Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Reteta mediteraneeana: Prajitura cu ricotta, nuca si miere

Reteta mediteraneeana: Prajitura cu ricotta, nuca si miere

Email Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta mediteraneeana: Prajitura cu ricotta, nuca si miere (Ricotta Cheese Cake). Reteta mediteraneana Prajitura cu ricotta, nuca si miere a fost oferita si preparata de Cucina di Eleni si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str. Stefan Mihaileanu, nr. 35, Bucuresti. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta mediteraneeana, Prajitura cu ricotta, nuca si miere, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ricotta este un sortiment de branza produsa in Italia din resturile ramase din productia altor tipuri de branza (mascarpone sau provolone) sau din cheagul laptelui dupa separarea zerului, in special din zer de lapte de oaie.
Ingrediente: 2-3 foi din aluat foietaj, faina Arpis, 50 g smantana dulce, 100 g. zahar, 350 g branza ricotta, nuci, miere, scortisoara.
Mod de preparare: Se prepara aluatul foietaj sau se cumpara foile gata preparate. Daca se opteaza pentru prepararea aluatului foietaj, dupa ce se framanta se presara pe masa un strat subtire de faina Arpis, apoi se intind foile foarte subtiri si se pun in tava. Se rumenesc foile de placinta la foc mic in cuptor (aproximativ10 minute – in functie de cuptor). Intre timp se bate smantana cu zaharul cu mixerul Dekassa pana ce compozitia se intareste. Apoi se adauga branza ricotta si se amesteca bine pana se incorporeaza. Se scot foile coapte din cuptor si se faramiteaza bine intr-o forma de tort (careia i se scoate fundul). Peste primul strat de foi puse in forma se aseaza nuci, scortisoara, miere si jumatate din compozitia de smantana si ricotta. Peste compozitie se mai aseaza un strat de foi faramitate. Se completeaza cu nuci, scortisoara si miere. Apoi se adauga restul de compozitie si se acopera cu ultimul un strat de foi.
Mod de servire: Se serveste cu miere, scortisoara si nuci maruntite.
Despre bucataria mediteraneana: Bucataria mediteraneana cuprinde traditiile culinare comune specifice celor 22 de tari mediteraneene si retete culinare simple, cu alimente putin procesate si servite in portii mici.
Desi retetele zonei mediteraneene sunt foarte variate, majoritatea cuprind elemente specifice zonei: fructe de mare si peste, lactate, carne de animale mici (miel, oaie, capra iepure etc.), legume, seminte, oua si ulei de masline.
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si DeKassa, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.