Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Balik Ekmek (Peste in paine sau Galata Bridge)

Balik Ekmek (Peste in paine sau Galata Bridge)

Email Imprimare

Reteta Balik Ekmek (peste in paine) este o reteta turceasca, un preparat simplu, cu un gust special si servire rapida.
Reteta a fost preluata din Istanbul, de sub Podul Galatei (podul care leaga zona Tacskim-Tunel de Sultanahmet) si poate fi testata la Peter's Kitchen, pe strada Sperantei nr. 6, sector 2, Bucuresti.

Ingrediente: 90/100 g file de macrou (neafumat), ½ ceapa rosie, ½ rosie proaspata, 1 buc. ciabatta (sau o jumatate de paine normala), ½ legatura patrunjel proaspat, zeama de la ½ lamaie, 1 lingurita maioneza light, ½ lingurita ulei de masline extravirgin, sumac, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare:
Macroul se spala bine, se sterge cu un prosop de hartie si se asaza pe o tigaie din teflon incinsa in prealabil, pe partea cu pielea. Pentru a ramane suculent, pestele se gateste maximum 3 minute pe fiecare parte, la foc potrivit, stropit cu suc de lamaie si asezonat cu sare si piper.
Ceapa, rosia si patrunjelul se toaca marunt, din cutit, se asezoneaza si se amesteca cu patrunjelul, uleiul de masline si sumacul. Intre timp, se taie in jumatate, pe orizontala, chifla de ciabatta (sau jumatatea de paine), iar partea de jos se unge cu maioneza. Se monteaza macroul pe felia de ciabatta si se adauga peste el tocatura de legume.

Mod de servire:
Se poate servi cu cartofi la cuptor sau prajiti, insa reteta autentica este fara garnitura.
Timp de preparate: 15 minute; portii: 1 portie.

Secretele bucatarului: Maioneza se poate inlocui cu iaurt gras. Pentru a respecta reteta autentica, ciabatta poate fi inlocuita cu jumatate de paine normala.

Despre Peter's Kitchen
Deschis in 2014, Bistro Peter's Kitchen ofera preparate specifice bucatariei europene create de chef-ul Gaetano Migliorato. Restaurantul organizeaza saptamanal evenimente tematice, degustari de vinuri, testari gratuite de produse: in fiecare joi, de la ora 19.00 este organizat evenimentul â€Free dinner†in cadrul caruia mancarea din meniul evenimentului poate fi testata gratuit, iar in fiecare vineri pot fi testate meniuri speciale, preparate din peste de captura.
Zilnic, de luni pana vineri, orele 12.00-15.00, toate produsele culinare din meniul Peter's Kitchen beneficiaza de o reducere de 20%.
Sub mottoul: Pentru oameni pasionati de bun gust si gust bun!, Peter's Kitchen Bistro reinventeaza conceptul de bistro in centrul Bucurestiului, strada Sperantei, nr. 6, sector 2.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.