Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Ce sa faci ca sa scapi de depresie si anxietate

Ce sa faci ca sa scapi de depresie si anxietate

Email Imprimare

Traim vremuri in care depresia si anxietate afecteaza din ce in ce mai multi oameni. Gestionarea acestor adevarate tare ale secolului nostru poate fi foarte dificila. Nu putini sunt cei care cad prada depresiei si au impresia ca nu vor reusi niciodata sa se ridice inapoi la starea de calm si de echilibru. Multi oameni apeleaza la antidepresive, uneori si fara recomandarea unui specialist, iar acest lucru poate declansa adevarate dezechilibre in organism. Totusi, exista metode sigure prin care se poate scapa de depresie si de anxietate, fara efecte secundare nocive.


Iata care sunt aceste metode:
1. Alimentele preferate... si mai ales potrivite. Fiecare dintre noi are o lista de preferinte alimentare. Ideal ar fi ca din camara noastra sa nu lipseasca aceste alimente, fie ele si ciocolata, pizza, inghetata, prajituri cu branza sau legume crude. Preparate intr-un mod sanatos si consumate in cantitati ideale, acestea pot fi o excelenta modalitate de a scapa de depresie si de starile de anxietate. Nu trebuie sa uitam ca o alimentatie sanatoasa este una echilibrata, care sa nu excluda niciuna dintre grupele alimentare. Curele de slabire drastice pot determina carente care sa agraveze depresia si anxietatea. Hidratarea este foarte importanta pentru mentinerea echilibrului organismului, dar si a starii psihice. 
2. Mediteaza si fii calm. Pare foarte simplu, insa foarte multi oameni nu mai gasesc astazi timpul necesar pentru a medita, pentru a-si gasi linistea. Starile meditative pot fi adevarate remedii pentru depresie si pentru anxietate, pentru ca prin starile de linistire si relaxare a trupului se dobandeste o stare de echilibru a psihicului.
3. Invata sa vorbesti cu oamenii. Paradoxul acestei epoci este acela ca teoretizeaza comunicarea, insa, in practica vietii reale, lucrurile stau altfel. Oamenii care sufera de depresie nu simt nevoia de a relationa cu cei din jurul lor, nici nevoia de a se destainui, ci se inchid in ei insisi. A relationa cu ceilalti este una din modalitatile prin care problemele isi pierd din intensitate. Comunicarea verbala poate sa duca la redobandirea starii de calm, la constientizarea starii de depresie si la combaterea ei.
4. Incepe-ti ziua cu ceai verde. Acesta are efect energizant, atat asupra corpului fizic, cat si asupra psihicului. O ceasca de ceai verde dimineata va asigura o stare de buna dispozitie si de energie intreaga zi, iar cu aceste coordonate, depresia si anxietatea nu mai au nici o sansa.
5. Incheiati ziua cu ceai de musetel. Una dintre cele mai frecvente probleme pe care le au persoanele care sufera de depresie si anxietate este insomnia. Obisnuiti-va sa beti cate un ceai de musetel inainte de culcare. Pentru rezultate mai bune, puteti aseza un saculet cu lavanda sub perna.
6. Fa o pauza de la cafea! Cafeaua este un excelent energizant al organismului, insa atunci cand se face exces, ea poate sa agraveze starile de depresie si mai ales pe cele de anxietate. Se spune despre cafeina ca afecteaza nivelul de serotonina al creierului, de aceea, excesul de cafea, mai ales in cazul persoanelor care sufera de depresie, poate sa duca la agravari.
7. Suplimenteaza-ti nivelul de vitamina B! Pentru echilibrul stării psihice, vitaminele din grupa B sunt esentiale, in special B12. Persoanele care observa ca intampina dificultati in a-si controla emotiile trebuie sa-si faca analize si sa-si completeze carentele de vitamine, in paralel cu abordarea unei alimentatii bazate pe legume si fructe proaspete.
8. Magneziul. Daca consideri ca nu este atat de important precum alte minerale, te inseli. Magneziul ajuta organismul sa produca energie, sustine activitatea cardiaca si alunga stresul. Datorita proprietatilor sale, magneziul este esential in pastrarea unei stari echilibrate.
9. Fructifica-ti pasiunile! Persoanele care au un hobby sunt mai putin predispuse la depresie sau anxietate decat ceilalti. A fi ocupat inseamna a mentine mereu creierul in actiune, iar asta se reflecta asupra starii psihice, echilibrand-o.
10. Renunta la retelele virtuale de socializare... scrie-ti gandurile intr-un jurnal! Viata e facuta pentru a fi traita concret, iar dependenta de retelele de socializare poate sa duca la acutizarea starii de depresie. In schimb, scrierea unui jurnal poate sa fie un avantaj. (Surse: www.curejoy.com, www.milleunadonna.it, Foto: www.istockphoto.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.