Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Acest condiment este mai puternic decat cafeaua! Afla ce alte motive ai sa-l consumi in fiecare zi

Acest condiment este mai puternic decat cafeaua! Afla ce alte motive ai sa-l consumi in fiecare zi

Email Imprimare

Cunoastem si folosim aceasta planta, cel mai des, in calitate de condiment, insa trebuie cunoscut faptul ca ea are proprietati curative nebanuite. De exemplu, o cana de infuzie din aceasta planta, dimineata, tine loc de cafea - ba chiar este mai puternica decat aceasta din urma si nu are nici efectele negative (pentru hipertensivi) ale cafeinei. Uleiurile volatile (carvacol, linalol, pinen, borneol, timol), taninurile, substanÅ£ele amare, sarurile minerale, mucilagiile aflate in compozitia acestei plante fac din ea un puternic antiseptic, analgezic sau calmant al tusei.  Preparatele care o au ca baza sunt indicate in caz de: dispepsii, dischinezii biliare, viermi intestinali, plagi, reumatism, guta, seboree.

De asemenea, planta ajuta la tratarea problemelor digestive precum aerofagia, eructaţia persistenta, flatulenţa, digestia lenesa si fluxul biliar sarac, precum si la calmarea tusei, guturaiului si astmului. Ne putem bucura de proprietatile consumand-o si sub forma de ceai, infuzie, tinctura sau uleiuri esentiale. Cea mai cunoscuta actiune binefacatoare a acestei plante este aceea de a calma tusea - 3 cani de ceai pe zi te pot scapa de tusea deranjanta.
In ameliorarea starilor de stres si a bolilor de nervi, ca si pentru a-ti asigura o zi plina de energie, cate o cana cu ceai, bauta dimineata, are un efect mult mai bun decat cafeaua. Inainte de a afla alte proprietati miraculoase ale acestei plante, sa-i aflam si numele. Nu fiti surprinsi, este vorba despre... CIMBRU. In combaterea crampelor menstruale sau a tulburarilor menstruale sunt recomandate cate 2-3 cani de ceai de cimbru, zilnic. Sub forma de gargara poate fi administrat in amigdalite, faringite, laringite.
Planta este prescrisa uneori in tratamentul afecţiunilor gingivale. Extractul (tinctura) de cimbru este folosit in special la tratamentul afectiunilor gastrointestinale sau a bolilor aparatului respirator. O raceala obisnuita insotita de tuse, sau o gripa netratata la timp si eficient, poate duce la pneumonie. Pentru a evita o astfel de complicatie neplacuta se recomanda tinctura de cimbru.
Uleiul esenţial de cimbru este antiseptic, de aceea este recomandat adesea pentru taieturi minore si rani, ca si pentru muscaturile si inţepaturile de insecte. Pentru tratamentul bolnavilor ce au suferit o pareza, un atac de apoplexie, atrofie musculara sau o entorsa se recomanda aplicarea de ulei de cimbru pe locurile afectate.

Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.