Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara 7 retete de inghetata cu fructe

7 retete de inghetata cu fructe

Email Imprimare

Vara e sezonul deliciilor. Zeci de sortimente de fructe, in diverse culori si arome, ne incanta papilele gustative cu aromele lor speciale. Uneori, canicula ne copleseste, iar atunci e momentul inghetatei, care poate fi numita si vedeta sezonului estival. Iata trei retete de inghetata cu fructe, usor de facut si delicioase!
1. Inghetata cu banane. Aveti nevoie de 6 banane, 4 oua, 150 g zahar, doua lamai. Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, se zbat pana se obtine o spuma densa. Se adauga doua linguri de apa si sucul de la o lamaie. Se asaza totul intr-o cratita care se pune pe foc mic. Se amesteca, dar nu se lasa sa fiarba. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. In acest timp se decojesc bananele, se zdrobesc si se amesteca cu sucul de la cealalta lamaie. Se adauga restul de zahar si se amesteca. Se amesteca albusul de ou zbatut spuma cu bananele si crema de galbenusuri pana cand totul devine o pasta omogena. Se pune amestecul intr-un bol si se da la congelator.

2. Inghetata de piersici si fragi. Aveti nevoie de 150 g fragi, 2 piersici sau nectarine, 80 g zahar vanilat, 400 ml smantana, 200 g biscuiti simpli, 80 g unt. Se spala piersicile si fragii. Piersicile se taie in bucati mici. Se maruntesc bine biscuitii si se incorporeaza untul, formandu-se astfel blatul pe care va sta inghetata. Smantana rece se amesteca cu zaharul si apoi cu fructele, amestecand usor, cu o spatula. Blatul din biscuiti si unt se asaza intr-o forma speciala de tort, apoi peste el se toarna compozitia de smantana si fructe, niveland suprafata de deasupra. Se da la congelator pentru circa trei ore.
3. Inghetata cu pere. Aveti nevoie de 600 g pere, 100 g zahar, sucul de la o lamaie, un albus de ou. Se spala perele, se curata de coaja si se taie cuburi, apoi se asaza intr-un vas si se dau la congelator pentru 12 ore. Se scot de la congelator, se pun in mixer alaturi de cantitatea de zahar si se mixeaza. Se adauga apoi albusul de ou si sucul de lamaie. Se mixeaza din nou. Se serveste imediat dupa preparare.
4. Inghetata de portocale. Aveti nevoie de 300 g fresh de portocale, 250 ml lapte, 100 g zahar, 50 g lichior de portocale. Cele 300 g de fresh de portocale se varsa in forme speciale pentru inghetata si se lasa la congelator pana ingheata. La fel se procedeaza si cu laptele. Se pune in forme speciale si se da la congelator. Se da zaharul prin masina pentru a-l face pudra. Se scot formele din congelator, se pun in mixer impreuna cu lichiorul de portocale si se mixeaza, pana totul capata consistenta de inghetata. Se serveste imediat. 
5. Inghetata de pepene verde. Aveti nevoie de 400 g de pepene verde, 320 g de zahar, 200 g lapte, 360 g smantana. Se taie pepenele in bucati, se verifica sa nu aiba seminte. Se pun in mixer si se adauga zaharul. Se mixeaza. Separat, laptele se amesteca cu smantana, apoi se amesteca cu pepenele dat prin mixer. Se pune totul intr-un vas si se da la congelator. Din cand in cand se scoate si se amesteca pana cand compozitia va capata aspect de inghetata.
6. Inghetata de struguri. Aveti nevoie de doua ciorchine de struguri (400 g boabe), jumatate de litru de lapte, 250 ml de smantana, 200 g de zahar. Se spala bine strugurii. Se trec printr-o sita, astfel incat sa se elimine coaja si samburii. Va rezulta un sirop de o consistenta cremoasa. Se adauga laptele, smantana si zaharul, se amesteca bine. Se pune totul intr-un vas si se da la congelator pentru circa 25 de minute.
7. Inghetata rapida de kiwi si banane. Aveti nevoie doar de 2 banane si 3 kiwi. Este o reteta ideala si pentru cei care au adoptat un stil alimentar vegan. Se taie bananele in bucati si se pun intr-un vas, apoi se dau la congelator. Se scot si se amesteca cu bucatile de kiwi, apoi se da amestecul prin mixer pana se obtine o crema. Se serveste imediat. (Surse: lericetteveganfacilidivale.wordpress.com, www.greenme.it, www.greenme.it, Foto: www.istockphoto.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.