Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Sanatate cu matase de porumb

Sanatate cu matase de porumb

Email Imprimare

Bunica mea culegea in fiecare an prima matase de porumb de pe stiuletii verzi si o punea la uscat. Imi spunea ca si mama ei o folosea si lauda calitatile ceaiului obtinut. Pe atunci nu aveam acelasi acces la informatie, astazi insa ii dau dreptate. Matasea porumbului este, de fapt, o parte a florilor femeiesti ale plantei. Pentru a avea calitati terapeutice, matasea se culege atunci cand are o culoare galben-verzuie. Ceaiul din matase de porumb se face din doua linguri de matase maruntita la 250 ml de apa clocotita.

Matasea de porumb este cunoscuta in primul rand pentru buna functionare a rinichilor. Este un bun antioxidant, dar si un exceptional diuretic. Extractul de matase de porumb spala rinichii, favorizand eliminarea nisipului sau a pietrelor. Atentie insa la calculii mari care pot migra sub influenta acestui diuretic puternic. Matasea de porumb este indicata si in curele de slabire, ajutand la eliminarea tesutului adipos. In plus, matasea de porumb poate fi leacul pentru orice forma de cistita. Datorita continutului de vitamina K si vitamina E, matasea de porumb este recomandata si in caz de dureri menstruale sau simptome neplacute ale menopauzei.
Matasea de porumb contine tanin, care se elimina in momentul fierberii. De aceea, ceaiul din matase de porumb nu este indicat persoanelor alergice la tanin. De asemenea, produsele pe baza de matase de porumb sunt contraindicate femeilor insarcinate. Daca este baut in cantitati mari, ceaiul de matase de porumb poate da reactii adverse precum iritatiile sau mancarimile. Diabeticii trebuie sa ceara avizul medicului pentru a-l consuma, intrucat poate duce la scaderea glicemiei.
Nu pot sa scriu insa despre matasea de porumb fara sa-mi amintesc de papusile pe care mi le facea bunicul. Corpul lor era ciocalaul, hainele panusile, iar parul bineinteles matasea de porumb. Le coloram hainele cu sirop de fructe. Erau unele dintre jucariile mele preferate. Aveam multe astfel de papusi si erau actritele teatrului meu de animatie, iar spectatori erau desigur bunica si bunicul. Si… ce spectacol frumos! (Oana-Nicoleta Rosu, Foto: www.freeimages.com)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.