Miercuri, 17 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Entomologia deschide noi drumuri in medicina

Entomologia deschide noi drumuri in medicina

Email Imprimare

Am primit ieri coletul de la dumneavoastra, pentru care va multumesc. Cum am intrat pe site-ul Dacic Cool, am vazut ca mi-ati publicat studiul despre veninul de albine. Din pacate, nu reusesc nicicum sa-mi procur veninul de albine necesar. Acum studiez ceva nou, entomologia (ramura a zoologiei care se ocupa cu studiul insectelor). Mai exact, extracte, preparate, unguente din insecte. Dar nu exista material de studiu, carti, nu sunt proceduri explicate pe intelesul nostru. Am adunat cate ceva de pe internet si din Formula AS. Va trimit un studiu sumar. Dr. doc. virusolog Mircea Ciuhrii este intemeietorul acestei discipline medicale (entomologia in medicina, extracte-preparate entomologice pentru tratarea unor afectiuni si boli).

Pe scurt, sunt tare ocupat. Trebuie sa prepar si unguentul cu gelatina pentru gonartroza, sa maruntesc niste plante, caci mi s-au terminat – marul lupului, sovarf, tapasnic. Va doresc numai bine si sanatate, va multumesc inca o data pentru ceea ce mi-ati trimis. Va fac reclama, spun la toti ce site minunat este Dacic Cool, ce lucruri interesante scrieti despre oameni mari, care nu o sa mai fie. Noi nu putem ajunge nici in umbra lor.
Dr. doc. virusolog Mircea Ciuhrii: Lumea stiintifica a inteles ca entomologia a deschis noi drumuri in medicina (...) Eu am cercetat o viata intreaga procesul de transformare a insectelor si am descoperit ca, la un anumit moment al morfogenezei lor, se formeaza keratina, iar intr-un stadiu ulterior, aceasta keratina se dizolva. Am descoperit aceste substante numite peptide, care din punct de vedere biochimic contribuie la distrugerea keratinei. Ei bine, noi extragem aceste peptide prin procedee foarte laborioase, in anumite stadii de dezvoltare a insectelor, le conservam si le includem in componenta cremelor noastre sub forma de substante biologic active.

Spondi-Liz – crema pentru inflamatii articulare, dureri de coloana, spondiloze, monturi, pinteni calcaneeni

Un preparat de succes este Spondi-Liz, un produs natural cu actiune antiinflamatoare si regeneratoare. Formula complexa a produsului ajuta in cazurile suprasolicitarii dinamice si statice a coloanei vertebrale si a principalelor articulatii ale organismului. Acest preparat revolutionar, care contine substante entomologice bioactive, actioneaza prin scaderea inflamatiei articulare si faciliteaza resorbtia osteofitelor (depunerile de saruri de calciu) la nivel articular. Poate fi utilizat pentru reducerea rigiditatii coloanei vertebrale, cresterea mobilitatii articulare, diminuarea durerilor coloanei vertebrale si a tesuturilor adiacente, stoparea formarii osteofitelor la nivelul corpurilor vertebrale ale coloanei. Spondi-Liz poate fi folosit si in cazul formarii de osteofite, la nivelul membrelor inferioare, pentru combaterea monturilor si a "pintenilor" calcaneeni. De asemenea, reduce (pana la disparitia totala) durerile din spondilozele vertebrale, indiferent de locatia acestora (cervicale, dorsale sau lombare). Durata minima de tratament este de sase luni, apoi periodic, daca mai apare durere sau inflamatie in zona respectiva. Efectul primar este cel de stopare a durerii si de crestere a elasticitatii tendoanelor si ligamentelor. In cure prelungite, prin masaj usor cu crema pe zonele afectate, pana la absorbtia completa in piele, osteofitele de la orice nivel sunt resorbite.
Compozitia preparatului: apa, lanolina, extract de castan, acid stearic, vara 200, alcool cetilic, pentilene-glicol, ulei de rozmarin, vara 4800, glicerina, extract de salvie, gliceril-stearat, hidroxid de sodiu, glicol-propilena (si) diazolidinyl ureea (si) metilparaben (si) propilparaben, BHA, nicotinat de metil, Brassica nigra (seminte de mustar negru), extract de Bombyx (vierme de matase, extract de gogosi de matase de Bombyx mori).
Spondi-Liz crema ajuta in inflamatii articulare, dureri in coloana, spondiloze, monturi, pinteni calcaneeni.
Prepararea extractului brut de Bombyx mori: coconii de Bombyx mori utilizati in acest experiment au fost obtinuti din surse comerciale reputate pentru medicamente indigene. Coconii de matase au fost taiati, deschisi, iar ramasitele moliilor de matase au fost eliminate. Apoi coconii au fost taiati (maruntiti) in bucati marunte (10 gms), apoi au fost inmuiati in solutie de 1% NaCl si tinuti intr-un agitator de 100 rpm peste noapte. A doua zi, solutia a fost pusa in tuburi de centrifugare si s-a centrifugat la la 3000 rpm. La final, s-au colectat supernatantii. Estimarea de proteine a fost determinata prin metoda standard de Lowry, in scopul cunoasterii concentratiei de proteine – se calculeaza doza de la 10 gms de coconi ajunsi la 7-8 gms de extract brut.
Cocon = invelis protector din fibre foarte subtiri secretat de crisalida unor insecte; gogoasa viermelui de matase.
Supernatant = (despre plante, organe) care pluteste la suprafata.
Compozitia preparatului Mico-liz pentru micoze, onicomicoze, pitiriazis: apa, ceteareth-15 (si) gliceril stearat, trigliceride caprylic-caprice, izopropil myristate, gel de Aloe vera, alcool cetilic, propilen-glicol (si) diazolidinil-uree (si) metil-paraben (si) propil-paraben, hidroxid de sodiu, Betula alba, Carbomer, BHA, arome, extract de Bombyx (vierme de matase, extract de gogosi de matase).

Reotone – pentru reumatism, artroze, luxatii, entorse, artrite
In urma studiilor facute asupra substantelor de origine entomologica continute de acest preparat, s-a constatat un puternic efect de refacere a tesuturilor articulare, a tendoanelor si a fasciilor musculare. In acelasi timp, actiunea puternic antiinflamatoare ajuta la disparitia durerilor si la cresterea mobilitatii la nivel muscular si articular. Acest preparat scade inflamatia la nivel articular si stimuleaza regenerarea articulatiei, actionand si pe tesutul conjunctiv periarticular.
Reotone se aplica seara pe locurile dureroase, mai ales pe zona cervicala, coloana, umeri, genunchi, prin masaj usor, fiind un excelent analgezic si antiinflamator, cu efect spontan de scadere a durerii si de crestere a mobilitatii la nivelul articulatiilor. Este recomandat in reumatisme, artroze, luxatii, entorse si artrite (in afara puseului inflamator). Tratamentul se face timp de 3-6 luni, iar in afectiunile cronice sau severe se recomanda cure anuale.
Cele relatate mai sus i-au determinat pe specialisti sa initieze cercetarile de apreciere a influentei preparatelor imupurin, entoheptin si imuheptin asupra componentelor imunitatii umorale si celulare. Preparatele numite mai sus sunt substante obtinute prin tehnologie speciala din oua, larve, respectiv pupe de insecte Lepidoptera.
(Bibliografie: Ghicavii V., Bacinschi N., Ghicavii V., Pogonea I., Spinei R. – Insectele, o sursa variata de substante biologic active pentru obtinerea preparatelor medicamentoase. Conferinta stiintifica Farmacologia nationala la 35 ani a Societatii Stiintifice a farmacologilor din Republica Moldova, cu participare internationala, Chisinau, 2006, p. 26.) (Ioan Marcus din Aiud, pasionat de fitoterapie, Foto: Stock.XCHNG)

Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868 sau la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.