Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Alifie de tapasnic

Alifie de tapasnic

Email Imprimare

Unguentul a carui reteta o prezentam aici are proprietati vindecătoare asemanatoare cu ale ghearei diavolului (Harpagophytum procumbens), ale unguentului din radacina de gheara diavolului, pentru ca tapasnicul, lumanarica si bubernicul contin iridoide ca harpagozida, harpagid, la fel ca radacina de gheara diavolului. In varianta cu gelatina, acest unguent este eficient si pentru artroze, gonartroza, reface lichidul sinovial vascos dintre cartilaje (genunchi).

Ingrediente: Frunze si flori de bubernic (Scrophularia nodosa), frunze si fructe de castan salbatic, catina (fructe), flori de coada-soricelului, frunze de vita-de-vie, flori de galbenele, flori de levantica, frunze de lumanarica (Verbascum thapsiforme), frunze de maghiran, frunze de marul lupului, flori de musetel, frunze de nuc, pelin alb – partea aeriana, frunze de rozmarin, frunze de salvie, sanziene – partea aeriana, sunatoare – partea aeriană, tapasnic – partea aeriana, radacina de tataneasa, frunze de urzica vie.
Din fiecare planta se pune cate 1 lingurita (parti egale), doar din tapasnic, bubernic si lumanarica se pun 3 linguri (sau mai mult).
Eu am folosit tapasnic cu flori rosii (Galeopsis ladanum) și cu flori galbene (Galeopsis speciosa). Se pot folosi la fel de bine plante uscate sau proaspete.
Mod de preparare: Amestecul de plante se fierbe intr-o bază de unguent (200 g unt, 250 g ulei de măsline si 50 g ceară de albine) sau doar in unt. Se topeste baza si se fierbe amestecul de plante pana cand plantele se strang. Se lasa in repaus, a doua zi se incalzeste din nou preparatul pana la topire, se amesteca bine si se adauga ulei de masline. La fel se procedeaza timp de o saptamana –  se incalzeste preparatul pana la topire zilnic, se amesteca bine si se adauga ulei de masline. La final, se strecoara in recipiente potrivite si se eticheteaza.
In crema de baza topita pot fi adaugate uleiuri volatile, precum menta, ienupar sau eucalipt. In aceasta baza poate fi adaugata si gelatina. Se face separat un decoct din amestecul de plante de mai sus, se lasa sa se raceasca putin, apoi se strecoara. Cu 500 ml din acest decoct se prepara masa gelatinoasa, folosindu-se 50 g de gelatina alimentara. Gelatina se pune in frigider, ca sa se intareasca mai repede. Dupa ce s-a intarit, se incalzeste gelatina intarita (inchegata, ca aspicul) la bain-marie pana se topeste, iar apoi aceasta topitura se amesteca cu crema de baza topita (in stare lichida), se amesteca bine, apoi se adauga uleiurile volatile mentionate mai sus.
Eu prepar gelatina cu o zi inainte (inainte cu o zi de a strecura crema de baza), ca sa nu stau ore intregi pana se incheaga, intareste gelatina. Mai adaug unt de shea si unt de cacao. Pe acestea le topesc separat, apoi le adaug la crema de baza topita.
Indicatii terapeutice: Preparatul are efect emolient, antiinflator, antibacterian, antitumoral, este tonic amar, regenerator tisular, intarzie procesele de imbatranire (se poate prepara si o cremă de față din tapasnic), vindeca eczeme, dermatoze, furunculoze, cicactrizeaza rănile, lupta impotriva cancerului de col uterin, piodermitelor (prin actiunea terapeutica a bubernicului). (Ioan Marcus din Aiud, pasionat de fitoterapie)
Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868 sau la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.