Duminica, 14 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Parinti si Copii Noutatile Fundatiei Montessori din Romania

Noutatile Fundatiei Montessori din Romania

Email Imprimare

Fundatia Montessori din Romania isi indeplineste, pas cu pas, obiectivele propuse in urma cu cativa ani. Printre acestea se numara si infiintarea unui Centru de Excelenta Montessori pentru copii, un proiect ambitios al carui scop este extinderea activitatilor pedagogice Montessori in tara noastra si promovarea acestei metode pedagogice in randul parintilor. Cu ajutorul fondurilor stranse cu ocazia concertelor Montessori din anii trecuti, acest Centru isi va putea incepe activitatea chiar luna aceasta, in data de 17 noiembrie. Deschiderea oficiala a Centrului va avea loc in 29 noiembrie, ocazie cu care va fi organizata Ziua Portilor Deschise. In acea zi, parintii si copiii, precum si alte persoane interesate vor putea vizita Centrul intre orele 10.00 – 12.00 si 16.00 – 18.00. Adresa centrului este Str. Mantuleasa, nr. 21, sector 3, Bucuresti.

Misiunea unui Centru de Excelenta Montessori este de a furniza elemente educationale fundamentale, prin intermediul metodei pedagogice Montessori. Acesta este locul in care fiecare copil are parte de mediul intelectual, social, emotional si fizic propice, de mediul potrivit varstei si dezvoltarii sale specifice. Atmosfera calda si sprijinul primit din partea educatorilor ii asigura fiecarui copil libertatea de a se dezvolta in ritmul lui. Este un loc in care copiii se simt in siguranta, un loc in care ei invata sa-i respecte pe ceilalti, dar si sa se respecte pe ei insisi, in care invata sa-si dezvolte un puternic sentiment al valorii de sine. Educatia este un proces care incepe la nastere si care nu se termina niciodata! Atunci cand nevoile de dezvoltare ale unui copil sunt satisfacute, el isi va putea maximiza potentialul sau individual, indiferent care ar fi acesta.
Metoda Montessori este un demers educational complet, care merge de la nastere pana la varsta adulta, bazat pe observarea nevoilor copiilor din diferite culturi si regiuni geografice de pe glob. Mediul Montessori contine "materiale pentru dezvoltare" special gandite si confectionate, care ii imbie pe copii sa se angajeze in activitati de invatare, facand, fiecare, propriele sale alegeri individuale. Sub supravegherea unui pedagog instruit, copiii dintr-o grupa Montessori invata prin descoperirea materialelor, prin cultivarea concentrarii, prin motivare, prin autodisciplina si prin dorinta de a invata.
In cadrul Centrului Montessori pentru Excelenta din Romania va functiona si primul afterschool Montessori. Scopul activitatilor desfasurate aici este de a-i pregati pe copiii care sunt inscrisi la o scoala traditionala pentru a urma o scoala Montessori, dar si invatarea principiilor si a metodei Montessori in paralel cu metoda traditionala. Afterschoolul este destinat copiilor cu varste de 5, 6 ani. Curriculumul acestui afterschool de la Centrul Montessori este alcatuit din activitati pedagogice fundamentale corespunzatoare perioadei sensibile de copilarie timpurie si copilarie; invatarea a patru limbi straine cu vorbitori nativi: engleza, germana, spaniola, franceza; educatie muzicala si un instrument la alegere: pian, vioara, chitara.
Pentru inscrierea copiilor la acest afterschool exista acum si o promotie, valabila pana pe 15 noiembrie: 1.000 lei (in loc de 1.150 lei) pentru program scurt (13.00 – 18.00) sau 1.100 lei (in loc de 1.250 lei) pentru program lung (13.00 – 19.00, cu masa inclusa). Persoanele inscrise in cadrul centrului Montessori beneficiaza de gratuitate. Inscriere si detalii la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.