Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Trandafirii, legenda si frumusete

Trandafirii, legenda si frumusete

Email Imprimare

Nascut dintr-o poveste de dragoste, invaluit in legende si mister, cu petalele sale catifelate si parfumul invaluitor, adevarat rege al florilor, un ingredient in vechi ritualuri magice, o inspiratie vie pentru artisti, simbol universal al iubirii si al victoriei, leac de sanatate si izvor de frumusete, trandafirul este cea mai cunoscuta si, probabil, cea mai iubita floare. E cu atat mai apropiata sufletului nostru cu cat spatiul parca reverbereaza si acum purtand melodia lui Florin Bogardo, Sa nu uitam nicicand sa iubim trandafirii…

Cantat de Lordul Byron, pictat de Renoir, numarand astazi peste 10.000 de specii ce poarta nume celebre precum Michelangelo, Niccolo Paganini, Charles Aznavour, Audrey Hepburn ori Princess of Wales, istoria trandafirului se pierde in negura timpului.
Vei gasi trandafirii unde te astepti mai putin, in medicamente, in cosmetice, in dulciuri si mancare, in bauturi, pentru a nu mai pomeni de gradini si de minunatele buchete de flori carora probabil ca nu s-a nascut inca fata care sa le reziste. Mai nou, oamenii de stiinta din Statele Unite ale Americii au reusit sa exploateze rezistenta la temperatura a uleiului de trandafir si sa-l foloseasca si la intretinerea echipamentelor navetelor spatiale!
Cu o simbolistica mostenita din epoca victoriana, trandafirul rosu este un simbol al dragostei, cel alb sugereaza inocenta si puritatea, iar cel roz - gratia, pentru ca trandafirul galben sa simbolizeze dragostea platonica, dar si gelozia. Trandafirul a fost folosit ca un cod de comunicare al sentimentelor si in Orientul Mijlociu. Asa cum consemna, la mijlocul secolului al XVIII-lea, Lady Mary Wortley Montagu, sotia ambasadorului britanic din Constantinopol, un boboc de trandafir semnifica o iubire abia nascuta, o floare deschisa de trandafir alb - intrebarea Ma vei iubi?, iar o floare rosie deschisa - Sunt plin de iubire si dorinta!.
In hinduism, trandafirul simboliza perfectiunea, desavarsirea, sufletul, inima si iubirea. Cu delicatetea si parfumul ei, aceasta floare desavarsita, poate cel mai expresiv simbol al iubirii, parcurge toata paleta de sentimente de dragoste, pasiune, suferinta sau gelozie, neuitatand nici de iubirea tragica sau de despartire, fiind considerat mai mult decat o floare, un adevarat simbol al senzualitatii, al pasiunii, al elegantei si al feminitatii.

Trandafirul, istorie si legende
Descrierea si cultivarea trandafirului
Trandafirul si sanatatea
Trandafirul in alimentatie si cosmetica
Sfaturi de utilizare a petalelor de trandafiri




 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.