Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Ciuperci taranesti

Ciuperci taranesti

Email Imprimare

Zilele de post, in satele de pe apa Tazlaului, vin una dupa cealalta cu un retetar fabulos. La Berzunti, muncel cu paduri si tot felul de bucate ce vin in gospodarie de la padure, nu puteau sa lipseasca mancarurile de ciuperci. In postul Pastelui, in casele care respecta traditia, veti afla la vremea aceasta ciuperci feliate si uscate, care se adauga in cratita, dupa ce au fost rehidratate cu apa clocotita. Daca aveti totusi ciuperci proaspete la indemana, atunci reteta aceasta va va fi de folos.

Aveti trebuinta de: 500 g ciuperci, o ceapa, doua linguri de untdelemn, o lingura de faina, sare, piper, o legatura de marar; facultativ: 100 g smantana.
Cum se procedeaza: Se curata ciupercile, se spala bine si se taie felii. Se oparesc cu apa clocotita, se scurg si se pun intr-o cratita impreuna cu o ceapa tocata foarte fin si untdelemn. Se lasa sa se prajeasca pentru cateva minute, apoi se pune peste ele o lingura de faina, desfacuta in putina apa (daca este permis si nu e zi de post, se poate adauga si smantana). Se presara sare, piper si mararul tocat marunt si se lasa sa fiarba in cuptor (sau in rola) o ora.

Reteta culeasa din satul Berzunti, judetul Bacau, si publicata in volumul Retete alese pentru Post si Craciun de Simona Lazar, Editura Jurnalul, 2010.
Sursa: antenasatelor.ro
(Simona Lazar, Antena Satelor)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.