Cojile de nuca si efectele lor asupra organismului

Imprimare

Miezul de nuca are in componenta o sinteza de substante nutritive care aduc beneficii pe termen lung asupra starii de sanatate. Insa putini stiu ca si cojile acestora reprezinta o adevarata sursa de sanatate. Cojile de nuca administrate sub forma de ceai ajuta la curatarea sangelui si la subtierea sangelui ingrosat, la intarirea imunitatii, la imbunatatirea functiei ficatului si a tranzitului intestinal, la calmarea tusei, la ameliorarea si tratarea afectiunilor digestive, a diabetului si hipertensiunii.

Acestea au efecte depurative, stimulente pentru tiroida, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectate gastro-intestinale si renale, vermifuge, tonic-amare, hipoglicemiante, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente si calmante. Ceaiul din coji de nuca este, de asemenea, indicat persoanelor care sufera de avitaminoze, celor cu deficienta de calciu sau celor cu imunitatea scazuta.
Iata cateva remedii cu ceai din coji de nuci:
1. Ceai din coji de nuca pentru afectiunile stomacului. Se prepara o infuzie din membranele uscate (peretii interni care despart miezul) a patru nuci si o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat o ora, apoi se strecoara si se ia cate o lingura dimineata, pe stomacul gol.
2. Sirop din coji de nuci verzi pentru imunitate. Se prepara un sirop din doi pumni de coji verzi de nuca tocate marunt si un litru de apa. Se pune amestecul pe foc si se fierbe 10 minute, apoi se adauga cateva cuisoare. Se lasa la racit, se strecoara si la final se adauga 1 kg de zahar tos sau miere de albine. Se toarna in sticle inchise la culoare. Se ia cate o lingurita de sirop, de 3 ori pe zi, dupa masa.
3. Macerat din coji de nuca pentru curatarea sangelui. Se toaca marunt coaja de la 14 nuci uscate si se pune la macerat vreme de doua luni si jumatate cu 500 ml de tuica. Se ia cate o lingura de macerat, dimineata pe stomacul gol, pentru curatarea vaselor de sange, tromboza, chisturi, depuneri de saruri, tumori sau mastopatie fibromatoasa.
4. Decoct din coji de nuca pentru tuse. Decoctul se prepara dintr-o mana de coji de nuca la doua cani cu apa. Se fierbe timp de zece minute, se strecoara, se lasa la racit si se bea neindulcit. Pentru un efect si mai puternic, se pot adauga si cateva coji de ceapa.

Sursa: Antena Satelor