Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale De la cititori: Tratamente naturale pentru eritem

De la cititori: Tratamente naturale pentru eritem

Email Imprimare

Cititorul nostru fidel Ioan Marcus ne-a trimis noi tratamente naturale, si anume pentru eritem, pe care ne grabim sa le publicam.
Coletul de la dumneavoastra l-am primit de mult, va multumesc. Am vazut ca retetele si descrierea despre coxartroza le-ati publicat intocmai, exact cum vi le-am trimis eu – va multumesc. Si poza este foarte frumoasa, la subiect. Flori de arnica pun in toate unguentele pe care le prepar.
Cineva insista sa-i fac un tratament pentru eritem. Am cautat mult un tratament naturist pentru eritem, cu greu am gasit, dar totusi am gasit. Si doresc sa vi-l impartasesc si dumneavoastra.
Trebuie urmat tratament intern (de baut), dar si tratament extern (comprese, badijonari locale, chiar si unguent (unguentul, tincturile si decocturile sunt practice pentru oameni care nu au timp sa faca ceaiuri).
Eu o sa prepar acum acest unguent imbogatit, pun si tamaie, frunze de roinita, muguri de plop negru (care au proprietati asemanatoare cu propolisul), flori de soc, trei frati patati.
Va trimit si dumneavoastra studiul despre eritem. Tratamentul pentru eritem este la fel ca tratamentul pentru eczeme.
Va doresc numai bine si sanatate! Cu stima si respect, Ioan Marcus din Aiud, judetul Alba.

Ce este eritemul?
Eritemul apare pe piele sub forma de pete, noduli sau placi inflamatorii. Eritemul multiform este o afectiune comuna a pielii, constand in aparitia unor leziuni circulare, in forma de tinta. Aceste leziuni apar brusc pe membrele inferioare si superioare, dar si in interiorul cavitatii bucale. Eritemul multiform minor este des intalnit si nu este o afectiune grava. Eritemul multiform major, desi este mai rar, poate pune in pericol chiar si viata unei persoane. Aceasta forma severa determina aparitia unor leziuni in forma de tinta, cu vezicule dureroase, care tind sa apara pe corp, ochi, in interiorul cavitatii bucale si in zona organelor genitale. Boala mai poarta denumirea de sindromul Stevens-Johnson.
Cauzele boli: Eritemul multiform este cauzat de o reactie la o infectie sau de anumite medicamente, dar de cele mai multe ori cauza este necunoscuta. Eritemul multiform minor este cel mai frecvent asociat cu virusul herpes simplex.
Alti factori declansatori ai eritemului multiform sunt infectia cu mycoplasma, consumul de cocaina si istoricul de radioterapie.
Administrarea anumitor medicamente, cum ar fi sulfonamidele, tetraciclinele, amoxicilina, ampicilina, medicamentele antiinflamatorii si anticonvulsivantele, poate determina aparitia eritemului multiform.
Expunerea la oricare dintre cauzele cunoscute ale eritemului multiform creste riscul dezvoltarii acestuia.
Simptome: Simptomele de eritem multiform pot varia de la usoare pana la severe. Nu este recomandat autodiagnosticul, intrucat multe dintre simptome pot fi cauzate de alte afectiuni. Principalele manifestari de eritem multiform sunt aparitia de leziuni sau pete pe piele. Leziunile apar mai ales in zona membrelor inferioare, au forma unor tinte mici, cu un punct rosu in centru sau cu vezicule in centru. Eruptiile apare in mod egal pe ambele parti ale corpului si dispar in 1-6 saptamani.
Alte simptome includ mancarime, febra, stare generala de rau, dureri de articulatii, tulburari de vedere, ochi injectati sau uscati, arsura, durere sau mancarime la nivelul ochilor, afte bucale.

Tratament naturist pentru eritem (la fel ca in cazul eczemei si al acneei)
Pentru uz extern (comprese si badijonari locale), decoct 10% sau tinctura 20% din galbenele (Flores Calendulae), rostopasca (Herba Chelidonii), flori de coada soricelului (Flores Millefolii), vetrice (Herba Tanaceti), marul lupului (Herba Aristolachiae), pelin (Herba Absinthii) si coaja de stejar (Cortex Quercus), in parti egale.
Se mai prepara un unguent din decoctul amestecului plantelor de mai sus. In unguent se mai pot adauga tamaie si ceara de albine.
In uz intern se foloseste tinctura 10%, 20-40 de picaturi de 3 ori pe zi sau decoct 2-4%, 250 ml pe zi ambele remedii intre mese, din trei frati patati (Herba Violae Tricoloris, coada soricelului (Flores Millefolii), scoarta de salcie (Cortex Salicis), flori de soc (Flores Sambuci), galbenele (Flores Calendulae), frunze de papadie (Folium Tarayaci) si frunze de urzica (Folium Urticae), in parti egale.
Prepararea decoctului sau a infuziei:
La 250 ml de apa se pune 1 lingurita de planta uscata maruntita sau amestec de plante. Daca dorim sa obtinem decot dintr-o planta sau amestec de plante, atunci fierbem 1 lingurita de planta uscata maruntita in 250 ml de apa timp de 5-20 de minute, lasam acoperit 10-20 de minute, apoi strecuram. In cazul infuziei, tot atatea plante (1 lingurita) si apa (250 ml) folosim, numai ca apa nu o fierbem, ci o turnam fierbinte clocotita peste lingurita de plante sau amestec de plante, lasam sa se traga, acoperind timp de 10-20 de minute, apoi strecuram.
Prepararea tincturii:
Tinctura se prepara din plante uscate fin maruntite dupa Farmacopeea Romana. Se pun plantele in alcool de 70 de grade. 100 (10%) - 200 (20%) grame de planta uscata se pun la macerat in 1000 ml de alcool etilic (alcool alimentar, de uz intern), se lasa la macerat 10-14 zile, se agita zilnic, pe urma se strecoara cu ajutorul unei palnii prin vata medicinala sau hartie de filtru de laborator. Se pastreaza in sticlute brune bine inchise. Se ia dupa indicatii (indicatiile fiecarei tincturi).
Propolis, unguent (badijonari locale) sau spray.
Ulei vegetal, petrol dublu rafinat, drojdie de bere, urina proprie, polen apicol, macerat de orz verde cu miere.
Tratamentul se face timp de 6 luni in 3 reprize. Cura de epurare se va extinde catre limitele maxime. Regimul alimentar difera de la caz la caz.

Daca eritemul este pe fata (tratament ca al acneei):
In uz intern, decoct 2-3%, 250 ml sau tinctura 10%, 30-40 de picaturi. Ambele remedii se iau de 2-3 ori pe zi, cu 20-30 de minute inaintea meselor principale, timp de 2-3 saptamani pe luna. Se prepara din teci de fasole (Fructus Phaseoli sine seminibus), turita mare (Herba Agrimoniae), trei frati patati (Herba  Vioale), radacina de brusture (Radix Bardanae), frunze de papadie (Floium taraxaci) si frunze de mesteacan (Folium Betulae), in parti egale.
In uz extern, comprese cu decoct  sau tinctura de vetrice, comprese cu decoct sau tinctura de vetrice.
De asemenea, comprese cu decoct sau tinctura din vetrice (herba tanaceti) si cimbrisor (Herba Serpyli) in parti egale.
Drojdie de bere, macerat de orez, ulei vegetal si eventual porumb germinat, 1-2 saptamani.

Unguentul Hemogal
Hemogalul este un unguent cu 10 g extract de Calendulae flos, 1 g clorhidrat de procaina, 5 g galat bazic de bismut, 5 g oxid de zinc, 5 g hidroxid de aluminiu, 200 mg mentol. Forma de prezentare: ct. 1 tub 20 g (OTC).
Indicatii: arsuri si rani superficiale, eritem solar, iritatii ale pielii.
Dozare si mod de administrare: aplicatii locale, in strat subtire 1-2 ori pe zi, dupa o prealabila curatare a zonei afectate.

Urticaria vasculitis, tratata naturist
Iata un caz de urticaria vasculitis vindecat cu... un fruct. Locuiesc in America. Sufar de 20 de ani de aceasta boala. Am incercat toate medicamentele antihistaminice si tot ce au recomandat doctorii. Am facut o biopsie, o analiza a unei portiuni mici taiate din pielea afectata. Aici, in America, mi s-a zis ca imi lipseste o enzima din sange. Prednisonul a fost singurul medicament care controla oarecum boala. Am gasit pe internet o reteta simpla de refacere a enzimelor. Este vorba de ananas. Dupa un consum zilnic de cateva cubulete din acest fruct, dimineata si seara, dupa cinci luni au disparut complet petele. Totul a luat o forma extrem de usoara, nu am mai fost la spital de trei luni si ma simt foarte bine dupa 20 de ani.
Pe internet pot fi contactat pentru amanunte la adresa Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Multa sanatate!


Tratamentul naturist al eritemului fesier
Iata cateva marturii referitoare la tratarea eritemului la copii mici si bebelusi in mod naturist.
1. I-am facut bai cu solutie de bicarbonat (1 lingura bicarbonat de sodiu diluata intr-un litru de apa curata) la fiecare schimbare de scutec. Bicarbonatul dezinfecteaza, cicatrizeaza si vindeca.
2. Am sters pielea cu prosopelul si am muls putin lapte pe locul iritat. Stiu, ar putea suna ciudat, insa chiar a avut efect.
3. Am lasat-o asa cateva minute bune, fara scutec. Pielea trebuie sa respire si sa fie complet uscata inainte de a pune scutecul.
4. Am uns pielea cu ulei de masline fiert (am pus o cantitate mica de ulei pe baie de aburi si am lasat sa se incinga, apoi am lasat la racit). Sincer, nu as fi crezut ca toate aceste remedii vor avea vreun efect rapid, insa deja dupa cateva ore pielea arata mult mai bine si dupa doar doua zile eritemul trecuse. (Ioan Marcus din Aiud, pasionat de fitoterapie)

Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numerele de telefon 0745.558.868, 0730.483.297 (dupa ora 18.00), dar si la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.