Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :

Alimentatie Sanatoasa

Un adevarat cocktail de vitamine si energie cu miere si polen crud

Email Imprimare

Polenul crud reprezinta un aliment natural complet, echilibrant, energizant si revitalizant in care se regasesc toti micronutrientii esentiali pentru sanatatea noastra, care lipsesc din alimentele moderne, rafinate si supraprocesate. El este un antioxidant si detoxifiant natural al organismului ce permite evitarea imbatranirii premature a organismului. El imbunatateste considerabil activitatea creierului, creste capacitatea de concentrare si elimina oboseala cronica, combate starile de slabiciune si anemiile, nevrozele, stresul, surmenajul, neurastenia si depresiile. Un foarte bun intaritor al inimii, el este eficient in majoritatea bolilor circulatorii, fiind benefic si in cazul afectiunilor respiratorii si in refacerea florei intestinale.
Polenul crud poate fi asociat in mod benefic cu mierea cruda, o excelenta sursa de energie care ofera o combinatie unica de beneficii nutritionale, recomandata ca alimentatie dietetica copiilor, benefica in tratarea bronsitelor cronice, a afectiunilor cardiace, reumatismale si digestive, in cazul afectiunilor ficatului sau ale cailor respiratorii, pentru tratarea insomniilor si a senilitatii.
Iata insa o combinatie cu adevarat irezistibila, atat prin gust si prezentare cromatica, cat mai ales prin ansambul binefacerilor pe care ni le ofera.

Patlageaua rosie - leacuri, retete si interdictii

Email Imprimare

Teofrast, unul dintre primii nostri naturalisti, sustinea ca exista o legatura stransa intre sanatatea omului si hrana obtinuta din plante si animale care cresc in zona in care acesta s-a nascut. Teoria e combatuta de unii oameni de stiinta contemporani.
Totusi, aceasta teorie se bazeaza pe faptul ca a stiut ea mama-natura ce a stiut atunci cand a facut ca, in anumite zone, sa fie posibil sa creasca doar unele plante, mamifere, pasari sau pesti, respectandu-se un anumit ritm, o anumita logica a prelucrarii hranei, data de succesiunea fireasca a anotimpurilor. Stiintific poate ca nu a fost probata o astfel de teorie in ce priveste totalitatea animalelor si plantelor. Dar asta nu inseamna ca nu sunt exemple in natura care sa o sustina. Iata, de exemplu, banala patlagea rosie sau tomata (Solanum lycopersicum). Experienta a demonstrat ca este mai bine tolerata de locuitorii din zonele cu clima calda (patlageaua rosie este originara din America de Sud, din Peru). In schimb, ea trebuie aproape eliminata din alimentatie in zonele cu un climat foarte rece, unde, de altfel, in mod obisnuit, cultivarea ei este rara.

Virtutile laptelui de cocos

Email Imprimare

Fulgii de cocos au devenit ceva firesc alaturi de alte importuri exotice. Dar pe cat de normal ni se pare sa folosim acesti fulgi in retetele noastre obisnuite de dulciuri (fursecurile cu cocos sunt intr-un top al gospodinelor grabite), pe atat de tare ocolim laptele de cocos. Si asta, cu siguranta, si pentru ca nu-i cunoastem virtutile.
Multi isi imagineaza ca laptele de cocos este acel lichid pe care il gasesti in interiorul nucii, dupa ce reusesti sa o despici, printr-un procedeu destul de complicat, dar folosindu-te de resursele pe care chiar natura ti le pune la indemana, cum ar fi cele trei puncte moi (plasate aproximativ ca la bila de bowling), in care poti infige un obiect ascutit. Lichidul albicios, gustos, dar subtire ca o portie de zer, nu este decat apa (sau suc) de cocos.

Energie cu seminte de floarea-soarelui

Email Imprimare

Cunoastem cu totii floarea-soarelui, dar poate nu si beneficiile consumului de seminte. O mana de seminte de floarea-soarelui poate aduce multe beneficii corpului nostru. Semintele de floarea-soarelui contin seleniu, ceea ce le face eficiente impotriva cancerului. Totodata, contin magneziu si cupru, ajutand la mentinerea sanatatii oaselor. Magneziul are si un efect calmant asupra sistemului nervos. Chiar si decojitul semintelor calmeaza si relaxeaza. Vitamina E continuta este un antioxidant ce protejeaza impotriva radicalilor liberi, iar rezultatul se poate vedea chiar si in stralucirea pielii. De asemenea, consumand seminte de floarea-soarelui riscul aparitiei bolilor de inima este mai redus.

Dietele bunicii. Coriandrul, cimbrul si papadia lupta cu kilogramele in plus

Email Imprimare

Dietele bunicii, luate in seama de nutritionisti si farmacisti, au dus la conceperea unor planuri de slabire pe baza de ceaiuri, decocturi si pilule obtinute din pulbere de plante. Tentatia de a slabi este insotita de alegerea la intamplare a unei diete care a dat rezultate printre prietenele noastre sau pe care, la prima vedere, o consideram potrivita stilului nostru de viata. Evident, este o metoda mult mai buna decat infometarea, dar nu neaparat si eficienta.
Alaturi de ingredientele-cheie ale unei cure de slabire, alimentatia echilibrata si miscarea, plantele medicinale sustin dieta prin actiunea lor si contribuie la accelerarea metabolismului, la arderea grasimilor in exces, la reglarea metabolismului, la reducerea oboselii si, nu in ultimul rand, la scaderea riscului bolilor cardiovasculare si a complicatiilor acestora.

Fii fresh, cu Alexandra Pacuraru

Email Imprimare

Cateva sfaturi de la Alexandra Pacuraru, realizatoarea emisiunii Fresh Refresh de la Realitatea TV, despre cum sa te mentii in forma si despre care sunt alegerile alimentare sanatoase:
- Ce inseamna curentul Raw in alimentatie? Cati adepti sunt in lume si cati in Romania? Exista statistici in acest sens? Au comunitati speciale, magazine speciale, cum reusesc sa fie Raw?
Alexandra Pacuraru: Curentul Raw in alimentatie, supranumit si hrana vie, o expresie care imi place foarte mult, a luat amploare si in Romania in ultimii ani si il consider a fi un stil de viata si nu o moda. Este un stil de viata pe care si eu l-am adoptat in proportie de 80-90%. In curentul Raw, orice produs sau preparat de origine animala este exclus. Iar legumele si fructele sunt preparate la 40 de grade Celsius. Adoptand varianta Raw in alimentatie renuntam, automat, la prepararea termica a mancarurilor. Acest lucru inseamna ca ne bucuram de toti nutrientii si de toate enzimele atat de benefice organismului nostru. Cunoscut in America din anii '50, curentul Raw s-a dezvoltat datorita preocuparilor din ce in ce mai mari pentru un stil de viata sanatos si pentru o viata fara de boala. Ma bucur foarte mult sa vad ca, si in Romania, curentul a fost bine primit. Se pare ca romanii au inteles ca fructele si legumele in starea lor naturala ii pot apara de toate bolile urate ale batranetii. Eu vreau sa imbatranesc frumos, iar acest lucru nu reprezinta un moft pentru mine, ci bucuria unei adevarate posibilitati. Cred ca poti avea o minte agera si la o varsta inaintata, si chiar mai multa energie si vitalitate ca in tinerete. Si asta gratie faptului ca iti cunosti organismului si sti ce dieta sau stil de viata ti se potriveste. Recomand acest mod de a trai persoanelor cu hipertensiune arteriala si astm, celor care sufera de maladii cerebrale sau de boli cardiovasculare. Alimentatia Raw este la fel de buna si in curele de detoxifiere. De tot ceea ce ai nevoie gasesti oricand in pietele de la noi. Eu prefer sa cumpar numai legume si fructe de sezon, romanesti!

Dieta cu cruditati va fi vedeta verii

Email Imprimare

Specialistii considera ca aceasta dieta este una dintre cele mai sanatoase, deoarece se bazeaza numai pe cruditati, adica alimente crude, nepreparate termic. Cura bazata pe legume si fructe crude, bogate in vitamine, enzime si bioelemente ofera organismului energia zilnica necesara, fiind de un real ajutor persoanelor active, care trebuie sa-si adapteze alimentatia la stilul de viata caracteristic.

Drojdia de bere, aliment miraculos

Email Imprimare

Drojdia de bere este cunoscuta ca ingredient pentru aluaturile dospite, dar poate fi considerata si un medicament, fiind utilizata in tratarea mai multor afectiuni. Drojdia de bere contine numeroase vitamine si nutrienti extrem de benefici pentru sanatate. Drojdia de bere nu are multe calorii si nu contine grasimi, sodiu sau carbohidrati. Contine proteine, toate vitaminele din complexul B, vitaminele D si E, enzime si saruri minerale. Ajuta la vitaminizarea organismului, intareste sistemul imunitar si are o actiune hepatoprotectoare. Totodata ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, scade tensiunea si nivelul colesterolului.

Miracolul din bobul de grau

Email Imprimare

In popor, se spune ca pe fiecare bob de grau se gaseste, multiplicat, chipul lui Hristos. De aceea graul este abordat, de multe ori, si ca parte a unui ritual. Unul dintre alimentele ritualice in relatia cu lumea de dincolo este coliva.
Cerealele au constituit baza alimentatiei omului din toate colturile lumii de cel putin zece milenii, iar populatiile care au pastrat acest tip de hrana si-au prezervat capitalul de sanatate. Asta si pentru ca, la origini, omul a fost frugivor, hrana sa a constat in principal din fructe si seminte, carnea, pestele, lactatele si celelalte elemente care contureaza alimentatia omului modern fiind adaugate pe parcursul istoriei. Cerealele – care au trecut si ele, in timp, de la statutul de salbatice la domestice, fiind cultivate pe arii tot mai intinse de catre om, sunt alimente exceptionale, datorita aportului lor nutritiv, nu doar energetic, dar si prin proteine, saruri minerale si vitamine. In grauncioarele din spice se concentreaza toata bogatia si forta vitala a plantei. Spicul care se coace este promisiunea painii viitoare.

8 alimente care mentin sanatatea ochilor

Email Imprimare

Din fericire, lista alimentelor care ne mentin ochii intr-o stare buna de sanatate este suficient de generoasa, astfel incat sa poti urma o dieta completa.
Vitamina A are rolul de a imbunatati vederea pe timp de zi si de noapte, iar lipsa acesteia din organism duce la aparitia tulburarilor de vedere si a unor boli grave ale ochilor. Vitamina E protejeaza membrana celulara, impiedicand actiunea radicalilor liberi responsabili de aparitia cataractei. Luteina, care se regaseste din plin in anumite legume, reduce riscul degenerescentei maculare, care apare la varste inaintate. Nu in ultimul rand, vitamina C este un excelent antioxidant, iar in combinatie cu vitamina E are rolul de a proteja ochii impotriva cataractei. Iata asadar care sunt alimentele cele mai bune pentru mentinerea sanatatii ochilor. Dintre legume este foarte bine sa consumi cat mai mult: salata, andive, fasole verde, varza de Bruxelles, broccoli, praz, spanac, mazare, ardei gras verde si rosu, ardei iute, dovleac, rosii, telina si porumb. Fructele cele mai bune pentru sanatatea ochilor sunt urmatoarele: kiwi, lamaile, caisele, pepenele galben si curmalele. De pe lista fac parte si cateva ierburi si condimente, precum: mararul, patrunjelul, oregano si curcuma.

Quinoa te ajuta sa slabesti

Email Imprimare

Quinoa are o multime de calitati care o recomanda pentru introducerea in orice tip de dieta de slabit, oricat de restrictiva ar fi.
Desi nu este propriu-zis o cereala, quinoa este asociata acestora, datorita aspectului si gustului semintelor sale. Are o multime de calitati care o recomanda pentru introducerea in orice tip de dieta de slabit, oricat de restrictiva ar fi. In plus, se pregateste foarte usor. Inainte de asta, insa, sa vedem care sunt cele 5 motive pentru care quinoa este atat de importanta pentru persoanele care vor sa slabeasca usor si sanatos!

Smochinele si vinul din smochine

Email Imprimare

Oricine ar trebui sa guste macar o data in viata un vin de smochine. Exista mai multe retete de preparare a acestei licori. In perioada interbelica, vinul era foarte apreciat si se prepara dupa urmatoarea reteta: se punea la macerat 1 kg de smochine in 10 litri de apa. Dupa o saptamana, vinul se tragea in sticle.
Le privim cel mai adesea ca pe niste trufandale si le consumam destul de rar. Dar ceea ce stim mai putin despre smochine este faptul ca ele pot fi un tratament naturist foarte eficace.

Cel mai iubit dintre fructe - marul

Email Imprimare

Marul este un fruct aproape magic. El a stat la baza pacatului originar ce a condus la alungarea din rai a Evei si a lui Adam, caruia marul acela se pare ca i-a ramas in gat, caci si astazi avem acea denumire anatomica, marul lui Adam. Mai apoi, tot cu un mar, de data aceasta unul de aur, zeita discordiei a reusit sa provoace razboiul Troiei. Aceasta, suparata ca nu a fost poftita la nunta lui Thetis cu Peleus, cei ce aveau sa devina parintii lui Ahile, a provocat un concurs de frumusete aruncandu-le un mar de aur pe care inscriptionase un singur cuvant - Kallistei - adica celei mai frumoase. Iar muritorul Paris, trebuind sa o aleaga pe aceasta dintre cele trei zeite pretendente, Atena, Hera si Afrodita, neinteresat de domnia peste intreaga Asie sau de slava si biruinta in razboaie pe care i le promiteau Hera si Atena, s-a lasat ademenit de promisiunea Afroditei de a-i da de sotie pe cea mai frumoasa dintre muritoare, pe frumoasa Elena, sotia regelui Spartei, Menelau. Si asa, dupa un lung si greu razboi, a disparut o prea frumoasa cetate, falnica Troia. Merele apar in multe traditii religioase, mitologii si basme ca fructul interzis. Astfel, legenda ne vorbeste si de faptele de vitejie ale lui Hercule care reuseste sa fure merele de aur din Gradina Hesperidelor, pazite de Ladon, balaurul urias cu o suta de capete. Si nu trebuie sa uitam ca la greci merele de aur simbolizau erotismul si erau datatoare de viata vesnica si de tinerete.

Alunele, sursa de energie

Email Imprimare

Alunele nu sunt numai delicioase, ci si foarte sanatoase pentru organism. Cele mai cunoscute alune sunt cele de padure. Alunele contin acizi grasi monosaturati, care scad nivelul colesterolului din sange, reducand riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Mineralele continute de alunele de padure stimuleaza sistemul imunitar si cresc capacitatea organismului de a se apara impotriva infectiilor virale. Sunt considerate a fi o adevarata sursa de energie, avand o valoare nutritiva ridicata. De asemenea, alunele de padure protejeaza organismul de diferite forme de cancer.

Din deliciile lumii: castanele

Email Imprimare

Castanul este un copac puternic si misterios, ce poate atinge peste 30-40 de metri inaltime. Arbori foarte batrini pot ajunge la diametrul de 4 m si chiar pana si la 6 m. Castanul comestibil, de multe ori, atinge chiar varsta de 500–600 de ani. Castanul ne incanta primavara cu ramurile sale viu colorate si cu parfumul proaspat al florilor, pentru ca toamna sa reverse, spre bucuria copiilor, o adevarata ploaie de castane. Ne rasfata cu frunzele lui mari, compuse din sapte foliole, iar florile grupate in ciorchine mari ce se inalta semete, albe sau cu nuante rosiatice sau galbene creeaza un adevarat tablou feeric. Din pacate, sunt tot mai rare parcurile si strazile ce se bucura de prezenta lor.

Din deliciile lumii: maslinele si uleiul de masline

Email Imprimare

Un loc aparte in istorie si mitologie, in medicina, cosmetica si alimentatie il joaca maslinul si maslinele. Simbol al gloriei si al pacii, al intelepciunii, al sperantei si fericirii, al prosperitatii, al fertilitatii si victoriei, dar si al divinitatii, maslinul este cunoscut de peste 10.000 de ani.
Cu o longevitate cu totul neobisnuita, de 1.000 sau chiar 2.000 de ani, poate ajunge la un diametru al trunchiului de peste 10 metri. In Italia, exista credinta ca unii dintre cei mai batrani maslini dateaza chiar din primii ani ai Imperiului Roman. Unii spun ca acest pom nu moare niciodata, deoarece mladitele ce dau din radacini se pot dezvolta si rodi.
Uleiul de masline a fost medicament, substanta magica, sursa inepuizabila de fascinatie si uimire… Asemanator vinului, nu exista doua tipuri de ulei de masline la fel. Fiecare tip este influentat de sol, clima, soi, varsta, metode de obtinere, iar uleiul de calitate este apreciat si clasificat de degustatori cu experienta.

Menta si alte plante aromatice

Email Imprimare

Utilizam plantele aromatice in bucatarie pentru a da gust si savoare preparatelor culinare, insa multe dintre aceste plante frumos mirositoare au si calitati terapeutice si medicinale, fiind administrate sub forma de infuzii, cataplasme, unguente etc. Plantele aromatice sunt cunoscute pentru calitatile lor de milenii, iar astazi cunosc o noua tinerete, tot mai multi oameni cultivandu-le in bucatarie, pe terasa sau in gradina proprie, fie in jardiniere, fie in sol, pentru a le avea la indemana proaspete. Totusi, aceste plante pot fi folosite si sub forma uscata (frunzele si partea aeriana), congelate sau conservate (in solutie de sare sau de otet), iar acest lucru e util mai ales iarna.

Dietele bunicii. Ridichile, aliat in cura de slabire si detoxifiere

Email Imprimare

Iminenta sosirii primaverii va face sa va intrebati cum puteti profita mai bine de trufandalele noului anotimp pentru a va detoxifia organismul si a-l revigora. Iar daca vreunul dintre aceste ingrediente mult asteptate va poate ajuta si in cura de slabire, cu atat mai bine!
Ridichile, bogate in potasiu, magneziu, calciu, fosfor, vitaminele B si C, ar trebui asezate pe acest podium al prietenilor sanatatii, la sfarsit de iarna si in prag de primavara. Adaugandu-le in salata, veti beneficia de aportul lor de vitamine. Va vor ajuta sa va curatati de toxine, sa va imunizati si... sa slabiti, daca asta va doriti. O cura de suc de ridichi si de morcovi, in fiecare primavara, cate zece zile pe luna, va lumineaza tenul, va usureaza metabolismul si va reda optimismul.

Kiwi, fructul minune

Email Imprimare

In ultimii ani, tot mai multi oameni au inteles ca fructele fac parte din alimentatia sanatoasa. Daca respectam regula nici o zi fara fructe de sezon, ne asiguram o parte din fibrele, vitaminele si nutrientii de care avem nevoie.
Kiwi este un fruct minune al sezonului rece, care ne aduce o sumedenie de beneficii. Este un fruct cu un continut mare de antioxidanti si vitamina C. Kiwi ne protejeaza de gripa si regleaza tranzitul intestinal, ajuta la sanatatea inimii si a sistemului respirator si are importante beneficii asupra somnului.

Painea noastra

Email Imprimare

Painea a fost privita intotdeauna de catre romani ca un dar spiritual. In fiecare zi, crestinii se roaga pentru "painea noastra cea de toate zilele".  Graul, faina, aluatul sunt incarcate de simboluri. Painea nu se arunca, cere respect si smerenie.
Multe mituri despre paine aparute in ultima perioada au fost analizate de catre specialisti. Se spune ca painea ingrasa, depinde cat consumam si cu ce o mancam. O alimentatie echilibrata inseamna un consum in cantitati mici, la fiecare masa.

Dietele bunicii. Aflati cum puteti slabi cu miere si scortisoara

Email Imprimare

Credeati ca numai pentru femeile de astazi mentinerea greutatii ideale poate reprezenta o problema? Ca numai voi va chinuiti sa tineti diete si sa va pastrati in forma? Ei bine, si pe vremea bunicii ori a strabunicii multe femei cautau sa mai reduca din kilogramele in plus, urmand fel de fel de diete... toate cat se poate de naturale. Fara pilule si prafuri!
Va prezentam azi una dintre... dietele bunicii.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.