Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Obiceiuri ciudate ale unor scriitori faimosi

Obiceiuri ciudate ale unor scriitori faimosi

Email Imprimare

Istoria oricarei carti incepe cu o coala alba pe care scriitorul o are in fata la un moment dat. Apoi ajunge sa fie citita, iubita si adorata de unii dintre noi care devenim admiratori ai unor scriitori celebri. Totusi, uneori este bine sa aflam ce fel de oameni sunt cei pe care ii admiram. Buzzle trece in revista unele obiceiuri ciudate ale unor scriitori faimosi, precum Charles Dickens, George Orwell sau Virginia Woolf. Unii scriitori asterneau literele pe hartie doar stand culcati. Patul devenea birou pentru scriitori precum Mark Twain, Marcel Proust, Woody Allen, George Orwell si Edith Wharton.

Dar asa cum acestia scriau doar culcati, Charles Dickens, Ernest Hemingway, Philip Roth, Lewis Carroll sau Virginia Woolf sunt cativa dintre cei care compuneau stand in picioare. Multi scriau chiar si la masina de scris stand in picioare. In zilele noastre, oamenii de stiinta au descoperit ca este o metoda buna pentru sanatate, asa ca ar putea fi un exemplu pentru tinerii scriitori. Sunt alti autori care au dus creativitatea la alt nivel, folosind mai multe culori cand scriau.
De exemplu, Alexandre Dumas, francezul care a scris Cei trei muschetari, avea o ordine foarte clara in privinta culorii operelor sale. Acesta scria cu roz volumele non-fictiune, cu albastru romanele de fictiune si cu galben poeziile. Si Virginia Woolf folosea cerneala diferita, optand pentru nuante ca verde, violet sau albastru. Violet era culoarea sa favorita, dar o folosea doar pentru a scrie scrisori. Lui William Faulkner i-a placut atat de mult sa bea in timp ce scrie, incat pe mormantul sau se afla doua sticle de Jack Daniels si Mint Julep. Este imposibil sa nu vorbesti despre Stephen King cand vine vorba despre bautura. Acesta crede ca isi va pierde creativitatea daca se va opri din baut. El bea atat de mult, incat nici nu isi aminteste cand a scris Cujo. A bea cafea este ceva normal, asta daca nu bei 40-50 de cesti pe zi, asa cum facea Honore de Balzac, care credea ca doar asa va fi creativ si va putea scrie. (Foto: Wikipedia)

Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.