O reteta de pizza creata pentru Postul Pastelui: Floarea din ghiveci

Imprimare

Reteta creata de florarul-sef de la Pizza Flower, pentru Postul Pastelui. Reteta poate fi testata prin comenzi la domiciliu pana pe 15 aprilie.
Ingrediente pentru fiecare Floare din ghiveci: 220 g aluat: 140 g faina alba 000, 1 g drojdie proaspata, 175 ml apa filtrata, 4 g sare de mare.
Topping: masline verzi, ardei gras, oregano, dovlecei felii, mozzarella vegetala, parmezan de post.

Mod de preparare aluat: Se pune drojdia in apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute, la caldura formandu-se o maia. Intre timp se cerne faina, se face o gaura in mijlocul ei si se adauga maiaua, framantandu-se timp de 10 minute, dinspre exterior spre interior, adaugand mereu apa calduta.
Se lasa la dospit minimum 30 de minute, pana aproape isi dubleaza volumul. Apoi se lasa aluatul sa se odihneasca peste noapte in frigider.
Mod de preparare Floarea din ghiveci: Se scoate aluatul de la frigider si se lasa cateva zeci de minute afara, la temperatura camerei. Se unge cu un strat subtire de sos de rosii. Se presara mozzarella sau mozzarella vegetala razuita. Pe fiecare petala de pizza se monteaza cate o felie de dovlecel taiat pe lung, ca in poza. Pe jumatatea dinspre exterior a feliei de dovlecel se asaza cate o rondea de rosie, 6 in total.
Pe jumatatea dinspre centru se pun rondelele de ardei gras. Apoi se adauga maslinele verzi rondele si un praf de oregano. Se presara putin parmezan vegetal razuit sau scalia, insistand mai mult pe rosii.

Secretele bucatarului!
1. Pentru cei care tin post se elimina mozzarella si parmezanul.
2. Atentie, orice varianta de cascaval sau mozzarella vegetala poate contine culturi lactice si astfel sa un fie de post.
3. Verificati pe eticheta ce contin cascavalul si mozzarella vegetala inainte de a le folosi, pentru a va asigura ca sunt de post.
4. Acasa, pizza se coace timp de 10-12 minute, pe o piatra din marmura sau granit, incinsa in cuptor la 250°, timp de 30 de minute, astfel incat sa aiba o temperatura constanta.

Despre Pizza Flower
Deschisa pe 15 ianuarie 2016, Pizza Flower propune un produs diferit ca forma si gust, fiind un concept unic in Europa. Alintata “Gradinizza de flori”, Pizza Flower isi desfasoara activitatea in Bucuresti, Sectorul 3, Calea Dudesti nr. 129.
Pentru a respecta conceptul, toate retetele de pizza preparate au denumiri de flori: floarea reginei, printesa noptii, floare de nu-ma-uita, trifoi cu patru foi, flower power, motul curcanului, floare de cactus, limba soacrei, floare carnivora, floarea pasiunii etc.
Planurile de viitor ale companiei includ crearea unei retele Pizza Flower prin deschiderea altor doua pizzerii in Bucuresti, in sectorul 1 si sectorul 2. In 2016, Pizza Flower s-a implicat in comunitate, sprijinind mai multe proiecte sociale: Centrul de Plasament Pinochio, Gradinita sociala Licurici, Complexul Pistruiatul, Campania Brancusi e al meu etc.

Mai multe detalii gasiti pe www.pizzaflower.ro