De ce sa alegi pestele sprot ca aliat al sanatatii si siluetei tale

Imprimare

Motivele pentru care ar trebui sa alegi carnea de peste, in detrimentul oricarei alte carni, sunt din ce in ce mai multe. Nu trebuie sa fii doctor in nutritie pentru a analiza beneficiile consumului de peste. Este bogat in substante hranitoare si acizi grasi (extrem de benefici organismului) si mai are si un numar redus de calorii. Aceasta este de fapt calitatea imbatabila a carnii de peste: caloriile reduse. Poti combina carnea de peste aproape cu orice fel de garnitura, de la legume sote, tocanite de legume, orez, pana la cartofi, si tot nu ingrasa.

Ori, daca ai auzit si tu zvonurile rautacioase cum ca anumiti pesti au un aport prea mare de mercur si, implicit, consumul carnii de acest tip ar fi toxic pentru organism, avem vesti bune: astazi iti vorbim despre un peste care nu are acest continut de mercur datorita marimii sale. Este vorba despre sprot - un peste mic, dar foarte sanatos. Sprotul are un gust delicios, care poate fi preparat intr-o varietate de metode. Cele mai la indemana reţete fac referire la folosirea sprotului din conserva. Este rapida, eficienta nu schimba gustul mancarii si nu consuma timp mai deloc.
Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka Romania, iti recomanda bruschettele cu sprot. O reteta care poate fi servita atat ca aperitiv, cat si ca fel principal, mai ales pentru serile tarzii in care te gandesti de doua ori inainte sa deschizi frigiderul. Pentru ca nu trebuie sa-ti pui pofta in cui; nu cand vorbim despre Eva Sprot in ulei Vegetal sau Eva Sprot in sos tomat. Ambele variante iti vor satisface pofta pentru o gustare sanatoasa pe fuga sau pentru o cina delicioasa pe indelete.
Ai nevoie de o bagheta din seminte si faina integrala, o lamaie, o conserva Eva Sprot in ulei Vegetal sau Eva Sprot in sos tomat si, la alegere, rosii cherry sau o ridiche alba. Daca tii la decorul din farfurie, poti adauga niste rucola proaspata. Taie bagheta in felii nici prea groase, nici prea subtiri, prajeste-le cateva minute apoi freaca-le cu un catel de usturoi. Ulterior decoreaza fiecare felie cu cate o bucata de sprot si, dupa gust, cu rosii sau ridiche si rucola.