Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale De la cititori: 28 de alifii si unguente

De la cititori: 28 de alifii si unguente

Email Imprimare

Cititorul nostru fidel, Ioan Marcus, ne-a scris din nou, trimitandu-ne si o lista cu unguentele si alifiile pe care le prepara pentru doritori. Urmaresc cu atentie revista dumneavoastra. Este un site binecuvantat, vorbeste, sfatuieste si chiar ii invata pe oameni (romani de pretutindeni). Primesc foarte multe telefoane, e-mail-uri, chiar si de peste hotare. Intr-o seara, m-a sunat un domn din Italia si m-a intrebat daca merita sa colecteze venin de albine. I-am spus ca merita. Eu am comandat, cu multa vreme in urma, venin de albine, dar nu l-am primit nici pana in ziua de azi. I-am trimis mai multe studii-sinteza despre veninul de albine (publicate si pe site-ul Dacic Cool.).

Nu v-am mai scris pentru ca sunt foarte ocupat cu serviciul (lucrez si la o tamplarie, si ca fochist, si ca paznic, de toate, iar in timpul liber studiez, invat fitoterapia). Am niste carti vechi, din 1871, din care am scos toate retetele cu unguente. Pe vremea aceea, unguentul de baza era compus din untura de porc si ceara de albine (acum, unguentul de baza, unguentul simplu, este compus din lanolina si vaselina farmaceutica). Tocmai am reusit sa prepar o frectie alcoolica foarte puternica. Pe mine ma doare mana de la mult efort si imi amorteste (termenul medical este parestezie). Aseara am incercat produsul nou – durerea mi-a trecut de tot si am putut dormi. Spirtul de oase este mai degraba un produs farmaceutic, trebuie preparat exact (cu cantitati si masuratori exacte, precise), de aceea nu-i public reteta. In plus, nu vreau sa am neplaceri cu farmacistii din cauza ca le divulg retetele. Spirtul de oase este compus din amoniac (solutie), ulei de masline (se formeaza o emulsie), eu i-am adaugat uleiuri volatile si 2 ml de xilina (clorhidrat de lidocaina). Spirtul de oase trateaza boli reumatice, artroze, gonartroze, sciatica si dureri de oase. Concomitent, se poate folosi un unguent antireumatic sau, in cazul artrozelor si gonartrozei, se poate folosi unguentul din gelatina (publicat si pe site-ul Dacic Cool).
Va doresc Sarbatori Fericite! Un Craciun linistit, plin de Har ÅŸi Pace, si un An Nou cu La Multi Ani! - ca sa puteti da sfaturi, retete omenirii (romanilor de pretutindeni). Va trimit o fotografie cu spirtul de oase. Va trimit, de asemenea, lista mea cu unguente - am 28 de feluri de unguente, care trateaza peste 136 de boli. Va doresc numai bine si sanatate.
Cu stima si respect, Marcus Ioan, din Aiud, judetul Alba


Iata care sunt produsele (unguentele) domnului Ioan Marcus:
1. UNGUENT CU GELATINA pentru artroze, gonartroza, hernie de disc, reface lichidul sinovial vascos dintre cartilaje. Se mai poate pune sulfat de glucozamina. Reface si cartilajul uzat.
2. UNGUENT CU GELATINA PENTRU REUMATISM: reumatism cronic-degenerativ, guta-arterita, paralizie, carcei la picioare, sciatica, artroza, spondiloza, hernie de disc, gonartroza. Poate fi preparat si fara gelatina - Unguent Antireumatic Complex din 30 de plante (sau din 66 de plante).
3. ALIFIE DIN CASTAN SALBATIC pentru varice, flebite, tromboza, hemoroizi, ulcer varicos, crampe dureroase, insuficienta venoasa (senzatia de picioare grele), hematoame, vanatai, luxatie, sciatica, edeme (retentie de lichid intre tesuturi, care are ca rezultat umflarea piciorului, de pilda), spondiloza. Acest unguent este conceput pentru boli venoase.
4. ALIFIE SALICILATA CU GALBENELE SI PROPOLIS (poate fi facuta si fara propolis) pentru transpiratia picioarelor, eczeme (eczme zemuide, pe dosul mainilor, din cauza detergentilor), micoze, crapaturi la nivelul calcaielor, bataturi si nigei.
5. ALIFIE DE MARUL LUPULUI pentru hemoroizi, ulcer varicos, eczeme: umede-uscate, psoriazis, pitiriazis, calcaie crapate, bataturi, varicocel, epididimita, rani cu ulceratii, ciuperci, cancer de piele, cicatrice cheloida, rani in curs de vindecare, acnee infectioasa, urticarie, zona Zoster, herpes labial-genital, noduli mamari, arsuri, fisuri anale, opareli, lipom, abces, furuncul.
6. UNGUENT CU ICHTIOL pentru psoriazis, lupus, furuncul, erizipel, fisuri anale, rosaturi, eczme, nigei, dermatoze, inflamatii cronice.
7. ALIFIE DE ARNICA pentru dureri musculare si articulare, reumatism, contuzii, echimonoze, lovituri, hematoame, entorse, luxatii, intinderi musculare, fractura.
8. ALIFIE DIN RASINA DE BRAD, CEARA DE ALBINE, GALBENELE pentru reumatism, arterite, plagi atone, ulcer varicos, zona Zoster, noduli tumorali, tromboza. Eu am numit acest unguent Alifie universala.
9. ALIFIA DE TATANEASA pentru articulatii dureroase, pareza, luxatii si fracturi, ulcer varicos, rani greu vindecabile, hemoroizi, acnee, bataturi dureroase, psoriazis.
10. ALIFIE DE TURITA MARE pentru varice, hemoroizi, rani greu vindecabile, ulcer varicos, ulceratiile gambei.
11. ALIFIA DE LINARITA trateaza hemoroizii si tumorile.
12. ALIFIA DE PROPOLIS CU GALBENELE pentru reumatism, arterita, eczeme, micoze, arsuri, degeraturi, ulcer varicos, hemoroizi, fisuri anale, calcaie, opareli (Tinea cruris), dureri musculare.
13. ALIFIE DE TUIA pentru tumori benigne, tumori maligne, noduli mamari, vegetati veneriene, formatiuni tumorale pe piele, reumatism.
14. CREMA CHINEZEASCA pentru acnee, rani si arsuri.
15. UNGUENT PENTRU LIPOM: eczeme umede-uscate, furunculi, varice, dermatite, acnee, rani, urticarie, arsuri, artrita, noduli mamari.
16. ALIFIE PENTRU BATATURI DIN RADACINA DE CAPTALAN.
17. ALIFIE DIN MAGHIRAN pentru luxatii, contuzii, intinderi dureroase, lumbago, umflaturi dureroase, dureri reumatice, calmeaza durerile, desfunda nasul.
18. UNGUENT ANTICELULITIC LIDIA pentru vergeturi.
19. UNGUENT PENTRU PINTENI, CIOCURI PE COLOANA, MONTURI, lumbago, artroza, spondiloza, reumatism, fasceita plantara.
20. VIPERIN-30 pentru dureri articulare, dureri musculare, reumatism, artrita, spondiloza, coxartroza, nevralgii, tendinite.
21. ALIFIE DE IENUPAR pentru toate tipurile de reumatism: artrita-guta, artroza, osteocondroza (termen folosit pentru a descrie procesele degenerative ce au loc la nivelul articulatiilor, discurilor intervertebrale, ligamentelor coloanei vertebrale; se poate produce la orice nivel al coloanei, totusi, cel mai adesea apare la nivelul discurilor din regiunea inferioara a spatelui, regiunea lombara si portiunea inferioara a gatului, regiunea cervicala), miozita, nevrita, spondiloza, lumbago, spam,  picioare reci si umflate, urticarie, efect antimicotic, calmeaza durerile. Este utila pentru sportivi, pentru incalzirea muschilor.
22. ALIFIE DE TAPASNIC pentru artrita, tendinite, osteoartrita, artroza, poliartrita, spondiloza, coxartroza, entorse, fracturi, edeme, psoriazis, piodermite, dureri musculare, stimuleaza circulatia sangelui, picioare si maini reci. Contine principiile active din radacina de gheara diavolului (Harpagophytum procumbens), iridoidele: harpagozide, harpagid.
23. ALIFIE DIN SPANZ pentru boli reumatice-articulare: artrite, artroza, atrofie musculara, ciocuri, coxartroza, degeraturi, dermatita, dureri de menisc, dureri musculare, eczeme, gonartroza, guta, lombosciatica, mialgii, monturi, nevralgii, noduli la san, periartrita scopulo-humerala (dureri de umeri), picioare obosite si umflate, poliartrita reumatoida, sciatica, sinuzita, spondiloza cervicala, zona Zoster.
24. ALIFIE DE ROINITA pentru intepaturi de insecte, arsuri, plagi, herpes, zona Zoster, nevralgii, dureri gutoase reumatismale, psoriazis, crapaturi  in coltul gurii.
25. UNGUENT DE TAMAIE pentru acnee, artrita, cicatrici – ameliorare, dureri musculare, eczeme, hemoroizi, infectii, inflamatii (ale gatului sau ale pielii), lipoame, noduli la sani, noduli la tiroida, noduli sub brat, rani, reumatism, varice iritat, vergeturi.
26. ALIFIE DE SANZIENE pentru eczeme, impetigo, acnee, psoriazis, cancer de piele, noduli la sani, glanda tiroida, noduli tirodieni, cancer tiroidian, tiroidita, gusa, ulceratii canceroase, boli de piele canceroase, cicatrici vechi (inestetice), pete pe piele ramase in urma unor infectii ori pete cauzate de substante chimice, osteofite, reumatism, hemoroizi, furuncul.
27. UNGUENT PENTRU NEUROPATIE PERIFERICA: antiinflamator, insuficienta vasculara, pareze, nevralgii, mialgii.
28. UNGUENT PENTRU SPONDILOZA CERVICALA: artroze, radiculita, osteocondroza, boli reumatice. (Ioan Marcus din Aiud, pasionat de fitoterapie)

Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868 sau la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Comentarii (2)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.