Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Alimentatie Sanatoasa Despre beneficiile ananasului

Despre beneficiile ananasului

Email Imprimare

Ananasul este numele comun al plantei tropicale, dar si al fructului. Ca si bananele sau portocalele, ananasul se cultiva numai in zonele calde. Acesta provine din Brazilia si Paraguay, unde se gaseste si astazi in tufisuri salbatice. Fructul de ananas detine o multitudine de calitati nutritive. Contine numeroase vitamine (A, B, C, D si E), acid citric, iod, magneziu, potasiu, fosfor, calciu, mangan, sulf, fier, zaharoza, glucoza, celuloza si o enzima foarte importanta, bromelina. Ananasul fluidizeaza sangele si este benefic pentru cei care au hipertensiune. Este un diuretic foarte bun, recomandat in boli ale rinichilor. Ananasul contine cantitati importante de fibre care, pe langa efectul benefic exercitat asupra functiilor intestinale, face sa creasca senzatia de satietate.

Este ideal pentru prevenirea unor boli precum artrita, reumatismul si cancerul. Totodata, ananasul este recomandat dupa mesele copioase, deoarece ajuta digestia. Sucul de ananas creste aciditatea sucului gastric, de aceea nu este recomandat in cazurile de ulcer gastric. Ananasul nu contine grasimi sau colesterol, are doar 50 de calorii la 100 de grame fruct, ceea ce-l include in curele de slabire. In plus, combate celulita.
In cosmetica, ananasul este utilizat in prepararea unor masti cu rol de curatare, regenerare si  revitalizare a pielii. El mentine pielea tanara.
Compotul de ananas, are un aport caloric superior fructului proaspat, in functie de cantitatea de zahar adaugata si nu contine bromelina, aceasta fiind distrusa prin tratarea termica. De aceea este recomandat consumul de fruct proaspat. Ananasul poate fi utilizat in salate de fructe, cocktail-uri, dar si in torturile cu fructe, prajituri sau sucuri.
Cand cumparati ananas, alegeti fructul care nu are pete sau lovituri si care este greu pentru marimea lui si dur la atingere. Il puteti pastra la temperatura camerei, 1-2 zile sau in frigider, 3-5 zile. Pofta buna! (Aglaea Ciubotaru, Foto: www.freeimages.com)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.