In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta germana Ciolan de porc la cuptor cu varza a fost oferita ÅŸi preparata de Bierhaus67. Reteta germana Ciolan de porc la cuptor cu varza a fost oferita ÅŸi preparata de Beraria Bierhaus67, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Ciolan de porc la cuptor cu varza, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Arta culinara
Reteta germana: Ciolan de porc la cuptor cu varza
Coconeti sau Bighiluse
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Moldova: Coconeti/Bighiluse. Reteta veche din Moldova Coconeti/Bighiluse era folosita in satele din Moldova la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Coconeti/Bighiluse, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Malai cu dovleac la cuptor, ca in Moldova
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Moldova: Malai cu dovleac la cuptor. Reteta veche Malai cu dovleac la cuptor, ca in Moldova era folosita in satele din Moldova la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Malai cu dovleac la cuptor, ca in Moldova, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta bucovineana: Sarbusca
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta bucovineana: Sarbusca. Reteta bucovineana Sarbusca era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Sarbusca, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta japoneza: Wild Dragon
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta japoneza, Wild Dragon. Reteta japoneza Wild Dragon a fost oferita si preparata de restaurantul Sushiko, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Wild Dragon, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta bucovineana: Chiftele de legume cu ciuperci
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta bucovineana, Chiftele de legume cu ciuperci. Reteta Chiftele de legume cu ciuperci era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Chiftele de legume cu ciuperci, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta japoneza: Fish & Shrimp
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta japoneza, Fish & Shrimp. Reteta japoneza Fish & Shrimp a fost oferita si preparata de restaurantul Sushiko, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Fish & Shrimp, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Mamaliga bucovineana de cartofi
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Bucovina, Mamaliga bucovineana de cartofi. Reteta veche din Bucovina Mamaliga bucovineana de cartofi era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Mamaliga bucovineana de cartofi, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta japoneza: Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta japoneza, Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume. Reteta japoneza Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume a fost oferita si preparata de restaurantul Sushiko, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta veche din Bucovina: Smaren bucovinean
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Bucovina, Smaren bucovinean. Reteta veche din Bucovina Smaren bucovinean era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Smaren bucovinean, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta japoneza: Islander
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta japoneza, Islander. Reteta japoneza Islander a fost oferita si preparata de restaurantul Sushiko, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Islander, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Conservarea pastailor de fasole pentru iarna
Nu stiu daca pregatirea conservelor pentru iarna este chiar o arta culinara, dar vreau sa impartasesc cu cititorii Dacic Cool din experienta mea privind conservarea pastailor de fasole. Este anotimpul cand fasolea a inceput sa rodeasca si deja ne facem provizii pentru iarna.
Indiferent de modul de conservare, se va tine seama de urmatoarele: pastaile se curata prin ruperea coditei si a varfului, fasolea se spala in mai multe ape pentru ca a fost stropita contra manei sau/si a daunatorilor, nu se lasa in apa pentru ca se intareste si se pune intotdeauna in apa clocotita.
Reteta din Crisana: Oua cu castraveti
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Crisana, Oua cu castraveti. Reteta veche din Crisana Oua cu castraveti era folosita in satele din Banat si Crisana la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Oua cu castraveti, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta din Crisana: Piparaica (Oaspica)
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Crisana, Piparaica (Oaspica). Reteta veche din Crisana Piparaica (Oaspica) este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Piparaica (Oaspica), pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ciolan de porc cu galuste de cartofi
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta tiroleza Ciolan de porc cu galuste de cartofi. Reteta Ciolan de porc cu galuste de cartofi a fost oferita si preparata de restaurantul Tirol Sinaia, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Ciolan de porc cu galuste de cartofi, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta din Crisana: Curechi de dovleac
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Crisana: Curechi de dovleac. Reteta veche din Crisana Curechi de dovleac este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Curechi de dovleac, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Strudel tirolez cu mere sau branza dulce
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta Strudel tirolez cu mere sau branza dulce. Reteta Strudel tirolez cu mere sau branza dulce a fost oferita si preparata de restaurantul Tirol Sinaia, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Strudel tirolez cu mere sau branza dulce, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta din Crisana: Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Crisana: Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa. Reteta veche din Crisana Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta tiroleza: Muschiulet de vitel cu pastel de legume
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta tiroleza Muschiulet de vitel cu pastel de legume. Reteta tiroleza Muschiulet de vitel cu pastel de legume a fost oferita si preparata de restaurantul Tirol Sinaia, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Muschiulet de vitel cu pastel de legume, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta tiroleza: Fondue de branza
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta tiroleza Fondue de branza. Reteta tiroleza Fondue de branza a fost oferita si preparata de restaurantul Tirol Sinaia, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Fondue de branza, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta veche din Banat: Supa de lapte
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Banat: Supa de lapte. Reteta traditionala Supa de lapte este folosita in comuna Brebu Nou, judetul Caras-Severin (Banat) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Supa de lapte, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Modalitati de preparare a ceaiului in China
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata Ceremonia ceaiului. Modul de preparare si servire a ceaiului in China a fost prezentat de catre reprezentantii Institutului Confucius Bucuresti, la Restaurantul Nan Jing, in cadrul Petrecerii chinezesti ce a incheiat perioada de promovare a bucatariei si culturii chinezesti. Va prezentam in cele ce urmeaza Ceremonia ceaiului, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta veche din Banat: Galuste de cartofi
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Banat: Galuste de cartofi.
Reteta traditionala Galuste de cartofi a fost obtinuta cu sprijinul prof. dr. Mircea Rusnac (www.istoriabanatului.wordpress.com) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Galuste de cartofi, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Mai multe articole:
- Reteta veche din Banat: Supa de ceai
- Reteta chinezeasca: Rata Peking
- Reteta veche din Banat: Mancare de brozbe
- Banana in caramel
- Creveti si calamari cu legume
- Reteta chinezeasca: Salata cu tofu si frunze de telina
- Reteta veche din Ardeal: Lapte de bou
- Reteta mexicana: Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado
- Reteta veche din Ardeal: Clepezeu
- Reteta mexicana: Pollo en mole (Pui in sos Mole)
- Reteta veche din Ardeal: Zama de paparada
- Reteta mexicana: Ensalada de Nopales (Salata de Nopal)
- Reteta veche din Ardeal: Placinta impaturata
- Reteta mexicana: Guacamole
- Reteta veche din Ardeal: Intinsoare bistriteana
- Muschi de vita cu sos de trufe si cartofi cu rozmarin
- Reteta veche din Ardeal: Coaca
- Risotto al negro di seppie
- Reteta traditionala din Ardeal: Paturi
- Tagliatelle
- Reteta traditionala din Ardeal: Tinsurica
- Tonno tataki con pure di brocoli (Ton Tataki cu piure de brocoli)
- Reteta traditionala din Maramures: Rites