Miercuri, 18 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata

Stil de viata

Aromele toamnei sunt numai bune de premiat!

Email Imprimare

O fi vara plina de valuri inspumate si costume de baie colorate, dar toamna e faimoasa pentru arome delicioase si mese bogate. Mai ales la noi, la romani, belsugul toamnei a fost mereu motiv de mandrie si de sarbatoare. Si cine spune ca vremea de afara n-ar fi prielnica pentru un gratar alaturi de cei dragi? Nimic nu merge mai bine cu mustul proaspat decat o friptura suculenta ce miroase inca a jar.

Aceeasi friptura, mai multe gusturi

Email Imprimare

Gratarul este combinatia perfecta dintre distractie si mancare, fiind, totodata, si o modalitate de relaxare alaturi de cei dragi. Nu te complica - simplu, usor si rapid poti obtine rezultate delicioase. Alege carnea in functie de preferintele prietenilor, pentru ca poti gati doar un anumit tip de carne – pui sau porc - si sa obtii gusturi diferite. Secretul consta in marinare. Vegeta iti propune marinarea in Vegeta Grill condiment lichid cu bere, care confera suculenta fiecarei bucati de carne in drumul ei catre gratarul delicios.

Spune-mi ce culoare au sosetele tale ca sa-ti spun ce personalitate ai!

Email Imprimare

Ce preferi, culorile vesele ale primaverii sau melancolia si mirajul unei ierni bogate? Parerile sunt impartite, preferintele la fel. Dar pentru orice preferinta exista si-o pereche de sosete. Stiai? Colorate, clasice, mai lungi, mai scurte, mai pufoase, mai de vara sau chiar mai de seara. Vorbim despre puzderia de culori, marimi si forme ale sosetelor Ciserom. Caci nu degeaba au cucerit milioane de clienţi din lumea-ntreaga. Cei de la Ciserom nu se dezic, livreaza de peste 90 de ani ciorapi pentru cei mici, pentru cei mari si chiar pentru cei mai pretentiosi.

Povestea Expozitiei de horticultura Plantarium din Olanda

Email Imprimare

Va plac plantele ornamentale? Va plac copacii si pomii? Probabil ca da si probabil ca le aveti deja in curte, gradina, pe terasa, pe balcon, patio sau in locuinta... In Romania, sectorul horticulturii nu este, din pacate, foarte dezvoltat. Pepinierele prefera mai degraba sa aduca plante din alte tari si sa le revanda aici decat sa le cultive. Marii cultivatori sunt putini. Totusi, datorita faptului ca solul si clima din Romania sunt propice cultivarii plantelor ornamentale, interesul pentru acestea creste in mod constant.

Echinacea purpurea: Medicina si frumusete naturala

Email Imprimare

Exista unele plante care se dovedesc a fi extrem de utile omului. Au proprietati vindecatoare si totodata sunt ornamentale, incantandu-ne privirile. Iar Echinacea purpurea este una dintre aceste plante extraordinare. Vorbim despre una dintre cele mai apreciate plante medicinale din lume, efectul principal al Echinaceei purpurea fiind cresterea imunitatii generale a organismului uman. In acelasi timp, ea este o planta ornamentala foarte atragatoare, caci face flori de culoare violet, asemanatoare margaretelor, deosebit de decorative in orice gradina, pe balcon, terasa sau patio sau chiar in vaza, in interiorul locuintei.

Toamna trebuie sa fie bogata in culori, nu in calorii!

Email Imprimare

Gata, vara s-a incheiat, relaxarea din concediu inca mai pluteste in aer si poate bronzul mai rezista vreo cateva saptamani. Dar silueta? O pastrati pana vara viitoare?
Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka si finalistul cunoscutului show MasterChef, v-a pregatit o reteta speciala care nu doar ca este usor de pregatit, dar are si ingredientele perfecte care va pot energiza zilele lungi de toamna.

3 retete delicioase si sanatoase cu sprot

Email Imprimare

Carnea de peste este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) si minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu). In plus, acest aliment previne osteoporoza, anemia, precum si cancerul. E bine de stiut si faptul ca accelereaza metabolismul. Totodata, pestele poate avea efecte pozitive asupra depresiei si tulburarii bipolare. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care acest tip de carne nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia voastra. De aceea va recomandam cateva retete, foarte usor de preparat, delicioase si sanatoase, cu sprot:

Cum depozitezi lenjeria de pat in siguranta?

Email Imprimare

Fie ca doresti sa pastrezi lenjeriile de pat de o calitate superioara pentru momentele speciale din viata ta sau ca doresti sa le lasi mostenire generatiilor viitoare, este foarte important sa le depozitezi cu grija, pentru a evita deteriorarea lor.
Casa G&D iti ofera 8 sfaturi pentru o impachetare si depozitare adecvata a lenjeriilor de pat, astfel incat sa fie pastrate in siguranta, pe termen lung.
1. Dezinfecteaza cu grija lenjeria inainte de a o depozita! Este important sa fie spalata la temperatura potrivita si clatita bine. Adauga si balsam la programul de spalare folosit, astfel incat lenjeria sa aiba un miros placut.

Stiati ca acum sute de ani condimentele erau mai pretioase decat aurul?

Email Imprimare

Piperul, de exemplu, era considerat moneda de schimb in Evul Mediu. Exploratori faimosi, precum Marco Polo, au cutreierat lumea in lung si in lat pentru a descoperi mirodenii de care astazi noi ne bucuram si pe care le consideram ca fiind pur si simplu naturale. Bucatarii restaurantelor cu renume mondial au declarat intotdeauna ca o parte a succesului lor se datoreaza faptului ca au stiut, la momentele potrivite, cum sa asorteze condimentele pentru preparatele lor. Si da, secretul unui preparat delicios consta in alegerea condimentelor potrivite. Asta nu este o noutate.

Cum sa te feresti de raceli

Email Imprimare

Vine frigul si o supa fierbinte nu numai ca te va scapa de raceli, dar chiar le va preveni. Dincolo de parerile si povestile bunicilor, organismul uman are nevoie de lichide pentru hidratarea si usurarea digestiei, iar ciorbele si supele sunt lichidele care reunesc toate vitaminele si mineralele din legume. Si atunci, de ce nu ai incerca borsul cu verdeturi de la Vegeta, care, adaugat intr-o supa de pui, va alunga virozele, dar va avea si un rol decisiv in revigorarea si vitaminizarea organismului?

Fa-ti temele, afla cateva retete delicioase numai bune de luat chiar si la scoala!

Email Imprimare

Vacanta e pe incheiate, concediul pe terminate. Stim, astea nu-s vesti tocmai placute, insa vestea buna e ca se mai animeaza orasele cu zumzetele micilor scolari, mereu matinali, cu ghiozdanele lor colorate, in drumul spre scoala. Si, chiar daca n-ai refuza inca o zi de plaja, cine spune ca n-au mai ramas weekenduri cu soare? Te mai poti rupe de oras pe final de saptamana si poti lua o minivacanta de doua zile oricand vei vrea sa-ti aduni gandurile. Dar destul cu melancolia de dupa vacanta. Am venit cu vesti bune, tocmai de la Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka si finalistul cunoscutului show MasterChef. Astazi, Chef Liviu Balint te invata sa prepari trei retete delicioase cu sprot in mai putin de 5 minute. Suna bine?

Heringul, pestele preferat al tarilor nordice

Email Imprimare

Nu degeaba au starnit vikingii admiratia intregii planete. Curajosi, frumosi si cu cele mai sanatoase preferinte in materie de mancare, nordicii s-au facut remarcati de secole intregi. Astazi nu ii mai “solicita” atat de mult razboaiele pe mare si cucerirea de noi teritorii, insa au reusit sa transmita din generatie in generatie cateva trucuri simple care va pot tine in forma si in vremurile noastre moderne.

Pastrav in crusta de sare, copt in jar

Email Imprimare

Pastravul in crusta de sare reprezinta o reteta gustoasa si satioasa, cu multe condimente, un preparat de vara copt in jar.
Reteta a fost preparata si oferita de Chef Liviu Bosnea, proprietarul grupului de restaurante Grill World.

Retete pe baza de peste pentru un mic-dejun energizant

Email Imprimare

Nu-i asa ca prima masa a zilei este cea mai importanta? Nutritionistii iti recomanda sa nu sari peste micul dejun, caci te va ajuta sa-ti incepi ziua cu avant pentru a realiza tot ceea ce ti-ai propus. Podravka vine in ajutorul tau cu cateva retete pe baza de peste, usor de preparat.

Clatite cu ton si crema de branza
Un preparat matinal energizant, rapid, dar si gustos, este clatita. Iti propunem o reteta de clatita cu ton si crema de branza care te va convinge sa o incerci. Pentru prepararea clatitelor ai nevoie de 2 galbenusuri pe care le amesteci cu putina sare si 2 linguri de smantana. Se omogenizeaza cu 2 linguri de ulei si 2 cani si jumatate de lapte. La final se toarna 2 cani de faina si se amesteca energic cu un tel. Se lasa deoparte 15 minute, timp in care amesteci intr-un blender 200 grame branza de vaci, 2 linguri smantana si sare, peste care se adauga marar verde tocat. Cand clatitele sunt coapte, umple-le cu crema de branza, Eva ton in suc propriu si ceapa verde tocata marunt! Topingul de parmezan si fistic va face din acest mic dejun o incantare.

La Casa G&D, 4 lenjerii racoroase pentru zilele caniculare de vara

Email Imprimare

In zilele caniculare de vara simti ca cearsaful de pat se lipeste de piele si nu poti dormi din cauza caldurii? Cumpara lenjerii din materiale naturale care elimina transpiratia si lasa pielea sa respire! Lenjeriile de pat fabricate din materiale naturale "respira" mult mai bine si previn disconfortul cauzat de transpiratie fata de amestecurile din fibre sintetice, fapt care este foarte important mai ales in sezonul cald.

Nici o masa fara peste. La conserva, ca e mai sigur si mai gustos!

Email Imprimare

In zilele toride de vara, mancarurile recomandate sunt mai light. Usoare adica. Nu doar pentru ca tinem la silueta, desi, nici acesta nu este un aspect de neglijat, pentru ca vara vrem sa ne mandrim cu trupuri sculptate, care sa dea bine pe plaja. Dar nici digestia nu e de ignorat. Nu ti-e totuna daca te simti bine si plin(a) de energie sau daca te simti ca un balon, gata sa... explodeze.

Macaroane milaneze (reteta din Epoca de Aur)

Email Imprimare

Macaroane milaneze... ca-nainte de 89! Nu cred ca pe vremea Epocii de Aur sa fi fost vreo criza la macaroane. Rudimentare si grosolane, erau totusi gustoase atata vreme cat mesenilor le erau straine spaghetele, penele sau rigatoni de astazi. In perioada comunista, pe langa cartofi si varza, macaroanele erau ingredientele de baza ale meselor de zi cu zi. Sa nu ma banuiti de nostalgii... dar retetele astea fac parte din istoria noastra culinara. Asa ca se cuvine sa recapitulam, din cand in cand. De regula, macaroanele le mancam sub forma de budinca.

Inainte sa treaca prin stomac, dragostea se perpeleste pe gratar

Email Imprimare

Avem multe zicale romanesti, insa cea mai faimoasa dintre toate sustine ca dragostea trece prin stomac. Si e o zicala cu duh pentru ca nimic nu lasa loc de voie buna cum o face un fel copios de mancare impartit cu cei la care tii cel mai mult. Astazi, Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, v-a pregatit o reteta savuroasa, in ton cu vremea buna si pe placul celor care nu scapa nici o ocazie sa pregateasca un gratar in aer liber.

Coaste caramelizate la gratar

Email Imprimare

Coastele caramelizate la gratar reprezinta o reteta gustoasa si satioasa, cu multe condimente, un preparat la gratar potrivit pentru cei care vor sa sarbatoreasca vacanta in aer liber, alaturi de o halba de bere sau un pahar cu vin.
Reteta a fost preparata si oferita de Chef Liviu Bosnea, proprietarul grupului de restaurante Grill World.

Pastreaza vacanta-n poze colorate si mirosul marii in tesaturile toate!

Email Imprimare

Cativa cercetatori de la Universitatea Indiana din SUA au publicat in revista Time un studiu demografic menit sa demonstreze ca exista o legatura (destul de stransa) intre o stare mentala de bine si un camin primitor. Participantii la studiu au declarat ca se simt mai fericiti si mai impacati cand, dupa o zi plina, se intorc intr-o casa primitoare, curata si cu un ambient placut.

7 retete de inghetata cu fructe

Email Imprimare

Vara e sezonul deliciilor. Zeci de sortimente de fructe, in diverse culori si arome, ne incanta papilele gustative cu aromele lor speciale. Uneori, canicula ne copleseste, iar atunci e momentul inghetatei, care poate fi numita si vedeta sezonului estival. Iata trei retete de inghetata cu fructe, usor de facut si delicioase!
1. Inghetata cu banane. Aveti nevoie de 6 banane, 4 oua, 150 g zahar, doua lamai. Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, se zbat pana se obtine o spuma densa. Se adauga doua linguri de apa si sucul de la o lamaie. Se asaza totul intr-o cratita care se pune pe foc mic. Se amesteca, dar nu se lasa sa fiarba. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. In acest timp se decojesc bananele, se zdrobesc si se amesteca cu sucul de la cealalta lamaie. Se adauga restul de zahar si se amesteca. Se amesteca albusul de ou zbatut spuma cu bananele si crema de galbenusuri pana cand totul devine o pasta omogena. Se pune amestecul intr-un bol si se da la congelator.

Aripioare marinate, pentru gusturile toate

Email Imprimare

Cea mai buna mancare ramane tot cea in care ai pus si un strop de suflet. Sau cel putin asa declara Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, a carui pasiune pentru gatit l-a facut faimos in toata tara. Acum e timpul sa iti impartaseasca cateva dintre secretele lui. Si, pentru ca vara e cel mai bun sezon de bucatarit in aer liber, Chef Liviu Balint vrea sa te ajute sa atingi maretia gratarelor bine facute. Asadar, citeste mai jos despre cum poti incinge atmosfera (si gratarul) in doar doi pasi si trei... ingrediente. Plus unul secret.
Daca vrei sa-i multumesti si pe cei pofticiosi, dar si pe cei atenti la silueta, trebuie sa alegi negresit puiul ca vedeta a zilelor cu rost de gratar. Carnea de pui are un aport caloric relativ mic si, preparata pe gratar in mod corespunzator, poate fi cea mai buna alegere, deoarece nu e grasa, dar este satioasa. 

5 idei pentru a-ti parfuma casa in mod natural

Email Imprimare

Pentru a conferi un parfum special incaperilor sau doar pentru a ne relaxa dupa o zi aglomerata, apelam adesea la odorizante de camera. Este important de stiut ca cea mai mare parte dintre aceste deodorante elibereaza nu doar parfum, ci si o intreaga pleiada de substante chimice nocive sanatatii. Folosite pe termen lung, mai ales atunci cand incaperile nu sunt aerisite, odorizantele de camera pot afecta functiile respiratorii, pot crea alergii si determina declansarea unor afectiuni sau agravarea unor probleme existente. Sunt metode naturale prin care incaperile pot fi parfumate.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...22 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.