Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Reteta veche din Bucovina: Smaren bucovinean

Reteta veche din Bucovina: Smaren bucovinean

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Bucovina, Smaren bucovinean. Reteta veche din Bucovina Smaren bucovinean era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Smaren bucovinean, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ingrediente: 450 g faina, 50 g unt, 180 ml ulei, 6 oua, 100 g zahar, 700 ml lapte, 1 lingurita sare, 225 ml sirop de zmeura, pentru ornat.
Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul tos, untul topit, faina, sarea si laptele pana ce se obtine o pasta omogena. Se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, se ia cu lingura o cantitate de aluat si se rumeneste in ulei pe ambele parti.
Se asaza pe un platou, una langa alta, fara a le suprapune, ca sa nu se turteasca, si se toarna peste ele siropul de zmeura.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Gold Maya si Heinner, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.