Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Reteta romaneasca: Taci si inghite

Reteta romaneasca: Taci si inghite

Email Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta romaneasca Taci si inghite. Reteta a fost oferita si preparata de Symphony Romanian Fusion si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din Str. Mihai Eminescu, nr. 188, Sector 2, Bucuresti. In luna martie a fost promovata bucataria romaneasca fusion, iar restaurantul partener al proiectului a fost Symphony Romanian Fusion.

Ingrediente: 1 kg malai, 250 g unt, 2 l lapte,  300 g cascaval afumat, 300 g branza de burduf, 500 g carnaciori, 6 oua, 300 g mozarella, 900 ml smantana
Mod de preparare: Se fierbe malaiul in lapte, astfel: se pune laptele la fiert si se adauga treptat malaiul, amestecand incontinuu ca sa nu se afume. Se adauga un pachet cu unt. Intre timp se prajesc carnaciorii cu cascaval si cartofii, taiati felii.
Se ia de pe foc ceaunul cu mamaliga fiarta in lapte si se rastoarna ¾ din mamaliga intr-un castron. Peste mamaliga ramasa in ceaun se pune branza de burduf faramitata si cascaval ras pe razatoarea mare, apoi se adauga carnaciorii si cartofii prajiti. Se sparg doua oua pentru a se inchega stratul si se unge totul cu un strat de smantana.
Se pregatesc inca doua straturi de mamaliga, peste fiecare adaugandu-se cascaval, branza rasa,  carnaciori, cartofi prajiti, oua si smantana. Se incheie cu un strat de mamaliga, se netezeste bine si se pune ceaunul in cuptor pana ce se rumeneste mamaliga.
Se rastoarna ceaunul intr-o tava, se rade cascaval deasupra si se mai lasa cateva minute la cuptor, pana se topeste si se rumeneste cascavalul.
Mod de servire: Se taie felii (ca pe tort) si se serveste cu un pahar de vin rosu.

Programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii  a fost initiat in ianuarie 2014 de agentia Russenart Comunications si se afla la a doua editie, care se deruleaza in perioada februarie – decembrie 2015. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.
Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.