Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Arnica - floare mica, mare utilitate!

Arnica - floare mica, mare utilitate!

Email Imprimare

Arnica este unul dintre cele mai populare medicamente fara prescriptie medicala din farmacii. Este, de asemenea, un clasic in trusa de urgenta si geanta sport. Arnica montana este o planta draguta, cu flori galbene si portocalii, care creste mai ales in regiunile muntoase din Europa si Rusia. Dar care sunt mai exact beneficiile arnicii, aceasta mica floare de munte? A fost folosita de secole in diferite utilizari si in principal pentru ameliorarea durerii asociate socului (vanatai, umflaturi etc.) sau oboseala musculara (crampe, dureri etc.).

Marea popularitate a arnicai a pus in pericol aceasta specie pana la punctul in care, in unele tari, autoritatile si-au reglementat exploatarea de catre companiile farmaceutice. Floarea de arnica este culeasa manual, intr-un anumit stadiu de inflorire si lasand pe pamant o proportie minima de tulpini de inflorire pentru a perpetua aceasta pretioasa specie.

Arnica - impotriva umflaturilor, vanatailor si intepaturilor
Arnica amelioreaza vanataile pentru intreaga familie... Si adesea, copiii sunt primii utilizatori! Intr-adevar, de la locul de joaca pana la terenul de fotbal prin plimbarile cu bicicleta, copiii sunt obisnuiti cu vanatai si denivelari. Este, de asemenea, o reactie normala si utila care permite organismului, in urma unui soc, sa se pregateasca pentru procesul de vindecare. O mica aplicare de unguent va ameliora totusi durerea si va face ca durerea sa dispara mai repede. Vara, arnica este, de asemenea, utilizata pentru a ameliora durerea si mancarimea muscaturilor de tantari si a altor bubite nedorite.

Alte utilizari ale arnicai
Inflamatia usoara a gurii si a gatului (gingivita si afte) poate fi, de asemenea, ameliorata prin gargara cu arnica. Exista formule specifice in farmacii pentru aceasta utilizare. Cu toate acestea, aveti grija sa nu o inghititi: intern, arnica este otravitoare. Arnica ofera, de asemenea, ameliorare in durerile articulare, cum ar fi osteoartrita, dar si in anumite dureri postoperatorii. De asemenea, ar imbunatati insuficienta venoasa usoara. In cele din urma, arnica este unul dintre remediile preferate pentru antrenori si sportivi, deoarece aceasta planta ajuta la ameliorarea durerilor articulare dupa exercitii. In medicina sportiva, arnica este chiar utilizata preventiv pentru a limita hematoamele si durerile asociate.

Cum se foloseste arnica
Arnica vine de obicei ca unguent sau gel. Nu trebuie utilizat niciodata direct pe rani deschise. La unii oameni, aplicarea de arnica poate provoca dermatita de contact (eczeme). Printr-un fenomen de alergie incrucisata, aceasta reactie apare cel mai adesea la persoanele cu alergie la familia compusa (margareta, echinacea, papadie, ambrozie, galbenele etc.). O alergie de acest tip este, prin urmare, o contraindicatie pentru utilizarea arnicii. Capsulele homeopate pe baza de arnica (dar care contin doar o doza mica, care nu poate fi masurata cu mijloacele actuale) sunt, de asemenea, utilizate impotriva vanatailor si umflaturilor, dar pe cale orala (trebuie sa le inghiti). (Simona Lazar)
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.