Legume care ne hidrateaza mai mult decat apa

Imprimare

Hidratarea este foarte importanta, mai ales in timpul verii, atunci cand, din cauza transpiratiei abundente, organismul are nevoie de mai multe lichide. Putini oameni stiu ca anumite alimente ajuta la mentinerea echilibrului apei in corp si asigura buna functionare a organismului. Fiecare celula din organism este compusa din apa si toti oamenii au nevoie de apa pentru executarea corespunzatoare a functiilor celulare.

Castravetele contine un procent ridicat de apa, dar si vitamina C. Aceasta leguma este o alegere excelenta pe perioada verii, deoarece reimprospateaza organismul si ii ofera nutrientii necesari. Rosiile contin o cantitate mare de apa si fibre. Ele reprezinta, de asemenea, o sursa importanta de antioxidanti, care ajuta la reducerea leziunilor pielii dupa expunerea la radiatiile UV. Dovleceii contin 95% apa. Ele sunt unul dintre cele mai bune alimente in ceea ce priveste hidratarea. Dovleceii sunt saraci in calorii, bogati in fibre si sunt o sursa excelenta de acid folic si vitaminele A si C.

Sursa: Antena Satelor