Zupa cu laste (reteta lui Radu Anton Roman)

Imprimare

Prin comparatie cu supele banatene sau sasesti, zupa ardelenilor e mai subtire, mai putin concentrata (o fi mai multa apa pe Mures decat pe Bega?) dar cu niste laste (taietei) "prima intai", facute, bineinteles, numai din faina si ou.
Ingrediente: Gaina musai sa fie a mai batrana, sa ai ce spumui; zarzavatul frige de proaspat, ca atunci il aduc copiii din gradinita; aluatul ce l-ai framantat e zalud tare, sa poti juca purecele pe el; iar lastele sa fie late de-un dest si nici asa subtiri, sa le poti prinde prin gura, si-apoi, domnisorule, ai pisa si-otar de chiman, sa stii unde esti si ce manci.

Mod de preparare: In rest, luati si dumneavoastra orice reteta de supa de gaina cu taietei de pe la altii (sunt satul, ma-ngras dac-o mai scriu inc-odata), plus recomandarile culturale locale si internationale (voi cita din trei clasici: leica Veturica din Boholt, uica Marius din Jucu Mic si Septimiu Sever din Canada de jos, spre Quebec).

Sursa: Antena Satelor