Pastrav in crusta de sare, copt in jar

Imprimare

Pastravul in crusta de sare reprezinta o reteta gustoasa si satioasa, cu multe condimente, un preparat de vara copt in jar.
Reteta a fost preparata si oferita de Chef Liviu Bosnea, proprietarul grupului de restaurante Grill World.

Ingrediente: 1 pastrav proaspat, ulei de masline, 1 cana sare grunjoasa, 2 albusuri, condimente pentru peste, 1 crenguta rozmarin, cimbrisor.
Mod de preparare: Se curata bine pestele si se spala. Se adauga o crenguta de cimbrisor in pestele curatat. Intre timp, albusurile de ou se bat spuma, apoi se adauga sarea grunjoasa si se amesteca bine.
Pastravul se unge cu ulei de masline (aromatizat cu rozmarin), se presara cu condimente pentru peste si se trece prin amestecul de sare grunjoasa cu albusuri. Se coace pestele in jar, la foc temperat.
Mod de servire: Se sparge crusta de sare si se serveste pastravul cu felii de lamaie.

Despre Grill World
Deschis in 2016, grupul Grill World ofera preparate la gratar create de Chef Liviu Bosnea in cadrul celor doua restaurante de pe litoral: La Rotisor Mamaia si La Rotisor Neptun.
Restaurantul La Rotisor Mamaia este situat in Satul de Vacanta Mamaia 1 si ofera zilnic, orele 16.00-24.00, preparate la gratar.
Restaurantul La Rotisor Neptun este situat in Complexul Prichindel, Aleea Trandafirilor si organizeaza zilnic spectacole cu muzica live sustinute de formatia Nomad Music si Caravana lui Axinte.