Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sonimpex Topoloveni Magiunuri si dulceturi Dulceata de catina Topoloveana

Dulceata de catina Topoloveana

Gratie calitatilor de gust si aspect, aceasta dulceata a fost premiata in 2012 de catre Institutul International de Gust si Calitate de la Bruxelles (www.itqi.com) cu Superior Taste Award 1 Star. De asemenea, este detinatoarea Atestatului Produs natural recomandat de Bio Romania.
Descriere: Este o dulceata in care fructele de catina sunt pastrate integral, samburii de catina trebuie striviti in dinti, pentru ca acestia contin 18-20% ulei.
Continut: catina, suc concentrat de mere.
Calitati nutritive: Fructele de catina au un continut atat de bogat in vitamine, incat pot fi considerate adevarate polivitamine. Conform cercetarilor Asociatiei Internationale a Catinei (www.isahome.net), acestea contin:
• Vitamina C intre 400 - 1500 mg la 100 g fructe, continut superior celui din capsuni, kiwi, portocale, rosii si morcovi. Vitamina C creste capacitatea de aparare a organismului fata de infectii prin stimularea sistemului imunitar, favorizeaza depunerea calciului in oase si absorbtia fierului din tubul digestiv, stimuland formarea de hemoglobina.
• Vitamina E: 200 mg la 100 g fructe, concentratie superioara celei din germenii de grau, din porumb si soia. Vitamina E are un rol important in procesele de regenerare celulara si au o actiune antioxidanta.
• Carotenoide (alfa- si betacaroten) care sunt precursori ai vitaminei A. Uleiul de catina contine de 10 ori mai mult betacaroten decat morcovul. Carotenoidele previn actiunile degenerative ale pielii si mucoaselor, contribuie la mentinerea acuitatii vizuale, stimuleaza formarea de anticorpi. Betacarotenul are o marcata activitate antioxidanta si deoarece aceasta interfera cu a vitaminei E se presupune ca impreuna ar avea efect antitumoral.
• Vitaminele B 1, B 2, PP, F, provitamina D.
• Minerale: calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, fier.
• Acizi grasi esentiali nesaturati (Omega 3, Omega 6, Omega 9) - sunt substante pe care organismul nu le poate sintetiza si trebuie aduse prin alimentatie. Acizii grasi Omega 3 si Omega 6 au rol in prevenirea afectiunilor cardiovasculare, neoplasmelor (in special mamar si prostatic), in mentinerea optima a imunitatii si au efect antidepresiv.
• Acid oleic cu rol in scaderea nivelului colesterolului sanguin.
• Aminoacizi esentiali - din fructele de catina au fost izolati 18 aminoacizi.
Actiuni terapeutice: antiscorbutica, antiinflamatorie, antimicrobiana, antialgica, de regenerare a tesuturilor, anticoagulanta, antioxidanta si implicit antitumorala, cicatrizanta si antiulceroasa, antidepresiva, protector si regenerant hepatic, protector impotriva radiatiilor, tonic general prin continutul bogat in minerale si vitamine.

Produs disponibil in magazinele proprii Topoloveni si Topoloveana din Bucuresti (din Bd. Carol I, nr. 57 si Str. C. A. Rosetti, nr. 26), la comanda telefonica, apeland numarul de telefon 0731.144.109, dar si la comanda online la http://www.magiun-sonimpex.ro/magazin-online/

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.