Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Frumusete 5 remedii naturale contra vergeturilor

5 remedii naturale contra vergeturilor

Email Imprimare

Fie ca sunt linii albe sau violete, vergeturile sunt inestetice si dau multe batai de cap reprezentantelor sexului frumos, mai ales in sezonul in care toate considera ca trebuie sa arate impecabil. Ce sunt, de fapt, vergeturile? Daca din punct de vedere medical, ele nu pun probleme mari, estetic, vergeturile sunt o adevarata provocare. Din cauza factorilor, precum cresterea rapida in greutate, pielea se intinde foarte mult, dincolo de nivelul sau maxim de elasticitate si cedeaza, rupandu-se. Dupa revenirea la starea normala, apar dungile albe sau violet, inestetice si greu de combatut.
Iata totusi, cateva remedii naturale care diminueaza vergeturile:
1. Aloe Vera. Aceasta are proprietati de regenerare. De aceea este folosita in produsele cosmetice si de ingrijire a pielii. Exista geluri cu aloe vera, cu care se recomanda masarea zilnica a zonelor afectate.

2. Albusul de ou. Pentru ca este foarte bogat in proteine si aminoacizi, albusul de ou ajuta tesuturile sa se regenereze mai repede. Se recomanda masarea zonelor afectate, dupa ce acestea au fost spalate cu apa rece.

3. Miere cruda si laptisor de matca pur. Dintre toate remediile naturale care combat vergeturile, mierea cruda si laptisorul de matca pur au cele mai bune efecte, intrucat acestea au o actiune de stimulare a procesului de reinnoire celulara, mai mare decat a celorlalte remedii. Actiunea laptisorului de matca are loc in profunzime, acesta reparand daunele din interior. Mierea hidrateaza, permitand pielii sa isi recapete nivelul optim de elasticitate, dar este si un excelent cicatrizant. Tratamentul cu miere cruda in care se adauga si laptisor de matca pur (la doua linguri de miere cruda puteti adauga un gram de laptisor de matca) da rezultate foarte bune, mai ales daca este facut zilnic, in paralel cu o alimentatie echilibrata, care sa includa si un consum optim de apa.

4. Uleiul de ricin si uleiul de masline. Uleiurile vegetale pot fi folosite atat in alimentatie, cat si in tratamentele cosmetice. In cazul vergeturilor, cele mai indicate uleiuri sunt: uleiul de ricin si cel de masline. Ambele sunt folosite pentru combaterea imperfectiunilor pielii, fie ca sunt pete inestetice, riduri sau vergeturi. Nu trebuie decat sa masati zonele afectate cu unul din aceste doua uleiuri.

5. Untul de cacao. Este un foarte bun hidratant. Bogat in substante nutritive si acizi grasi, untul de cacao este remediul perfect pentru pielea uscata si cea care si-a pierdut elasticitatea. Masajul cu unt de cacao imbunatateste vizibil calitatea pieliii, diminueaza vergeturile si confera fermitate.

Sursa: www.santeplusmag.com (Foto: www.pixabay.com)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.