De ce sa alegi mierea Apidava

Imprimare

Cu totii stim ca mierea este un superaliment, avand o multime de calitati nutritionale, precum si proprietati medicinale. In plus, este un dulce natural deosebit de sanatos, care ne indulceste ceaiul sau cafeaua fara a ne afecta sanatatea, asa cum o face zaharul rafinat. Atunci cand vorbim de miere, insa, trebuie sa stim ca nu tot ceea ce gasim in magazine este de calitate. Nu toata mierea din comert are acele proprietati extraordinare pe care le cautam. Unii comercianti, din dorinta de a vinde, propun produse mai ieftine, care insa nu sunt de calitate.

Unele nu mai au nici o legatura cu mierea veritabila produsa de albine! Sunt produse in care se adauga glucoza, zahar sau alte ingrediente, produse care arata bine, au o culoare frumoasa, sunt dulci, dar nu sunt… miere! De aceea, sfatul nostru este ca, atunci cand alegeti un anumit tip de miere, sa fiti foarte atenti sa alegeti doar producatori de care sunteti siguri, producatori care nu fac rabat la calitate si care ofera doar miere naturala si produse apicole naturale. Unul dintre acesti producatori de incredere, ale carui branduri se bucura de o mare notorietate si popularitate, este APIDAVA.
Aceasta companie din inima Transilvaniei, din Blaj, a reusit ca in aproape trei decenii sa-si construiasca un renume binemeritat, care se datoreaza seriozitatii si corectitudinii cu care isi realizeaza produsele apicole. De aceea, compania a ajuns ca astazi sa exporte miere romaneasca in tari indepartate, care o apreciaza pentru calitatile sale deosebite si pentru gustul sau delicios.
Unul din miturile legate de miere este ca doar mierea lichida este buna, iar cea cristalizata - nu. In realitate, lucrurile nu stau deloc asa mierea care cristalizeaza este mierea naturala. O miere care nu cristalizeaza, dupa un numar de saptamani sau de luni, contine, aproape sigur, substante artificiale. Practic, pentru a fi siguri ca alegem o miere naturala, o putem alege pe cea cristalizata, care ne da garantia acestui fapt. Un alt lucru pe care trebuie neaparat sa-l stim este acela ca mierea nu trebuie incalzita la peste 45 de grade Celsius. Daca este incalzita la temperaturi mai mari, mierea poate dezvolta anumite substante toxice. Prin urmare, nu vom pune miere in ceai sau in cafea imediat dupa ce le luam de pe foc, ci doar dupa ce acestea s-au mai racit.
Cu toate acestea, atunci cand folosim mierea ca ingredient in unele preparate culinare, traditionalele prajituri cu miere, de pilda, ea poate fi incalzita la temperaturi mai mari, deoarece este combinata cu alte substante si in mediile bazice (miiere combinata cu faina si ou d eexemplu) acele substante potential toxice nu se mai dezvolta, asa cum se intampla intr-un mediu acid (adica atunci cand incalzim mierea singura la peste 45 de grade Celsius sau o adaugam intr-un ceai sau o cafea mult prea fierbinti).

Cecilia Caragea
, consultant in comunicare si promovare Apidava, a vorbit in emisiunea Talk de la B1 TV despre beneficiile mierii si despre importanta alegerii unei mieri si a unor produse apicole de calitate.