Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Alexandru Ilinca, ultimul mester opincar valcean

Alexandru Ilinca, ultimul mester opincar valcean

Email Imprimare

Un mester opincar neintrecut, care iubeste datinile strabune si duce mai departe meseria deprinsa de la tatal sau. Este vorba despre Alexandru Ilinca, unul dintre cei mai apreciati mestesugari din Romania. S-a nascut la Orlesti, judetul Valcea, unde a invatat sa lucreze opinci de la tatal sau, Gheorghe Ilinca. Aproape o viata a practicat croitoria, pana s-a pensionat si a revenit la opincarie.

Observand ca prin targuri nu se gaseau opinci de vanzare, Alexandru Ilinca nu a stat pe ganduri: a inceput sa argaseasca din nou pielea de porc din care confectioneaza traditionalele opinci. La toate targurile la care este invitat, Alexandru Ilinca poarta cu bucurie costumul popular, facandu-se pe data remarcat prin port, barba albita de vreme si povestile frumoase pe care le cunoaste despre lumea satului de odinioara, despre obiectele pe care le-a adunat intr-o importanta colectie etnografica. Detine, intre altele, aproximativ 60 de perechi de opinici, cea mai veche fiind purtata de un taran valcean din zona Horezu pe la 1870.
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.