Reteta desert de Ziua Indragostitilor: El Pato Passion

Imprimare

El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbatori dragostea la restaurantul El Pato, de Valentine’s Day, pe 14 februarie 2017.
Ingrediente pentru blatul de tort: 200 g ciocolata amaruie (60-70% cacao), 150 g unt, 150 ml smantana, 200 g zahar, 1 lingurita esenta de rom, 3 oua mari, 100 g faina, ½ lingurita praf de copt, 1/4 lingurita sare.

Ingrediente pentru crema de ciocolata: 3 galbenusuri, 150 g ciocolata cu 60% cacao, 300 ml smantana naturala, 1 lingurita esenta de rom.
Ingrediente pentru ornat: Crema de mascarpone: 125 g branza mascarpone, 125 ml smantana pentru frisca, 2 linguri de zahar, 1 lingurita de esenta de vanilie, zmeura, sos de fructe de padure.
Mod de preparare blat: Se pun intr-o craticioara untul si ciocolata si se topesc la bain marie, amestecand des, pana ce sunt topite si se obtine o crema lucioasa. Se pune crema intr-un bol, se adauga zaharul si smantana, amestecand bine. Se pun ouale pe rand, amestecand bine compozitia dupa fiecare ou. La final se adauga faina cernuta bine si amestecata cu praf de copt si sarea. Se pune o lingurita de esenta de rom, se amesteca bine compozitia si se toarna intr-o tava unsa bine cu unt si tapetata cu faina. Se coace timp de 25-30 minute intr-un cuptor incins bine la 180°.
Mod de preparare crema de ciocolata: Se amesteca bine galbenusurile cu smantana. Ciocolata rupta bucatele se topeste la bain marie. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga amestecul de oua si smantana si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se adauga esenta de rom.
Mod de preparare crema de mascarpone: Se bate frisca pana devine ferma si nu mai cade de pe teluri. Branza mascarpone se freaca bine cu zaharul si esenta de vanilie pana se inmoaie si devine cremoasa. Apoi se incorporeaza frisca batuta in mascarpone si se omogenizeaza.
Mod de asamblare: Se taie blatul de tort pe orizontala in 2 sau 3 parti, in functie de cat de groase dorim sa fie straturile. Se asaza prima de foaie de blat intr-o forma de tort putin mai mica decat cea in care a fost copt (cu 2 cm), se adauga crema de ciocolata intinzandu-se bine intr-un strat gros. Se procedeaza la fel cu a doua si a treia foaie de blat. La final, peste ultimul strat de crema de ciocolata se adauga crema de mascarpone si se orneaza totul cu zmeura si sos de fructe de padure.
Se pune totul la frigider si se lasa la rece de seara pana dimineata sau cel putin pentru cateva ore.