Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Avortul spontan si alcoolul

Avortul spontan si alcoolul

Email Imprimare

Un studiu recent, publicat de Universitatea Aarhus din Danemarca, releva faptul ca riscul de avort spontan in primele saptamani de sarcina creste de 3,7 ori pentru femeile care consuma cinci unitati de alcool pe saptamana. Adica o sticla de vin pe saptamana. Este vorba de un studiu realizat pe parcursul a sapte ani, implicand 25.000 de femei, si care a condus la cererea de schimbare a recomandarii cu privire la consumul de alcool in timpul sarcinii, inclusiv in tari precum Marea Britanie, unde acesta nu era inca interzis. Pana in prezent, unele foruri considerau ca un consum mai mic de 15 unitati pe saptamana nu ar afecta sarcina, chiar daca Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Centrul American pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) recomandau gravidelor sa nu consume nici macar o picatura de alcool. Se pare ca alcoolul influenteaza in special evolutia sarcinii in primele 11 saptamani.

Daca pentru femeile care au consumat mai putin de o unitate de alcool pe saptamana rata de avort spontan a fost de 1,4%, aceasta a crescut la 9% pentru cele care au consumat peste cinci unitati. Studiul a relevat faptul ca in cazul consumului de alcool apar probleme anormale in dezvoltarea embrionului, respectiv a fatului. In acelasi timp, doamna doctor Ruxandra Dumitrescu de la Clinica de fertilizare in vitro Fertilia atrage atentia asupra faptului ca efectul nociv al alcoolului este potentat de consumul simultan de cofeina, droguri sau tutun.
Trebuie inteles faptul ca alcoolul trece rapid prin tesutul embrionar, nivelul de alcool in sange crescand la fat la fel de mult ca in cazul mamei, dar cu riscuri mult mai mari. Cel mai periculos este consumul de alcool in primele 12 saptamani, inclusiv in perioada de  preconceptie, atunci cand pericolul priveste chiar si consumul de alcool de catre tata. In acelasi timp, trebuie constientizat faptul ca, de multe ori, in primele saptamani este posibil ca prezenta sarcinii sa nici nu fie inca remarcata.
Mai trebuie stiut si faptul ca in afara de riscul crescut de avort spontan, creste si riscul aparitiei unor deficiente de crestere si disfunctii ale sistemului nervos central, putandu-se ajunge chiar la aparitia Sindromului Alcoolismului Fetal. In acelasi timp, trebuie stiut ca alcoolul poate reduce si fertilitatea, chiar si cu 50%, atat in ceea ce priveste femeile, cat si barbatii. Dar, indiferent de consumul de alcool, este esential ca in cazul unei suspiciuni de sarcina sa te adresezi cat mai repede medicului specialist, iar atunci cand exista simptome specifice aparitiei riscului de avort spontan, apelarea la medicul specialist este absolut obligatorie pentru a putea preveni orice fel de risc. (Foto: freeimages.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.