De ce sa alegi mierea cu fagure de la Apidava

Imprimare

Multiplele beneficii ale mierii de albine reprezinta un fapt cert - probabil ca toata lumea este convinsa de ele. Mierea nu doar ca este un dulce natural sanatos si delicios, ci contine si nutrienti si substante vitale pentru functionarea organismului nostru, fiind utila chiar si in uz extern, in tratarea unor afectiuni ale pielii, de pilda. Nu degeaba vechii greci o pretuiau atat de mult si o numeau, admirativ, nectarul zeilor!

Beneficiile mierii de abline preluate chiar din fagure si impreuna cu acesta sunt cu totul extraordinare! Fagurele este acea masa de celule hexagonale construite de catre albine in stup, in care ele depoziteaza mierea, nectarul, polenul, precum si ouale reginei si larvele abia iesite din oua. Fagurele este o adevarata opera inginereasca a albinelor, fiind obtinut cu multa truda. El este facut din ceara de albine, care e alcatuita din compusi biologici secretati de albine. Mai exact, aceasta ceara contine acizi grasi cu lant foarte lung, alaturi de alcooli cu lant lung sau esteri.
La fel ca acizii grasi din peste, acizii grasi si alcoolii din fagurele de miere protejeaza inima si, potrivit unui studiu publicat in revista Experimental Biology and Medicine, reduc colesterolul "rau" si stimuleaza productia de colesterol "bun". Efectele lor antioxidante protejeaza ficatul, dupa cum arata alte studii. De asemenea, ei stimuleaza metabolismul glucozei sanatoase, care reduce nivelul de insulina si markerii pentru rezistenta la insulina (care poate duce la diabet de tip 2 si la alte probleme). Se stie ca insulina este vitala pentru sanatatea noastra – corpul nostru se bazeaza pe ea pentru a-si procura energia!
Atunci cand mestecam fagure de miere, ingeram compusi biologici deosebit de importanti, precum si multa vitamina A. S-a demonstrat ca fagurele dezinfecteaza intr-un mod foarte eficient cavitatea bucala – curata gingiile si dintii, calmeaza gingiile inflamate si indeparteaza placa dentara sau tartrul. De aceea, celor care sufera de parodontoza, sangerari ale gingiilor si micoze bucale le este recomandat sa mestece fagure de miere.
Compania Apidava, una dintre cele mai importante companii din domeniul produselor apicole de la noi, are in oferta mierea de salcam cu fagure. Fagurele de miere contine compusi deosebit de utili. De aceea, mierea de salcam cu fagure ne intareste cu adevarat sistemul imunitar. Amestecul de miere de salcam de calitate superioara cu fagure crud din stup amelioreaza bolile respiratorii, precum laringita, faringita sau astmul, si poate fi util pentru sustinerea sanatatii ficatului, crescand si mentinand totodata vitalitatea organismului. De asemenea, acest miraculos produs apicol de la Apidava are si un efect excelent pentru mentinerea sanatatii vaselor de sange, fiind de mare ajutor in cazul persoanelor care se confrunta cu probleme ale aparatului circulator.
Studiile demonstreaza, de asemenea, faptul ca mestecatul fagurelui de miere ajuta in cazul afectiunilor respiratorii. Exista multe afectiuni respiratorii, atat virale, cat si bacteriene, precum brositele si pneumoniile. Cei care mesteca fagure de miere in mod regulat sufera mai putin de asemenea boli. Explicatia este aceea ca efectul antibacterian al mierii si al fagurelui duce la o curatare a acestor canale. Mai mult, mestecatul fagurelui ajuta si in tratarea racelilor. Se recomanda sa mestecam fagure de miere timp de patru pana la sase ore. Fagurele este moale, putand fi mestecat zilnic.
Este foarte sanatos sa mestecam fagurele de miere si in cazul afectiunilor respiratorii dupa doar 30 de minute multe din simptome dispar sau se diminueaza. Acest lucru se intampla si in cazul celor care sufera de alergii primavara. De aceea, e bine sa mestecam fagure de miere cu o saptamana sau doua inainte de venirea primaverii, pentru a preveni orice probleme care ar putea fi create de alergii. Un sfat traditional din nordul Americii spune ca, mestecand in mod regulat faguri de miere pe durata sezonului in care apar alergiile, vom scapa de stranuturi, de curgerea nasului si de ochii inlacrimati.
In plus, mierea extrasa direct din fagure contine toti aminoacizii esentiali si vitaminele B, C, D si E, precum si o serie de enzime importante, astfel ca nu e deloc de mirare ca ea creste imunitatea generala a organismului.
Despre miere se stie ca, datorita proprietatilor sale antibacteriene, curata vasele de sange, ajuta la digestie si confera energie, insa aceste proprietati sunt maximizate in cazul mierii crude, neprocesate, extrase direct din fagure. Mierea din fagure este folosita si la tratarea multor rani si infectii ale pielii. De asemenea, ea e utila si in ingrijirea pielii, caci reda moliciunea tenului, e foarte eficienta ca masca faciala si ca scrub natural pentru corp.
De aceea, merita sa alegeti mierea cu fagure de la Apidava, este un produs dulce si sanatos, un produs romanesc din inima Transilvaniei!