Zama acra de rata

Imprimare

Ciorba acra de rata este o reteta simpla, cu ingrediente putine si uzuale, dar gustoasa si satioasa, potrivita pentru cei care vor "sa-si revina" daca au sarbatorit prea mult in vacanta de Rusalii. Este o reteta primita de la Peter's Kitchen Bistro, de pe strada Sperantei, nr. 6 Sector 2, Bucuresti.
Ingrediente: 800/1000 g rata grasa (preferabil spate cu piele), 3 morcovi (mediu), 2 rosii zemoase de sezon, 3 bucati de pastarnac, 1 ceapa galbena (mare), 1 telina (mica), 1 legatura de patrunjel, 4 lingura sos de rosii, 3 linguri otet de mere, apa (in completarea unei oale de 3 l), sare, piper.

Mod de preparare: Se curata rata, se taie in bucati spatele cu pielea si aripile si se pun la fiert, alaturi de ceapa, telina si pastarnac. Carnea de rata (de curte) necesita tratament termic indelungat de aceea se pune la fiert la foc mic, timp de cel putin o ora. Se spumeaza din cand in cand, iar dupa ce carnea a fiert, se adauga morcovii taiati cubulete, rosiile tocate, sosul de rosii si se mai lasa la fiert 15 minute.
Ceapa, telina si pastarnacul pot fi scoase din oala dupa ce au fiert si pot fi folosite in alte preparate; daca preferati sa le pastrati in ciorba, pot fi taiate cubulete si adaugate la fiert odata cu morcovul. La final, se adauga otetul, patrunjelul tocat, sarea si piperul. 
Secretele Bucatarului: Secretul prepararii consta in rata de curte, grasa si gustoasa.