalii liberi, implicati in procesul de imbatranire al organismului. Insa nu sunt recomandate celor cu afectiuni renale severe sau celor care au hipertensiune severa. Fiecare tip de leguma murata contine virtuti terapeutice extraordinare. Gogonelele murate ataca virusii hepatitici, conopida murata impiedica anumite mutatii celulare, in timp ce castravetii murati combat diabetul si regleaza valorile colesterolului.
Varza acra este fara indoiala o campioana intre muraturi, la capitolul beneficii pentru sanatate. Ea contribuie la activarea metabolismului. Este bogata in microelemente si saruri minerale. Contine fibre, vitamine din grupa B, vitamina C, potasiu, magneziu. Este un superaliment care lupta impotriva cancerului si intareste imunitatea organismului. Stabilizeaza tensiunea arteriala si poate preveni virozele. Varza murata contine vitamina U, care protejeaza mucoasa tractului gastrointestinal, contribuind la tratarea ulceratiilor. In timpul procesului de fermentatie se formează acidul lactic, folositor in detoxifierea organismului. In plus, varza murata poate fi consumata in curele de slabire, deoarece contine putine calorii. Consumati muraturi si ajutati la pastrarea sanatatii organismului! Pofta buna! (Aglaea Ciubotaru, Foto: www.freeimages.com)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.