Savureaza ardeleneste ciorba de pui cu rantas!

Imprimare

Daca esti genul care abia asteapta sa descopere retete noi, avem o veste buna pentru tine! Iar daca abilitatile tale in bucatarie nu dau lumea pe spate, nu-ti face griji, reteta de astazi este pe cat de simpla, pe atat de delicioasa. Si vine taman din nordul tarii. Asadar, pregateste-te pentru un festin pe indelete, cu arome intense si belsug in farfurie.


Ciorba crema de pui cu smantana si legume
Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, ti-a pregatit o reteta imbunatatita, pe care trebuie sa o incerci si de care cu siguranta o sa te indragostesti. Reteta de azi e in ton cu zilele mohorate si, mai mult, poate fi chiar pe lista delicateselor cu care ii rasfeti pe cei dragi de sarbatori.

Ce ingrediente trebuie sa pregatesti?
Ai nevoie de: aproximativ 1 kg piept de pui sau, la alegere, pulpe de pui dezosate si fara piele. Daca faci ciorba cu piept de pui, aceasta va avea un continut caloric mai mic. Asadar, tu decizi. Pe langa carnea de pui, mai ai nevoie de 2 cepe generoase, 3-4 morcovi nici prea mici, nici prea mari si o telina de marime medie. Condimentul de baza in aceasta ciorba crema este Vegeta Gust de Gaina. Trebuie sa nu-ti lipseasca din bucatarie pentru ca doar asa vei da frau liber adevaratului gust autentic de gaina in ciorba ta. Si sa nu uitam de cele 500 g smantana, grasa si cremoasa.

Dezlantuie aromele din bucatarie!
Taie ceapa cubulete, carnea de pui la fel, iar morcovii si telina, da-i prin razatoare si pastreaza-i la indemana. Ceapa se caleste superficial, se adauga apoi carnea de pui pentru a o rumeni. Condimenteaza din belsug carnea de pui cu Vegeta Gust de Gaina si lasa sa se rumeneasca pentru aproximativ 5-10 minute. Adauga treptat o parte din legumele razuite si lasa-le sa se caleasca alaturi de pui si ceapa. Dupa ce intreaga compozitie este usor calita, adauga apa, cam intr-o cantitate similara cu cata ciorba vrei sa iasa. Ciorba trebuie sa fiarba pana cand carnea de pui este complet gatita.
Intr-un castron separat vei pregati un rantas ardelenesc: amesteca o lingurita de faina cu apa, pana omogenizezi compozitia si devine mai mult lichida decat solida. Adaugi smantana deasupra si iarasi amesteci, pana la omogenizare. Apoi torni tot acest amestec in zeama si lasi la foc mic aproximativ 10 minute. La final, poti adauga tarhon si patrunjel tocat, dupa gust. Dar musai. Voila, cum zice ardeleanul, ciorba crema este gata de savurat! Pofta buna!