Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Intariti-va imunitatea cu zinc, seleniu si coenzima Q10

Intariti-va imunitatea cu zinc, seleniu si coenzima Q10

Email Imprimare

Banalele raceli, gripa, infectiile acute ale cailor respiratorii superioare, toate isi pun amprenta asupra sistemului nostru imunitar. O multime de virusuri si bacterii stau la panda, asteptand momentul in care imunitatea e scazuta, pentru a ne invada organismul. Si nu se lasa pana ce nu-si ating scopul: sa ne tina la pat timp de cateva zile, exact cand ne e lumea mai draga... Vitaminele si mineralele sunt esentiale pentru buna functionare a sistemului imunitar. Multe dintre ele au capacitatea de a ne stimula si revigora imunitatea, de aceea trebuie sa fim siguri ca avem rezerve suficiente din nutrientii absolut indispensabili sistemului imunitar: seleniu, zinc si coenzima Q10.

Seleniul este un oligoelement care contribuie la buna functionare a limfocitelor T (responsabile cu apararea imunitara a celulelor corpului) si a celulelor macrofage, al caror rol este sa identifice, sa tinteasca si sa distruga musafirii nepoftiti din organism, bacteriile si virusurile. Seleniul participa la numeroase mecanisme defensive si enzimatice si joaca un rol deosebit de important pentru multe structuri biochimice, fiind si un antioxidant puternic.
Despre zinc s-a demonstrat ca exceleaza in combaterea infectiilor. Zincul intra in compozitia a mai bine de 200 de enzime din organismul uman. Surse alimentare bogate in zinc sunt carnea, nucile, scoicile, fructele de mare, fasolea si cerealele integrale. S-a dovedit stiintific ca gluconatul de zinc combate eficient infectiile respiratorii. Daca este administrat inca de la inceput, in momentul instalarii racelii, gluconatul de zinc usureaza simptomele. De asemenea, studiile au aratat ca tratamentul cu gluconat de zinc reduce durata racelii cu pana la 50%. Dar poate ca cel mai important este efectul de preventie al acestei substante, care impiedica instalarea racelilor.
In 1996, la Clinica Cleveland din Ohio (Statele Unite ale Americii) s-a realizat un studiu pe 100 de voluntari care prezentau semne de raceala cu 24 de ore inainte de inceperea cercetarii. Unora dintre ei li s-au administrat capsule cu gluconat de zinc, in timp ce altora li s-au dat tablete cu o substanta placebo. Tuturor li s-a cerut sa ia cate o capsula din tratamentul respectiv la fiecare doua ore, atat timp cat continua sa prezinte simptome. S-a observat ca subiectii care au primit tratamentul activ cu gluconat de zinc s-au vindecat de raceala in patru zile, aproape de doua ori mai repede decat ceilalti.
Potrivit unui alt studiu, realizat, de aceasta data, in Franta, zincul in asociere cu seleniul constituie o bariera puternica impotriva gripei si a infectiilor sistemului respirator in general, mai ales in cazul persoanelor in varsta, al caror sistem imunitar este slabit. Cercetarea s-a efectuat pe 725 de pacienti cu varsta de peste 65 de ani, care au fost impartiti in patru grupuri. Timp de doi ani, fiecare dintre subiecti a luat, in functie de grupul din care facea parte, cate o tableta pe zi ce continea: fie 100 de micrograme de seleniu si 15 miligrame de gluconat de zinc, fie 120 miligrame de vitamina C, 6 miligrame de betacaroten si 15 miligrame de vitamina E, fie o combinatie a amestecurilor de mai sus, fie o substanta inactiva. Cercetatorii au remarcat ca, pe perioada studiului, printre persoanele carora li s-a administrat combinatia de seleniu si zinc au existat mai putine cazuri de gripa si infectii respiratorii.
Pentru a-si indeplini diversele functii, toate celulele, inclusiv leucocitele, au nevoie de energie. Coenzima Q10 este un adevarat rezervor de energie, care ajuta sistemul imunitar sa se mentina la parametri optimi. In plus, coenzima Q10 este un important antioxidant, care asigura un nivel ridicat de anticorpi si activeaza macrofagele si  limfocitele T. Pentru sustinerea generala a organismului, se recomanda doze de coenzima Q10 de 30-50 de miligrame pe zi, ce pot merge pana la 100-200 de miligrame.
Cum alimentatia nu ne asigura intotdeauna aportul necesar de minerale, vitamine si oligoelemente, este indicat sa ne completam rezervele cu suplimente nutritive de incredere. O solutie o reprezinta suplimentele care combina efectele benefice a mai multi nutrienti, cum ar fi Bio-Seleniu si Zinc sau Bio-C Zinc de la Pharma Nord. Pe langa gluconat de zinc si seleniu, Bio-Seleniu si Zinc mai contine vitaminele A, B6, C si E. Vitamina E este cunoscuta pentru actiunea de stimulare a sistemului imunitar, prin cresterea rezistentei in fata multor tipuri de virusuri si bacterii. La randul sau, Bio-C Zinc contine doua ingrediente active, gluconatul de zinc si vitamina C, combinatia de care organismul nostru are nevoie pentru a lupta cu raceala si gripa. Se spune ca, impreuna, zincul si vitamina C formeaza un veritabil cocteil antioxidant, care stimuleaza raspunsul imunitar in fata racelilor si infectiilor. Capsula odata dizolvata in gura, ingredientele active sunt eliberate si incep sa curete caile respiratorii superioare. In ceea ce priveste coenzima Q10, un supliment nutritiv cu efecte dovedite prin studii stiintifice este Super-Bio Quinona Q10, tot de la Pharma Nord. Super Bio-Quinona Q10 contine coenzima Q10 pura, dizolvata in ulei de palmier, sub forma de capsule gelatinoase moi.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.