Alte utilizari ale zaharului

Imprimare

Aurul alb, asa cum era numit zaharul de colonistii britanici, este astazi considerat un produs uzual, chiar banal. Il folosim pentru indulcit cafeaua sau ceaiul, pentru placinte, inghetate, creme sau prajituri. Insa zaharul poate avea si alte intrebuintari. De multe ori este o alternativa foarte buna, inlocuind substante mult mai scumpe si mai toxice. Zaharul este un antibacterian natural. Se poate trata o rana cu putin zahar. Cateva granule de zahar puse pe o rana, ajuta la grabirea procesului de vindecare si reducerea durerii. Absoarbe apa din rana, reduce inflamatia si stimuleaza formarea unui tesut nou. Nu se foloseste pe rani care sangereaza!

O arsura a limbii cauzata de ceva fierbinte poate fi redusa cu un cub de zahar topit pe limba. Cubul de zahar poate avea efect si pentru iuteala din gura provocata de ceva prea picant. Plantele taiate pot fi hranite prin adaugarea de putin zahar in apa din vaza. Astfel, florile se vor mentine mai mult timp. Amestecul de zahar cu praf de copt poate fi o capcana pentru gandaci, pus in zonele afectate. Zaharul va atrage gandacii, iar praful de copt ii va omori. Diferite masti pentru fata pot fi obtinute avand ca ingredient zaharul. Textura il face ideal pentru mastile abrazive. Masca cu zahar si ulei de masline mentine tenul hidratat si tonifiat. Masca cu zahar si lamaie este eficienta pentru tenul gras. Lamaia exfoliaza pielea in profunzime, iar zaharul deschide porii, curatand astfel pielea de impuritati. Masca cu zahar, miere si putina apa hidrateaza tenul si il curata in profunzime. Mastile se indeparteaza cu apa calduta, delicat, pentru a nu rani pielea. (Aglaea Ciubotaru, Foto: www.freeimages.com)