DACIC COOL

Sambata, 19 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata

Stil de viata

Inainte sa treaca prin stomac, dragostea se perpeleste pe gratar

Email Imprimare

Avem multe zicale romanesti, insa cea mai faimoasa dintre toate sustine ca dragostea trece prin stomac. Si e o zicala cu duh pentru ca nimic nu lasa loc de voie buna cum o face un fel copios de mancare impartit cu cei la care tii cel mai mult. Astazi, Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, v-a pregatit o reteta savuroasa, in ton cu vremea buna si pe placul celor care nu scapa nici o ocazie sa pregateasca un gratar in aer liber.

Coaste caramelizate la gratar

Email Imprimare

Coastele caramelizate la gratar reprezinta o reteta gustoasa si satioasa, cu multe condimente, un preparat la gratar potrivit pentru cei care vor sa sarbatoreasca vacanta in aer liber, alaturi de o halba de bere sau un pahar cu vin.
Reteta a fost preparata si oferita de Chef Liviu Bosnea, proprietarul grupului de restaurante Grill World.

Pastreaza vacanta-n poze colorate si mirosul marii in tesaturile toate!

Email Imprimare

Cativa cercetatori de la Universitatea Indiana din SUA au publicat in revista Time un studiu demografic menit sa demonstreze ca exista o legatura (destul de stransa) intre o stare mentala de bine si un camin primitor. Participantii la studiu au declarat ca se simt mai fericiti si mai impacati cand, dupa o zi plina, se intorc intr-o casa primitoare, curata si cu un ambient placut.

7 retete de inghetata cu fructe

Email Imprimare

Vara e sezonul deliciilor. Zeci de sortimente de fructe, in diverse culori si arome, ne incanta papilele gustative cu aromele lor speciale. Uneori, canicula ne copleseste, iar atunci e momentul inghetatei, care poate fi numita si vedeta sezonului estival. Iata trei retete de inghetata cu fructe, usor de facut si delicioase!
1. Inghetata cu banane. Aveti nevoie de 6 banane, 4 oua, 150 g zahar, doua lamai. Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, se zbat pana se obtine o spuma densa. Se adauga doua linguri de apa si sucul de la o lamaie. Se asaza totul intr-o cratita care se pune pe foc mic. Se amesteca, dar nu se lasa sa fiarba. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. In acest timp se decojesc bananele, se zdrobesc si se amesteca cu sucul de la cealalta lamaie. Se adauga restul de zahar si se amesteca. Se amesteca albusul de ou zbatut spuma cu bananele si crema de galbenusuri pana cand totul devine o pasta omogena. Se pune amestecul intr-un bol si se da la congelator.

Aripioare marinate, pentru gusturile toate

Email Imprimare

Cea mai buna mancare ramane tot cea in care ai pus si un strop de suflet. Sau cel putin asa declara Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, a carui pasiune pentru gatit l-a facut faimos in toata tara. Acum e timpul sa iti impartaseasca cateva dintre secretele lui. Si, pentru ca vara e cel mai bun sezon de bucatarit in aer liber, Chef Liviu Balint vrea sa te ajute sa atingi maretia gratarelor bine facute. Asadar, citeste mai jos despre cum poti incinge atmosfera (si gratarul) in doar doi pasi si trei... ingrediente. Plus unul secret.
Daca vrei sa-i multumesti si pe cei pofticiosi, dar si pe cei atenti la silueta, trebuie sa alegi negresit puiul ca vedeta a zilelor cu rost de gratar. Carnea de pui are un aport caloric relativ mic si, preparata pe gratar in mod corespunzator, poate fi cea mai buna alegere, deoarece nu e grasa, dar este satioasa. 

5 idei pentru a-ti parfuma casa in mod natural

Email Imprimare

Pentru a conferi un parfum special incaperilor sau doar pentru a ne relaxa dupa o zi aglomerata, apelam adesea la odorizante de camera. Este important de stiut ca cea mai mare parte dintre aceste deodorante elibereaza nu doar parfum, ci si o intreaga pleiada de substante chimice nocive sanatatii. Folosite pe termen lung, mai ales atunci cand incaperile nu sunt aerisite, odorizantele de camera pot afecta functiile respiratorii, pot crea alergii si determina declansarea unor afectiuni sau agravarea unor probleme existente. Sunt metode naturale prin care incaperile pot fi parfumate.

Sprotul face valuri vara asta

Email Imprimare

Si nu numai la mare. Inca exista o parere eronata cum ca pestele ar fi un preparat mai... estival. E drept, daca esti pe litoral si nu gasesti peste, mai ca nu-ti vine sa crezi. Dar nu-ti poti refuza aceasta placere nevinovata si-n restul timpului, oriunde te-ai afla. Or, daca vrei un peste‚ ca la cherhana, Chef Liviu Balint iti recomanda cu toata increderea sprotul.

Gentiana, o planta gentila si utila

Email Imprimare

Cu totii cunoastem gentiana, aceasta planta cu flori frumoase, intens colorate si cu calitati medicinale deosebite, pe care am intalnit-o pe dealurile si pajistile copilariei! Gentiana reprezinta un grup de plante destul de important, care numara aproximativ 400 de specii si varietati. Acestea sunt raspandite peste tot in lume, preferand, totusi, zonele temperate si de munte. In Noua Zeelanda si in America de Sud creste mai ales gentiana cu flori rosii, in vreme ce pe continentul nostru intalnim mai ales gentiana cu flori albastre, galbene si albe. Exista insa si gentiane cu flori violet, mov si roz, iar forma acestora difera de la o specie la alta – gasim forme de clopot, de palnie sau mai alungite, de trambita.

Silueta perfecta se construieste din bucatarie

Email Imprimare

Miroase a vacanta, soare, mare si nopti cu cer senin. Zilele de vara iti fac mintea sa zburde aproape oriunde, mai putin in bucatarie. Dar nu uita: silueta perfecta este construita in bucatarie mai intai si abia apoi la sala de sport. In functie de cat de corect mananci, vei da bine in pozele de pe plaja. Asa ca lasa fast food-ul si sandvisurile infulecate in graba. Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, iti ofera ca intotdeauna alternativa sanatoasa (si incredibil de gustoasa) pe care poti sa o gatesti fara bataie de cap si fara sa petreci ore in sir in bucatarie. Reteta e simpla, are un aport caloric redus si, pe cuvant de MasterChef, ai sa te lingi pe degete dupa ce o incerci!

Tocanita de ciuperci a la Chef Liviu Balint

Email Imprimare

Nu exista case care sa aiba acelasi mod de a pregati anumite mancaruri, cu atat mai putin regiuni. Diversitatea si ospitalitatea gastronomica i-a preocupat de veacuri pe romani, noi avand o puternica inclinatie spre traditie. Gustul surprinzator de bun si de aromat pe care Vegeta Clasic il confera mancarurilor traditionale este de neuitat si foarte usor de recunoscut. Astfel ca pentru o masa delicioasa si gustoasa pe timpul verii, Chef Liviu Balint ne propune o noua reteta - tocanita de ciuperci.

Placinta dobrogeana a Chiratei (reteta armaneasca)

Email Imprimare

Intreb un localnic, apoi un bucatar, apoi un turist cu ce aliment ar asocia vacanta estivala. Cu braga - imi raspunde cel dintai. Cu o salata de fructe de mare, zice si-al doilea, gata sa-mi faca o demonstratie de arta culinara. Cu hamsii prajite, ii tin isonul toate neamurile turistului cu slapii plini de nisip. Ravasesc amintirile in cautarea unui raspuns mai... personal. Si-mi aduc aminte de prima mea vara la mare, de casa gazdei mele din Mangalia, cu dusul improvizat in gradina cu ajutorul unui butoi plin cu apa incalzita de soare. E mult-mult de-atunci. Dar nu atat de mult incat sa nu-mi aduc aminte de placinta dobrogeana facuta de tanti Chirata. Stiu ca mai am reteta notata pe undeva...

Vanata, leguma cu istorie straveche

Email Imprimare

Stramoasa vinetei vine din India, unde crestea ca flora spontana, a inceput sa fie cultivata in China in jurul secolul V i. Hr. si e mentionata pentru prima data in Qimin Yaoshu, un tratat chinezesc de agricultura aparut in anul 544. Fara referinte in lumea antica romana sau greaca, dar mai ales datorita evolutiei etimologiei, se pare ca vanata a fost cultivata de catre arabi in nordul Africii si a patruns in Europa prin zona mediteraneana la inceputul evului mediu (unele surse precizeaza Italia, altele Spania). Este pentru prima data mentionata in lucrarea Kitab al-Filaha apartinand lui Ibn al-‘Awwam, in secolul XII. Un tratat de botanica englezesc de la 1597 ii stabilea originile in Egipt si deplangea faptul ca temperaturile britanice nu ii sunt foarte prielnice.

Storceag (reteta lui Radu Anton Roman)

Email Imprimare

Una dintre cele mai bune ciorbe care se prepara in Delta Dunarii, Storceag, reteta lui Radu Anton Roman, poate fi gatita de oricine. Storceagul se mananca intr-un singur loc din Romania - la Sfantul Gheorghe - Delta Dunarii. E un amestec de bucatarie ucraineana si romaneasca, o reteta un pic pestrita - si continentala, si pescareasca totodata - dar lejera. Se poate face si cu salau, si cu stiuca, si cu somon sau alt peste alb de mare (nu merge insa, zic eu, cu somn sau crap, care-s grasi si intorc gustul).

Pfeffersteak (reteta Kerei Calita)

Email Imprimare

La premierea scriitorilor, in anul de gratie 1931, la decernarea decoratiilor, profesorul Nicolae Iorga, printre multe personalitati, are pe lista scriitorilor ce urmau sa fie rasplatiti cu diplome academice si numele celor doi frati Teodoreanu. A urmat dineul cu fast, unde invitatii au exclamat cand au vazut insirate printre altele si pfeffersteak-uri: C’est sublime! Inima muschiului de bou se taie mai groasa, gen mica buturuga, apoi fiecare bucata pigulita de pielite se tavaleste prin piper verde si rosu (el, piperul, fiind usor strivit cu sticla dinainte). Se apasa pe toata intinderea cu mana sa intre piperul in carnea moale si rosie ducand-o pretios in tigaie si fripta cu unt la foc prapadit in jur de 10 minute. Cand e rumenita, se toarna coniacul si sosul Madera (a nu se uita de sare). Se mai lasa pe flacara albastra inca 8 minute fixe si trecute supravegheata cu ochii treji ai maestrului bucatar.

10 sfaturi pentru alegerea lenjeriei de pat potrivite

Email Imprimare

Lenjeria de pat, alaturi de saltea si patura reprezinta o parte importanta a elementelor ce pot induce un somn odihnitor sau, dimpotriva, iti pot genera o senzatie de disconfort. De aceea, alegerea celei mai potrivite lenjerii este o parte importanta si trebuie tratata cu atentie. Casa G&D va ofera cateva sfaturi care va vor ajuta in selectarea celor mai potrivite produse care sa "imbrace" patul intr-un fel placut si util, totodata.

Ciorba ca la mama acasa, pentru clipe savuroase

Email Imprimare

Amintirile ma chinuiesc, amintirile ma rascolesc…zice cantecul. Mintea evadeaza inspre copilarie si se desfata cu peripetiile noastre de pe-atunci, in vremea in care cea mai mare grija a noastra era sa ne petrecem timpul afara, la joaca. Iti mai amintesti energia debordanta pe care o emanai de dimineata pana seara? Abia reuseau parintii sa te convinga sa iei o pauza si sa vii la masa. Eheee...daca nu erau ciorbitele mamei, nici ca-ti abandonai partenerii de nazdravanii. Doar ca joaca mergea mai bine cu burtica plina. Asa ca te infruptai cu lacomie si apoi o luai de la capat. Pai nu?

Cartoful mov - cea mai profitabila afacere a momentului in Romania

Email Imprimare

Cartoful mov este o leguma care din Peru si a devenit cea mai profitabila afacere a momentului in Romania. Datorita cerintelor pietei, in Romania ultimilor ani, multe dintre culturile traditionale au fost inlocuite cu success, de cele mai multe ori, de fel de fel de culturi cu care agricultura tarii noastre nu era familiarizata. Astfel, auzim din ce in ce mai des de suprafete intregi de teren cultivate cu lavanda, goji, aronie sau alte plante ce aduc profit fermierilor care au curajul de a isi extinde orizonturile propriilor afaceri.

Tarhana cu mursa (o reteta banateana)

Email Imprimare

Tarhana? Ce-o fi? Si ati auzit vreodata de mursa? Acea bautura dulce pe care dacii, zice-se, o faceau cu mere si plante aromatice, iar mai incoace incepuse a se face cu zahar si cu... condimente exotice? Trebuie spus ca mursa nu este totuna cu miedul, ce se face tot din miere, dar se pune la fermentat... La Glimboca, sat bogat in traditii culinare, Uica Mihai a cules si mi-a trimis - sa va spun si voua - reteta de Tarhana cu mursa. Si ca sa nu aveti si alte nelamuriri cu aspect... lingvistic, sa mai facem o precizare.

Iepure cu sos de smantana (reteta bucovineana)

Email Imprimare

Iepure cu sos de smantana - o reteta cu poveste, ba chiar de... poezie (dac-asa imi place mie). In Bucovina, smantana - bat-o vina! - e cea dintai in toate. Si-n bucate! Sau, ma rog, in bucate vine mai la urma, cand toate-s asezate, sa-i dea catifelare, aroma, gust, savoare, parfum de sarbatoare. In sosul de smantana imbaiat, in Bucovina, eu un iepure-am aflat.

Noua colectie de pantofi semnata Mihai Albu pentru vara 2017

Email Imprimare

Vara aceasta se traduce in culori vibrante si in straluciri de metale pretioase, puse la picioarele oricarei fashionista de catre designer-ul Mihai Albu. Pe scurt, se anunta un sezon estival glamorous, de-a dreptul sclipitor! Descopera si tu trendurile si noutatile sezonului pe www.mihaialbu.ro sau in showroomul din Bucuresti, Bd. Marasesti nr. 125. Opteaza pentru calitatea impecabila a unor pantofi speciali, semnati de un designer celebru si pe care ii poţi avea acum la preţuri accesibile, pornind de la 449 lei!

Bors de ciuperci (reteta lui Radu Anton Roman)

Email Imprimare

Prepara un bors de ciuperci dupa reteta lui Radu Anton Roman si toti cei asezati la masa vor fi incantati de deliciul culinar rezultat. Pe cat de savuroasa, de plina, de catifelata e ciorba asta - una dintre cele mai cuceritoare fierturi romanesti -, pe atat e de izolata, de uitata pe vaile paraielor moldovene. De cate ori mi se intampla sa ospatez vreun strain, ii fac bors de ciuperci si merg la sigur: innebuneste de placere.

Zama de gaina cu zdrente (reteta bunicii)

Email Imprimare

Zama de gaina? Mmmm! Gustoasele ciorbe si supe ale bunicilor! Cu cat ne-ndepartam mai mult de copilarie, cu-atat parca ne dorim mai mult sa le regasim gustul, in lingura pe care o ducem la gura. Uite, bunaoara, zeama asta de gaina cu zdrente... galbena-galbioara, toata numai stelute de grasime buna, de pasare de curte, parfumata cu patrunjel proaspat si deasa-deasa, cat sa stea lingura... in picioare, cum zicea bunica-mea. Nu stiu cum e cu retetele bunicilor voastre, dar eu mare noroc am ca am reusit s-o notez in caietul meu de nevasta tanara. Ei, si de acolo... v-o daruiesc si domniilor voastre.

Zama acra de rata

Email Imprimare

Ciorba acra de rata este o reteta simpla, cu ingrediente putine si uzuale, dar gustoasa si satioasa, potrivita pentru cei care vor "sa-si revina" daca au sarbatorit prea mult in vacanta de Rusalii. Este o reteta primita de la Peter's Kitchen Bistro, de pe strada Sperantei, nr. 6 Sector 2, Bucuresti.
Ingrediente: 800/1000 g rata grasa (preferabil spate cu piele), 3 morcovi (mediu), 2 rosii zemoase de sezon, 3 bucati de pastarnac, 1 ceapa galbena (mare), 1 telina (mica), 1 legatura de patrunjel, 4 lingura sos de rosii, 3 linguri otet de mere, apa (in completarea unei oale de 3 l), sare, piper.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...21 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.