Coaste de porc la cuptor

Imprimare

In cadrul campaniei de educatie culinara Atelierul de gusturi, initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama, va prezentam reteta Coaste de porc la cuptor.
Ingrediente: 1 kg coaste de porc, 5 g sare, 10 g piper mozaic, 10 g usturoi granulat, 10 g boia afumata, 3 frunze de dafin, 5 g cimbru, 2 g curcuma, 100 ml coca-cola, 100 ml bere, 50 ml sos Barbeque, 300 ml ulei vegetal.

Mod de preparare: Se pregateste o marinata din sare, condimente (piper mozaic, usturoi granulat, boia afumata, frunze de dafin, cimbru, curcuma), cola, bere, ulei si sos Barbeque. Se presara piper mozaic si sare intr-o tava, se pun coastele de porc si se condimenteaza bine cu piper si sare. Se adauga sosul marinat, se amesteca bine cu coastele si se lasa la frigider timp de 24 de ore. Apoi se pun coastele la cuptor, la 160 de grade, timp de 180 de minute.
Programul educational culinar Atelierul de gusturi este initiat si derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Proiectul se desfasoara in perioada octombrie 2016 - septembrie 2017, avand o durata de 12 luni. Activitatile programului vor cuprinde filmarea si prezentarea online a 100 de retete.
Pentru mai multe detalii legate de proiect si despre program intrati pe pagina de Facebook www.facebook.com/atelieruldegusturi.