Sambata, 18 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Aceeasi friptura, mai multe gusturi

Aceeasi friptura, mai multe gusturi

Email Imprimare

Gratarul este combinatia perfecta dintre distractie si mancare, fiind, totodata, si o modalitate de relaxare alaturi de cei dragi. Nu te complica - simplu, usor si rapid poti obtine rezultate delicioase. Alege carnea in functie de preferintele prietenilor, pentru ca poti gati doar un anumit tip de carne – pui sau porc - si sa obtii gusturi diferite. Secretul consta in marinare. Vegeta iti propune marinarea in Vegeta Grill condiment lichid cu bere, care confera suculenta fiecarei bucati de carne in drumul ei catre gratarul delicios.

Ingredientele naturale, fara potentiatori de aroma sau conservanti artificiali, precum si gustul subtil de bere te vor cuceri pe loc! Daca stii ca prietenii tai prefera arome ceva mai intense, pentru acelasi tip de carne poti folosi Vegeta Grill Condiment lichid picant. In numai 30 de minute, marinada ofera suculenta carnii (un plic de 75 g ajunge pentru jumatate kilogram carne!), iar ardeiul iute, coriandrul, ghimbirul, ceapa, usturoiul si telina, ardeiul gras, boiaua dulce, piperul negru si foile de dafin fac echipa perfecta pentru un rezultat fantastic. Nu mai ai nevoie decat de o bere rece si prieteni care sa-ti fie alaturi.
Daca nu ai chef de un gratar si agitatia aferenta, dar vrei totusi sa mananci o friptura buna, atunci prepara carne de vita cu pere. Acest preparat va capata un gust irezistibil datorita aromelor din condimentele lichide pentru gratar de la Vegeta. Pentru 4 portii ai nevoie de 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi, 2 cepe, 1 morcov, 1 lingurita rozmarin, 3-4 linguri ulei, 3 pere si, bineinteles, Vegeta Condiment lichid Universal pentru Marinare. Curata si taie ceapa, usturoiul si morcovul. Pune carnea la marinat si lasa timp de 30 de minute. Prajeste carnea pe toate partile in 3 linguri de ulei, apoi adauga ceapa, usturoiul, morcovul si mai lasa cateva minute. Adauga rozmarinul, acopera cu folie de aluminiu si da la cuptor pentru o ora. La sfarsit, taie perele feliute si adauga-le in sosul in care a stat carnea la cuptor.
Friptura trebuie sa fie gatita medium rare sau medium pentru a-si pastra savoarea si fragezimea. Daca o lasi prea mult pe foc, carnea devine tare si atoasa si isi pierde gustul si sucurile naturale.
• Pentru medium rare, o bucata de carne de 200 g se gateste la foc mare timp de 3-4 minute pe fiecare parte, temperatura cuptorului trebuind sa fie de 55-60 de grade Celsius.
• Pentru varianta medium, friptura se lasa 5-6 minute la foc mediu, cu temperatura reglata intre 60 si 65 de grade.
Apropo, un termometru de carne te va ajuta in pregatirea fripturii. Toti Chefii au unul, sa stii.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.