Prajitura de casa insiropata cu nuci si miere de albine

Imprimare

Daca cumva combinatia dintre nuci si miere se afla printre preferintele tale, atunci prajitura insiropata cu nuci si miere de albine te va face cu siguranta fericit/a! Este pufoasa si aromata si poate fi folosita si ca tort, daca este ornata cu frisca!
Pentru prepararea prajiturii ai nevoie de o tava de 18-20 cm diametru pentru ca, in cazul in care tava este mai mare, prajitura nu va fi suficient de groasa!

Ingrediente: 125 g miez de nuca; 50 g miere; 50 g unt; 100 g faina; 2 oua; coaja de la 1/2 lamaie; 1 lingurita suc de lamaie; 1/2 lingurita praf de copt; 1 praf de scortisoara; 1 lingurita de sare.
Siropul: 90 g miere; 2 lingurite suc de lamaie.
Mod de preparare: Bate albusurile de ou spuma cu sare si da-le deoparte. Intr-un alt vas, bate galbenusurile cu untul, adauga mierea, scortisoara si sucul de lamaie, apoi faina si praful de copt. La sfarsit, pune si miezul de nuca dat prin masina sau blender. Amesteca cele doua compozitii.
Pune prajitura de casa insiropata cu nuci si miere de albine in cuptor la foc mediu timp de 30-35 de minute. Dupa ce o scoti din cuptor, las-o sa se odihneasca 10 minute si abia apoi rastoarna tava.
Incalzeste mierea pentru sirop cu sucul de lamaie si toarn-o pe toata suprafata prajiturii, pe care in prealabil ai intepat-o cu o furculita.
Prajtura de casa insiropata cu nuci si miere de albine poate fi servita la temperatura camerei sau rece, de la frigider, cu frisca sau o cupa de inghetata. Noi iti recomandam cu drag mierea Apidava. Pofta Buna!