Ce alimente sunt (o)mega-esentiale organismului tau in sezonul rece?

Imprimare

Organismul uman este un adevarat miracol. Totusi, ca orice miracol, daca vrei sa dureze, trebuie sa ii aloci atentia necesara si alimentatia corespunzatoare. Exista o serie de afectiuni la care organismul uman este expus odata cu venirea frigului. Corpul va lupta sa se adapteze corect fiecarui sezon, insa exista anumite lucruri pe care le putem face pentru a ajuta imunitatea sa ramana puternica pe toata perioada rece.

Iata ce sustin medicii ca este esential pentru sanatate odata ce vremea se raceste:
• Corpul are o nevoie mai mare de vitaminele A, D, E, precum si de acizi omega 3 si omega 6, care sa il ajute sa invinga mai usor virozele.
• Este important sa introducem in alimentatie cat mai multe surse cu vitaminele mai sus mentionate.
• Pestele este un izvor nesecat de omega 3, nu degeaba multiplele cure de vitaminizare recomandate de medici contin si faimosul ulei de peste.
• Un peste extrem de delicios si cu un aport mare de omega 3 este macroul. Iar daca ne gandim si ca macroul este permis atat in perioadele de post religios, cat si in alimentatia celor mici, acest peste devine practic un aliment cu mare impact pozitiv asupra sanatatii noastre.

O reteta demna de MasterChef
Chef  Liviu Balint, ambasadorul Podravka si unul dintre finalistii MasterChef, iti propune sa incerci pastele cu macrou. Reteta este relativ flexibila, in functie de preferintele tale. Poti sa folosesti atat Eva file de macrou in sos tomat, cat si Eva file de macrou in ulei vegetal. Ai nevoie de spaghete integrale, spanac, usturoi, lamaie si oregano proaspat. Daca alegi varianta de paste cu Eva file de macrou in sos tomat, poti adauga cateva rosii cherry si, dupa gust, niste parmezan. Pentru varianta de paste cu Eva file de macrou in ulei vegetal, chef Liviu Balint iti recomanda aditional si salata rucola.
Trebuie doar sa fierbi pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si ulterior sa le amesteci cu ingredientele mai sus mentionate. Usturoiul se marunteste si se amesteca cu o lingura de ulei de masline pentru a evita calirea acestuia, proces termic care-i fura din vitamine. Sosul astfel obtinut se va turna peste paste pentru a consolida gustul delicios. Ai vazut? Reteta este nemaipomenit de simpla. Consuma macrou cel putin o data pe saptamana si te asiguram ca organismul tau va functiona mai bine pe toata perioada rece.