Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Tincturile compuse Faunus Plant

Tincturile compuse Faunus Plant

Email Imprimare

Medicina traditionala s-a bazat in mod esential pe fitoterapie, fiind utilizate peste 50.000 de specii vegetale. Astazi au fost studiate deja peste 1.100 de specii diferite, iar 250 sunt folosite pentru prepararea medicamentelor moderne. Trebuie stiut insa ca extractul integral, tinctura realizata din plante medicinal, prezinta avantajul actiunii sinergice a diferitelor substante active ale plantei, iar atunci cand folosim extractul dintr-un ansamblu de plante atent selectionate, acestea isi pot completa si sustine activitatea, astfel incat se pot obtine rezultate terapeutice remarcabile.
Trebuie inteles ca efectul ansamblului de substante active, continute de o planta si de multe ori de catre un ansamblu de plante, este mult mai puternic decat suma efectelor acestor substante active, atunci cand actioneaza separat.
Si in cazul unui dozaj optim, putem obtine tincturi ce rivalizeaza de multe ori cu majoritatea produselor de sinteza, sau preparate ce pot completa actiunea acestora, sau pot contracara efectele secundare nedorite ale substantelor de sinteza. Astfel tratamentele fitoterapeutice prezinta un raport beneficii/risc net superior medicamentelor de sinteza, cu un nivel ridicat de siguranta si o biodisponibilitate maxima. Pornind atat de la traditia si experienta milenara de utilizare a plantelor medicinale, cat si de la rezultatele ultimelor studii, Faunus Plant a reusit sa prepare o serie de tincturi ce combina efectele unui ansamblu de plante medicinale pentru a ne oferi tincturi cu o inalta eficacitate in combaterea diferitelor afectiuni. Si trebuie stiut ca este vorba de produse 100% naturale, obtinute prin prelucrarea manuala a unor plante atent selectionate, fara adaos de conservanti sau coloranti artificiali.
Din cauza stresului si a alimentatiei moderne, una dintre problemele cele mai frecvente cu care ne confruntam o reprezinta imunodeficienta pe fond anemic cu carenta de vitamine. In aceste situatii, rezultate exceptionale se pot obtine cu tinctura Vitaminizantus realizata din extractul din fructe de catina si de maces, combinat cu cel din partile aeriene de echinaceea si din frunze de urzica, un excelent vitaminizant, imunostimulator si antianemic, recomandat in avitaminoze, anemii, astenie, inapetenta, oboseala, sensibilitate la infectii, precum si in prevenirea racelii si gripei. Rezultatele se bazeaza in primul rand pe cresterea capacitatii de autoaparare si a rezistentei organismului, pe refacerea organismului in perioadele de convalescenta si pe protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
Cu o alimentatie si un regim de viata ce ne predispune la obezitate este normal si necesar sa acordam o atentie deosebita pastrarii unei greutati corecte, ceea ce putem realiza mult mai usor cu ajutorul tincturii Siluetus, realizata de Faunus Plant in mod special pentru a ne ajuta sa ne mentinem o silueta ideala. Combinand efectele sinergetice ale frunzelor de papadie cu cele ale florilor de soc, radacinilor de boz, a partilor aeriene din coada soricelului, a scoartei de crusin si a frunzelor de urzica, Faunus Plant ne ofera o tinctura ce contribuie in mod eficient la scaderea in greutate si mentinerea unei greutati normale prin favorizarea arderii grasimilor, diureza si laxatie, asigurand in acelasi timp o detoxifiere eficienta a organismului, produsul fiind un bun diuretic, laxativ si depurativ, recomandat in cure de slabire si impotriva obezitatii.
Pastrarea unei stari bune de sanatate se bazeaza in primul rand pe asigurarea unei detoxifieri si purificari eficiente a organismului. Pentru aceasta, de un real folos ne poate fi tinctura Detoxifius realizata de Faunus Plant din frunze de anghinare, parti aeriene de coada calului, coada soricelului si Trei-frati-patati, din flori de soc, frunze de urzica si fructe de ienupar, ansamblu de plante ce asigura acestei tincturi simultan un efect depurativ, diuretic, remineralizant, antiseptic si dezinfectant.
Din pacate, incidenta diabetului este in continua crestere. Iar aceasta boala ce nu poate fi vindecata, ci doar tinuta in frau, poate conduce la complicatii dintre cele mai severe. Tinctura Gliconormus, ce reprezinta un extract din frunze de afin, dud, nuc, urzica si papadie, precum si din teci de fasole, recomandata a fi folosita impreuna cu ceaiul Gliconormus, contribuie la mentinerea nivelului glicemiei in limite normale si la functionarea normala a pancreasului, fiind benefica atat pentru tinerea sub control a diabetului cat si pentru prevenirea lui.
Reumatismul se instaleaza treptat, pe nesimtite, majoritatea persoanelor de varsta a treia ajungand sa fie chinuite de aceasta boala insidioasa. Din pacate, in ultimul timp, ea a inceput sa-si faca aparitia la varste tot mai fragede. Pentru a ne bucura cat mai mult de o viata de calitate, pastrandu-ne libertatea de miscare, este necesar sa actionam de la primele semne si chiar mai mult sa incercam sa prevenim aceasta afectiune atat de chinuitoare. Pentru aceasta ne vine in ajutor si tinctura Reumaticus, realizata din radacini de tataneasa si de untul pamantului, recomandata a fi folosita impreuna cu unguentul Reumaticus. Cu o actiune antiinflamatoare, antireumatica, antiartritica, de stimulare a circulatiei capilare si de calmare a durerii cauzate de reumatism, tinctura Reumaticus are rezultate excelente in cazul reumatismului, spondilozei, artritei, coxartrozei, in cazul contuziilor, echimozelor, al durerilor articulare si musculare, al proceselor inflamatorii, precum si al deformarilor osoase.
In cazul hiper si hipotiroidiei, al nodulilor tiroidieni sau al gusei exoftalmice putem apela la tinctura Tiroidianus, un extract din parti aeriene de sanziene si de talpa gastei, de flori de galbenele si frunze de nalba-mica, un excelent antitiroidian, antispastic, antiseptic si depurativ, ce contribuie la functionarea normala a glandei tiroide si la normalizarea secretiei hormonilor tiroidieni. Barbatii, din pacate, rareori scapa de problemele atat de neplacute legate de prostata, uneori confruntandu-se cu aceasta problema deja din tinerete. Faunus Plant a realizat si pentru aceasta problema o tinctura cu adevarat deosebita, Prostatus, obtinuta din partile aeriene de pufulita, ghimpe si coada calului carora li se adauga frunzele de merisor, avand astfel proprietati antiinflamatoare, dezinfectante, diuretice si actionand ca un antiseptic urinar. Aceasta tinctura, recomandata a fi folosita in asociere cu ceaiul Prostatus, contribuie la functionarea normala a prostatei si la mentinerea functiei urinare normale, fiind recomandata in prostatita si in cazul adenomului de prostata.
Supusi unui stres tot mai sever, atunci cand uitam si de necesarele pauze de relaxare, ajungem sa depasim pragul tensiunilor psihice normal acceptabile si ne putem confrunta cu stari de nervozitate si de agitatie, insomnii, stari de depresie, distonii neurovegetative si migrene. Pentru toate aceste situatii atat de neplacute, Faunus Plant a realizat tinctura Nervocalmus, obtinuta din partile aeriene de talpa gastei, din conuri de hamei, flori si frunze de paducel, si flori de lavanda si de tei, fiind recomandata folosirea in asociere cu ceaiul Nervocalmus. Se obtine astfel un efect sedativ nervos, calmant si antidepresiv, tinctura Nervocalmus contribuind la functionarea normala a sistemului nervos, la reducerea tensiunilor psihice, la protejarea organismului impotriva stresului si la imbunatatirea calitatii si duratei somnului.
Afectiunile cardiocirculatorii reprezinta probabil cel mai grav flagel al zilelor noastre si este imperios necesar sa-i acordam o atentie sporita caci de multe ori primele semne apar tarziu intr-o faza avansata a bolii sau uneori cand este deja prea tarziu. Iar ansamblul de probleme ce se ascund sub aceasta denumire generica este extrem de vast, necesitand o abordare diferentiata. Pentru cazul tulburarilor de ritm cardiac - tahicardii si extrasistole - ,de insuficienta cardiaca, cardiopatie ischemica, angina pectorala, distonii neurovegetative, anxietate sau nevroze, Faunus Plant ne recomanda tinctura Cardiacus, un excelent tonic cardiac, sedativ nervos, hipotensiv, vasodilatator, coronarodilatator, antiseptic si antispastic, obtinut din flori si frunze de paducel, parti aeriene de talpa gastei  si de coada calului, din frunze de menta si radacina de valeriana, ce este recomandat sa fie folosita in asociere cu ceaiul Cardiacus.
In cazul in care suferim de varice, insuficienta venoasa, tromboflebita, flebita, tromboza, fragilitate capilara sau hemoroizi, ne poate fi de un real folos tinctura Circulatorus, pentru obtinerea careia, pe langa florile si frunzele de paducel, se folosesc si partile aeriene de talpa gastei, de coada calului si de coada soricelului, florile de musetel si radacina de valeriana. Tinctura Circulatorus contribuie la imbunatatirea circulatiei venoase, la eliminarea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale si ale membrelor inferioare si protejeaza si regenereaza vasele capilare sanguine, cele mai bune efecte fiind obtinute atunci cand este folosit in asociere cu ceaiul Circulatorus.
In cazul hipertensiunii arteriale, al tensiunii arteriale oscilante si al palpitatiilor, cel mai bine putem apela la tinctura Normotensius, cu excelente proprietati hipotensive, antiaritmice, fiind si un bun sedativ nervos si contribuind in mod eficient la mentinerea tensiunii arteriale si a ritmului cardiac in limite normale si conducand la imbunatatirea fluxului coronarian si a functiei cardiace. Pe langa paducel, talpa gastei si coada soricelului, contine si un extract din frunze de anghinare si vasc, fiind recomandata a fi utilizata in asociere cu ceaiul Normotensius.
Dar pentru a ne pastra sistemul cardiovascular sanatos este in primul rand important sa pastram sub control nivelul colesterolului. Pentru aceasta, de un real folos ne poate fi tinctura Colesterolus obtinuta din anghinare, paducel, coada calului, papadie, rostopasca si urzica, ce poate fi asociata cu ceaiul Colesterolus. Cu vadite efecte hipocolesterolemiante si hipolipemiante, tinctura Colesterolus contribuie la mentinerea in limite normale a colesterolului si a grasimilor in sange si la reducerea depunerilor de grasimi pe peretii vaselor de sange.
Cu o viata mereu mai agitata, cu mese neregulate, pe fuga si de multe ori nesanatoase, este firesc sa ne confruntam cu mereu mai frecvente tulburari de digestie ce pot fi de multe ori chiar extrem de neplacute. Si in aceste situatii ne vin in ajutor tincturile dezvoltate de Faunus Plant. Putem apela cu incredere la tinctura Gastricus, un excelent stimulent al secretiilor gastrice, antispastic, astringent, antiinflamator si cicatrizant, recomandat in hipoaciditate gastrica, digestie lenta, crampe abdominale si meteorism. Obtinuta din flori de salcam si de galbenele, parti aeriene de coada calului, coada soricelului si sunatoare si din frunze de patlagina, tinctura Gastricus contribuie la functionarea normala a tractului gastrointestinal, la eliminarea disconfortului digestiv si la normalizarea secretiei de suc gastric, si pentru rezultate superioare poate fi asociata cu ceaiul Gastricus.
Ficatul reprezinta o adevarata uzina chimica a organismului fara de care viata nu este posibila. Dar ficatul este in acelasi timp extrem de discret, incercand sa nu ne supere indiferent cat de urat ne purtam cu el. Mai mult chiar, el are o putere surprinzatoare de regenerare, insa doar atata timp cat nu depasim un anumit prag. Partea proasta ca pana la acel prag el ne transmite doar o anumita stare de oboseala pe care de cele mai multe ori noi nu o bagam in seama, iar apoi e prea tarziu. Iar el are de suferit si atunci cand il bombardam cu bauturi alcoolice sau cu mancaruri grele, dar si atunci cand nu apucam sa ne odihnim sau ne lasam prada stresului sau supararilor. Iar colecistul, la randul lui, pe langa durerile specifice si diferitele probleme de digestive, ne supara si cu stari generale proaste si dureri de cap. Din fericire, cei de la Faunus Plant au realizat o tinctura cu adevarat eficienta, tinctura Hepatobiliarus din frunze de anghinare si de papadie, parti aeriene de coada soricelului, rostopasca si sunatoare si scoarta de crusin, recomandata atat in dischinezii biliare, colecistite acute si cornice, cat si in cazul insuficientei hepatice si a carei eficacitate va creste prin asocierea cu ceaiul Hepatobiliarus. Datorita proprietatilor hepatoprotectoare, de tonic hepatic si coleretic-colagog, tinctura Hepatobiliarus contribuie la functionarea normala a ficatului si a vezicii biliare si la protejarea celulelor hepatice.
In fata nenumaratelor noxe cu care se lupta organismul nostru, noxe produse prin functionarea normala a organismului nostrum, dar si noxe provenind din mancarea nesanatoasa, medicamente si poluarea mediului in care traim, rinichii reprezinta principala pavaza, reprezinta filtrul si motorul ce trebuie sa ne elibereze de toti acesti dusmani atat de periculosi. Fara rinichi nu putem trai, iar atunci cand ei obosesc, ne cuprinde o stare generala de oboseala si de suferinta. Pentru a ne veni in ajutor, Faunus Plant a realizat tinctura Renalus, un excelent diuretic, antiseptic urinar, antiinflamator si depurative, ce creste eliminarea acidului uric. Obtinuta din partile aeriene de coada calului, frunze de merisor, mesteacan si navalnic, matase de porumb, codite de cirese, teci de fasole si fructe de ienupar, tinctura Renalus contribuie la functionarea normala a rinichilor si a vezicii urinare, sporindu-si eficacitatea atunci cand este asociata cu ceaiul Renalus.
Organismul nostru nu poate functiona fara oxigen, iar acesta ne este asigurat de functia respiratorie, de plamani cu ajutorul cailor respiratorii. Dar acestea sunt expuse in permanenta agresiunii noxelor din atmosfera si celor mai feluriti virusi si microbi, pentru a nu mai vorbi de variatiile de temperatura si de pericolul pe care il reprezinta scaderea capacitatii de aparare a organismului. Iar diferitele afectiuni respiratorii pot reprezenta un adevarat cosmar. Pentru a ne putea apara de aceste suferinte, Faunus Plant a dezvoltat tinctura Respiratorus, combinand extractul din partile aeriene de cimbrisor si de scai vanat cu extractul din flori de ciubotica cucului, frunze de patlagina si muguri de pin. A obtinut astfel o tinctura cu excelente efecte expectorante, antitusive, antispastice, antiinflamatorii si antiseptice, recomandata in tuse convulsive, spastice si asmatice, in gripe, raceli, bronsite si laringite, tinctura ce contribuie la functionarea normala a aparatului respirator, la imbunatatirea capacitatii respiratorii si la reducerea disconfortului care apare la nivelul cailor respiratorii si ale carei efecte pot fi sporite prin folosirea in asociere cu ceaiul din plante medicinale Respiratorus.
Tincturile din plante medicinale pot fi folosite si pentru uz extern, ele putandu-ne apara de exemplu si de caderea parului. In acest scop, Faunus Plant ne ofera tinctura Capilarus, obtinuta din radacina de brusture, parti aeriene de cimbrisor si de urzica, flori de lavanda si galbenele si frunze de mesteacan si de nuc. Utilizarea cu regularitate a acestei tincturi intareste radacina parului, stimuleaza circulatia capilara, previne caderea parului, inlatura matreata, curata pielea capului si echilibreaza secretia seboreica. Astfel putem combate caderea parului, putem mentine sanatatea scalpului si putem elimina matreata.
Cu produsele Faunus Plant vom obtine intotdeauna efectele scontate, putand fi siguri ca apelam la produse 100% naturale realizate din plante atent selectionate si combinate conform unor retete indelung verificate.

Mai multe despre tincturi compuse si despre celelalte remedii naturale marca Faunus Plant puteti gasi accesand site-ul faunusplant.ro.
Va invitam sa aflati mai multe despre tincturile compuse Faunus Plant si din materialul video urmator, material pe care - daca il urmariti - veti constata ca veti putea participa si la un concurs cu 5 premii Faunus Plant.
Mai multe informatii despre remedii naturale gasiti si pe pagina de facebook Cecilia Caragea.




Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.